Як отримати довідку про доходи онлайн?

Як отримати довідку про доходи онлайн?
Loader

Через електронний кабінет платника на сайті Державної податкової служби може бути сформована довідка про доходи онлайн. Отримати документ можна тільки при наявності електронного цифрового підпису. Її можна зареєструвати за лічені хвилини в будь-якому Акредитованому Центрі сертифікації ключів.

Довідки про доходи українських громадян потрібні для декларування доходів, звернення до органів соцзахисту для отримання субсидій, оформленні кредитів в банках. Інформація про доходи та сплачені податки в онлайн-режимі надається через 60 днів після закінчення звітного періоду.

Електронна довідка про доходи — це зручний і простий в оформленні документ, який можна отримати без довгих черг і відвідування податкової інспекції.

Де взяти довідку про доходи?

Практично кожна організація для укладення серйозних угод включає в список обов'язкових документів довідку про доходи. Вона відображає фінансовий стан і є доказом платоспроможності фізичної особи, з яким планується розпочати співпрацю.

Якщо ви офіційно працевлаштований громадянин, то процедура отримання довідки про доходи у Київі не складе для вас особливих складнощів. Звернувшись до керівництва або в бухгалтерію, ви швидко отримаєте документ.

Відзначимо, що довідка з податкової про доходи видається після подання письмової заяви. На його розгляд зазвичай йде від 15 до 30 днів. Довідка може використовуватися протягом 30 (60) діб з моменту видачі.

Електронна довідка про доходи видається через особистий кабінет фіскальної служби. Такому формату віддають перевагу приватні підприємці та одержувачі дивідендів. Подібним способом отримати довідку можна протягом п'яти робочих днів. Можливість замовити документ онлайн громадяни України отримали в 2019 році.

Як замовити довідку про доходи?

Процедура онлайн-оформлення довідки про доходи на перший погляд може здатися складною. Ми підготували для вас покрокову інструкцію, яка допоможе швидко в усьому розібратися.

  1. Зайдіть на головну сторінку е-кабінету платника податків через сайт ДПС.
  2. Виберіть зі списку АЦСК, в який ви зверталися для отримання електронного підпису.
  3. Завантажте ключ і введіть захисний пароль.
  4. Натисніть кнопку "Увійти": якщо ви все зробите правильно, на екрані з'явиться напис "Ключ успішно завантажений".
    Перейдіть в розділ "ЕК громадян".
  5. Виберіть "Запит про суми виплачених доходів" і натисніть "Створити".
  6. Заповніть форму довідки про доходи і натисніть "Зберегти" в лівому верхньому кутку екрану.
  7. Підпишіть документ і натисніть "Відправити".
  8. Дочекайтеся повідомлення про результат обробки запиту.
  9. Скачайте або роздрукуйте документ.

Якщо у вас ще немає електронного підпису, замовте його безкоштовно, звернувшись до Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України.

Кожен громадянин може замовити довідку онлайн в будь-який зручний час. Нагадаємо, що даним документом можна скористатися для подачі декларації. Інформацію про доходи повинні надавати громадяни, які отримали прибуток:

  • від оренди майна, спадщини (якщо при його оформленні не було сплачено податок на доходи фізосіб і військовий збір і т.п.);
  • від податкових агентів, які не звільнені від оподаткування;
  • дохід, отриманий за кордоном;
  • в інших випадках, перерахованому у відповідному розділі Податкового кодексу.

Декларацію про доходи потрібно подавати щороку. Це можна зробити особисто — відвідавши відділення ДПС, скориставшись поштовими послугами або електронним кабінетом на сайті держструктури. Крайній термін подачі декларації у 2020 році продовжили до 30 квітня.

Автор: Компанія “Miloan”
29.04.2020
views
2352  переглядів
shares
0