УКР РУ
УВІЙТИ

Як можна заробити в Інстаграмі у 2022 році?

Число користувачів Instagram станом на 2022 рік перевищує один мільярд. 63% юзерів відвідують соцмережу мінімум 1 раз на день, проводячи там не менше 28 хвилин. До того ж, Інстаграм давно перестав бути просто розважальною платформою для постингу красивих фото. Заробити гроші в Інстаграмі прагнуть власники бізнесу, фрілансери, блогери. І це їм чудово вдається:

  • від 400 гривень можна отримати за одне рекламне оголошення в українського блогера з аудиторією в 4-5 тисяч (!) підписників. А у блогерів-мільйонників цінник перевищує 2, 3 й 4 сотні в валюті;
  • дохід Інстаграм-блогера в Україні може досягати 10-20 тисяч доларів на місяць. Заробіток на Instagram-акаунті — це не лише реклама, а й просування власних проектів, пряма співпраця з брендами;
  • 72% компаній в Україні та світі обирають одним з основних каналів для залучення нових клієнтів саме Інстаграм.

Соціальна мережа здається дуже перенасиченою: кількість блогерів росте з кожним днем. Але заробити в Instagram новачкові все ж можливо: ми зібрали ТОП-5 актуальних способів.

1. Заробіток в Інстаграм на рекламі

Найпопулярніший спосіб. Рекламувати можна все, що завгодно: інших блогерів (за гроші або за бартером), товари, послуги, фахівців, які працюють онлайн або оффлайн.

Формати реклами в Instagram відрізняються за способом розміщення:

  • в Stories — голосові або текстові оголошення, які зникають через 24 години. Зазвичай, з активним посиланням на рекламованого блогера або на сайт компанії-рекламодавця;
  • у стрічці — формат традиційного посту.

Такий заробіток в Інстаграм доступний навіть для блогерів-початківців: з 1000+ підписників та навіть менше. Вам можуть надати готовий шаблон для реклами, або ж залишити простір для креативу, назвавши лише загальні вимоги. Співпраця з замовником може бути одноразовою або багаторазовою. Часто — за офіційним договором про надання послуг.
Скільки коштує реклама в Інстаграм? Ціна розміщення реклами в вашому профілі залежить від:

  • статистики — охоплення постів та Сторіс, кількості лайків та коментарів. Чим більше у вас активної аудиторії — тим краще. Пам'ятайте про те, що переглядати власну статистику та зберігати дані варто регулярно. Рекламодавці обов'язково захочуть поглянути на них, перш ніж купувати у вас рекламу;
  • кількості підписників. Має значення кількість саме активної аудиторії: боти та "мертві" сторінки псують статистику;
  • відгуків та портфоліо. Рекламодавець неодмінно захоче подивитись готові кейси, оцінити вашу манеру подачі реклами та ефект від неї. Колекціонувати відгуки можна у закріплених сторіс на вашій робочій сторінці.

Скільки можна заробити в Інстаграм на рекламі? Мінімальна ціна реклами у блогерів-початківців (до 5 тис. аудиторії) — від 20 доларів. Розміщуючи 10 рекламних постів/сторіс на місяць, ви отримаєте 200 доларів (понад 5000 грн) чистого прибутку.

Не варто розміщувати рекламу занадто часто. Це дратує ваших глядачів. Через величезну кількість оголошень гарантовано почнуться відписки.

Якщо ви — досить популярний блогер, і отримуєте запити на рекламу регулярно, створіть окремий робочий аккаунт. Там ви зможете розміщувати статистику, відгуки рекламодавців та розцінки. А також комунікувати з замовниками та обмінюватися робочими файлами.

2. Як заробити в Інстаграм на лайках?

Не хочете створювати власний блог? В такому разі, вам підійде дуже простий спосіб заробітку: на лайках. Заробляти в Інстаграм на лайках можна зі свого звичайного аккаунта. Існують спеціальні сервіси, на яких користувачі готові платити за лайки. Реєструєшся, ставиш "сердечко", отримуєш гроші. Кілька популярних ресурсів для заробітку на лайках:

  • forumok.com — оплата за лайк починається від 40 коп., реєстрація максимально спрощена, є багато підказок для новачків. Кошти виводяться без комісії. Мінімальна сума виводу — 75 грн. З недоліків — перевірка завдання може затягнутися на 7+ днів;
  • qcomment.ru — один з перших сервісів для заробітку на лайках. Тут ви можете налаштувати фільтри замовлення, щоб отримувати лише відповідні типи робіт. Вартість лайка — від 40 коп. Є відеоінструкції для новачків. Вивід заробітку можливий на вебмані, Ківі-гаманець;
  • cashbox.ru — середня оплата одного лайка починається з 30 копійок. Виведення коштів — тільки на вебмані. Єдиний недолік ресурсу — те, що тут немає градації за складністю завдань, доведеться вибирати щось оптимальне із загальної кількості;
  • smmok-fb.ru — тут можна заробляти на лайках в Інстаграм та Фейсбук. Мінімальна ціна "сердечка" — 20 копійок. З плюсів — вивести на можна зовсім невеликі суми: від 5 грн;
  • You to Sub — платить за передплату не один раз, а щодня! При цьому, платить досить непогано — до 5 рублів за 1 аккаунт в день.

Всі перераховані сервіси працюють за схожим алгоритмом. Ви реєструєтеся на сайті, вибираєте завдання й виконуєте їх. Весь процес максимально автоматизовано. Єдине, що важливо врахувати — це додаткові вимоги замовника. У деяких випадках (далеко не завжди), є певні критерії вибору виконавця:

  • наявність/відсутність публікацій в профілі;
  • кількість підписників;
  • кількість підписок.

Порада: завжди читайте правила роботи на конкретному ресурсі, перш ніж починати виконувати завдання. Так ви зможете уникнути бану або несплати коштів.

Також рекомендуємо подивитися навчальні відео, які є практично на кожному сайті, що пропонує заробіток на лайках.

Головна перевага заробітку на лайках — це простота. Але пам'ятайте про те, що з цим методом потрібно бути максимально обережним. За надмірну активність ваш профіль може потрапити в бан. І, звичайно ж, завжди читайте відгуки про сайт, на якому плануєте працювати. Щоб не потрапити на шахраїв, користуйтеся перевіреними ресурсами, які існують давно. Підозріло високі ціни за лайк — теж одна з ознак шахрайства, пам'ятайте про це.

3. Заробіток на Інстаграмі без вкладень

Мабуть, найпопулярніший та дуже прибутковий спосіб заробити в Інстаграм без вкладень — запропонувати свої послуги блогерам або компаніям. Найбільш затребувані послуги в Інстаграм:
SMM-просування для корпоративних сторінок. Маючи успішні кейси, знайти клієнтів буде дуже просто. А якщо ви лише плануєте опанувати

  1. Smm, пройдіть курси (безкоштовні) — від декількох тижнів до місяця, й ви станете непоганим фахівцем. Спочатку, оплата буде невисокою. Але верхньої планки в такому заробітку фактично немає. Як і обмежень по кількості сторінок, які ви можете просувати.
  2. Обробка фото та монтаж відео. Знаючи популярні графічні редактори та вміючи працювати з пресетами, ви отримаєте непоганий додатковий дохід.
  3. Написання тексту — від постів до сценаріїв блогерських курсів. Попит на послуги є завжди, а опанувати навичку теж можна на безкоштовних уроках. А якщо хочете "набити руку" — потренуйтеся в своєму акаунті.
  4. Обробка сторіс. Існує навіть окрема професія — сторісмейкер. Це фахівець, який підбирає колір, шрифт, фон, стікери, гіфки, створює та обробляє контент, розробляє ігри та розіграші для сторіс.

Якщо у вас немає досвіду в обробці фото, відео, написанні текстів, але ви хотіли б цим займатися і заробляти на життя, подібні навички можна легко і швидко освоїти. На сьогоднішній день існує багато різних онлайн-курсів, які можна пройти за 2-3 місяці. Однак для початку рекомендуємо пройти кілька безкоштовних занять, щоб зрозуміти, що нова професія вам підійде.

4. Як продавати свої послуги та курси в Інстаграмі?

Заробляти в Інстаграм у 2022 році можна особистих консультаціях, заняттях іноземною мовою: варіантів може бути безліч. Подумайте, в чому ви профі. Це завжди можна перетворити в прибуткову справу.

Як запропонувати свої послуги правильно? По-перше, створіть профіль, який викликатиме довіру. Фото, шапка профілю, публікації — все має позиціонувати вас, як фахівця у власній сфері. Додатково, ви можете розмістити в шапці активне посилання на портфоліо, кейси або розцінки.

Спочатку, ви можете пропонувати свої послуги самостійно: складіть список блогерів/компаній, з якими б хотіли працювати. Й займіться розсилкою з пропозиціями про співпрацю. Це чудовий спосіб отримати перші замовлення.

Інстаграм — оптимальне середовище для розвитку інфобізнесу. На марафонах та онлайн-курсах можна дуже добре заробити. Головне, щоб ваш продукт був якісним та корисним для покупців.

Порада: клієнт задоволений вашою роботою? Попросіть його написати відгук й збережіть цей відгук в закріплених Сторіс. Це буде плюсом до вашої позитивної репутації.

5. Як відкрити свій Інстаграм-магазин у 2022 році?

Інстамагазин — це можливість отримати дохід, продаючи товари онлайн. Продавати можна товари власного виробництва чи на умовах дропшиппінгу. Оскільки Instagram — це більше візуальна соцмережа, ви зможете показати свій товар аудиторії у кращому світлі на фото чи відео.

Як продавати в Інстраграм по дропшипінгу?

  1. Знайдіть надійного постачальника.
  2. Домовтеся про умови.
  3. Розмістіть товари на своїй сторінці, додайте опис та ціни. Намагайтеся регулярно додавати нові позиції та оновлювати асортимент.
  4. Використовуйте рекламні інструменти, щоб просувати свій магазин і залучати покупців.
  5. Оформляйте замовлення та заробляйте за рахунок націнки.

Продаючи власні товари, намагайтеся бути максимально відкритими перед аудиторією — це дуже люблять покупці. Розкажіть про свій бренд, покажіть виробництво, процес упаковки та відправлення товарів. Пости та сторіс можна розбавляти цікавими інформаційними матеріалами по темі.

Підведемо підсумок

Заробіток в Інстаграм — це не обов'язково блогерство. Використовуючи всі інструменти, які пропонує ця соцмережа, ви отримаєте чудове джерело додаткового доходу. Не варто чекати швидкого результату: дійте поступово. Це й стане ключем до успіху.

Найпопулярніші

Сайти для заробітку в інтернеті. Де 100% заплатять?

Потрібен додатковий дохід? Шукаєте перевірені сайти для заробітку в Україні у 2022 році? У мережі іс...
593 688 переглядів

Як заробляти в Тік-Ток — ТОП-10 методів монетизації Tik-Tok

Кількість щотижневих користувачів Tik-Tok — понад 40 млн. Цей додаток — один з найпопуля...
510 930 переглядів

Як заробити підлітку в Україні в 2022 році?

Сучасні українці починають замислюватися про питання заробітку ще будучи дітьми. Крім кишенькових гр...
282 600 переглядів
Взяти кредит