УКР РУ
УВІЙТИ

Як заробити на криптовалюті? ТОП 7 способів

Як заробити на криптовалюті? ТОП 7 способів

Інвестиції в криптовалюту вважаються одним із найпривабливіших варіантів вкладення власних коштів. Інтерес українців до цифрових активів з кожним роком відчутно зростає. Незважаючи на те, що до 2022 року курс цифрових валют став дуже чутливим до геополітичних та економічних подій у світі, експерти радять усім інвесторам виділити місце для криптоактивів у своїх портфелях.

Сьогодні поговоримо про найдієвіші способи заробітку на криптовалюті, які допоможуть отримати прибуток навіть новачкові.


1. Інвестиції в цифрові валюти


Вкладення в цифрові валюти вважаються найбільш ризикованими, в той же час можливість отримати високий прибуток часто "заглушає голоси сумнівів" в головах інвесторів. На питання, яка криптовалюта найперспективніша в 2022 році, відповідь очевидна. Bitcoin — це "маст хев" для кожного інвестора, тим більше, що прогнози для цієї валюти до кінця року — позитивні. Щоб не пропустити хвилю зростання інвестфонди стрімко збільшують частку біткоіну в своїх портфелях.

Крім біткоіну перспективними цифровими валютами вважаються:

  • Ethereum: найближчим часом валюта перейде на другу версію мережі (Ethereum 2.0), в результаті чого з'явиться функція стекінг; інвестори зможуть отримувати дохід, просто зберігаючи ефір у своєму гаманці;
  • Bitcoin Cash: після прийняття в PayPal ймовірність зростання альткоїна зросла в кілька разів; фахівці вважають, що ця валюта найкраще підходить для проведення роздрібних операцій;
  • Litecoin: перспективний і ефективний альткоїн, який вже кілька років поспіль залишається прибутковим для Майнінг-ферм; експерти прогнозують криптовалюті велике майбутнє і як мінімум дворазовий потенціал для зростання;
  • Binance coin: актив випущений на блокчейні Ethereum і розроблений на універсальному протоколі ER20. З 0,1 дол. у 2017 році курс піднявся до 73 доларів і продовжує зростати.

Великий потенціал для зростання у 2022 році мають також альткоїни, вартість яких збільшувалася у 2021 році та продовжить збільшуватись у наступні 12 місяців. Йдеться про такі токени:

  • Solana: конкурент Ethereum, що розвивається, в 2021 році зростання склало 7751%;
  • Polkadot: займає дев'яту позицію в рейтингу найбільших по капіталізації криптовалют, минулого року показав зростання 191%;
  • Cardano: Блокчейн, що працює на алгоритмі Proof-of-Stake, у 2021 році токен подорожчав на 548%;
  • Polygon: токен має фундаментальний потенціал для зростання, торік він додав у вартості цілих 12 125%;
  • Chainlink: перша мережа децентралізованих оракулів між блокчейнами та смарт-контрактами, у 2021 році зросла на 73%;
  • Aave: токен управління платформи криптокредитування, торік подорожчав на 182%.

Просто і швидко купити криптовалюту можна на біржах та криптообмінниках. До вибору криптоактивів потрібно ставитись вкрай відповідально, особливо, якщо ви інвестор-початківець. 

2. Трейдинг цифрових валют

Простими словами, трейдер — це користувач біржі, який заробляє на коливаннях курсів цифрових валют. Перш ніж приступити безпосередньо до процесу, потрібно розібратися в основних біржових термінах. Наприклад, ви повинні знати, що таке волатильність. Ця зміна курсу криптовалюти в певну одиницю часу: коли вона може стрімко зростати протягом двох-трьох діб і так само стрімко падати.

За допомогою трейдингу заробити на криптовалюті можна дуже просто. Для цього потрібно:

  • купити цифровий актив на початку росту;
  • продати валюту після закінчення росту;
  • дочекатися падіння і знову купити активи.

Процедуру можна повторювати по колу необмежену кількість разів. При правильному підході можна збільшити суму заощаджень до 20-30%. Буває, що криптовалюти демонструють стрибки курсу на 100-200% протягом декількох днів. За місяць реально подвоїти і навіть потроїти капітал.

Займатися трейдингом фахівці радять тільки після глибокого усвідомлення ризиків та особливостей ринку криптовалют. Трейдинг — це не зовсім про пасивний дохід. Щоб заробляти, потрібно приділяти максимальну кількість часу цьому процесу, вчитися аналізувати і формувати необхідні навички.

Другий момент, на який варто звернути увагу — це вибір біржі, основного поля для роботи трейдера. На сьогоднішній день їх існує дуже багато. Серед майданчиків часто трапляються шахрайські проекти. Вони заманюють потенційних жертв "казковими" обіцянками і за допомогою вірусного ПЗ зливають депозити. Щоб не втратити гроші, завжди шукайте на сайті біржі свідоцтво про реєстрацію та ліцензії на надання фінансових послуг. Не вірте сервісам, які обіцяють високий пасивних дохід без зайвих зусиль.

На сьогоднішній день найбільш надійними трейдери вважають біржі Binance, Poloniex, Bittrex або Exmo.

3. Стейкінг криптовалют

Стейкінг — це спосіб отримати пасивний дохід від криптовалют на PoS-алгоритмі і його варіаціях. Що потрібно робити, щоб отримати прибуток? Перш за все — утримувати монети в гаманці. Це дасть вам право на участь у видобутку криптоактивів. Стейкер отримує винагороду за підтримку працездатності блокчейнов, в основі яких знаходиться Proof of Stake або будь-який з його видів.

Валідатори на PoS вибираються за кількістю монет, які перебувають в стейку. Чим більше у вас монет, тим більше шансів стати наступним валідатором. Якщо для вас все це здається складним, ознайомтеся з покроковою інструкцією і ви зрозумієте з чого можна почати і як рухатися далі.

  1. Виберіть відповідну криптовалюту.
  2. Прочитайте інструкцію про те, як налаштувати гаманець.
  3. Придбайте валюту за допомогою обмінника або крпітобіржі.

Щоб не втратити зв'язок з блокчейном, потрібно, щоб комп'ютер був весь час ввімкненим, доступ в інтернет — активним, а криптовалютний гаманець — відкритим.

Користувач, який отримає винагороду (блочну нагороду), визначається випадково. Стейкер кажуть, що навіть дохід 5% є достатнім стимулом, щоб залишати гаманець відкритим.

Найбільш перспективними криптовалютами для стейкінга вважаються Algorand, KAVA, One, Fetch.ai, Qtum, TRON, ATOM, Tezos, Stratis. Потенційна прибутковість становить від 1-2 до 16-20%. Нагадаємо, що після оновлення версії топова криптовалюта Ефіріум також планує перейти на Proof of Stake.

4. Інвестування в DeFi-токени

Для початку давайте розберемося з термінами.

  1. DeFi перекладається як "децентралізовані фінанси. Це екосистема додатків, яка надає фінансові послуги з використанням криптовалюти без участі держави, банків, юристів.
  2. DeFi-токени — це цифрові активи, які вважаються частиною подібних сервісів. Вони можуть виступати торговими інструментами, предметами винагороди і т.д.

Найпростіший спосіб інвестицій і заробітку на DeFi-токенах — це покупка активів з перспективою зростання ціни. Основне завдання полягає в тому, щоб купити якомога дешевше, а продати якомога дорожче. При цьому діяти потрібно обережно, так як волатильність нових токенів дуже висока. За один день можна як заробити 1000 доларів, так і втратити стільки ж.

Найбільш перспективними на даний момент вважаються LINK, UNI, MKR, SNX, COMP.

5. Майнінг криптовалют

Простими словами, майнінг — це видобуток криптовалюти. Займаючись подібною діяльністю ви зможете забезпечити собі регулярний дохід. Існує думка, що для видобутку цифрових активів потрібно створювати повноцінний але насправді це зовсім не обов'язково. Майнити можна в домашніх умовах, використовуючи комп'ютер з декількома відеокартами. На сьогоднішній день існує п'ять основних видів майнінгу криптовалют.

Майнінг на відеокартах. Найбільш доступний спосіб майнінгу, метою якого вважається визначення алгоритму хешування. Для настройки процесу знадобиться домашній комп'ютер, не менше 6 відеокарт, потужний блок живлення, доступ в інтернет.

  1. ASIC-ферми — промисловий вид майнінгу, який в основному використовується для видобутку біткоінів. Щоб заробити, потрібно придбати ASIC-ки. Ці пристрої дуже дорогі, гучні і енерговитратні. Вони швидко нагріваються і вимагають регулярного охолодження. ASIC-ферми не найкращий варіант для тих, хто збирається майнити самостійно.
  2. Майнінг онлайн. Це дуже простий, але в той же час малоприбутковий вид заробітку. Підійде для користувачів, які не бажають купувати обладнання і присвячувати майнінгу багато часу. Щоб почати, досить відкрити браузер і створити обліковий запис. Процес видобутку криптовалюти запуститься прямо з сайту.
  3. Хмарний майнінг. В основі цього способу заробітку знаходиться оренда потужностей для видобутку криптоактивів. Переваги: ​​мінімізація ризиків і тимчасових витрат. Недоліки — високі тарифи. У деяких ситуаціях між хмарним майнінгом і покупкою криптовалют користувачі обирають другий варіант.
  4. Майнінг на телефон. Для отримання доходу потрібен відеоприскорювач смартфона. Серед мінусів — швидке зношення батареї, перегрів пристрою, низька прибутковість.

Незалежно від того, який вид майнінгу ви оберете, діяти треба обережно і послідовно, об'єктивно зважуючи ризики.

6. Airdrop криптовалют

Airdrop — це роздача монет за виконання певних дій. Наприклад, за поширення інформації про певний проект: репости в соціальних мережах, написання коментарів на форумах.

Ми зібрали інформацію про декілька видів airdrop, беручи участь в яких можна отримати монети безкоштовно.

Автоматичний airdrop — власники криптовалюта отримують монети, які з'явилися після хардфорков мереж. Наприклад, в результаті хардфорка мережі біткоіни учасники airdrop отримали нову монету біткоіни Кеш. Головне. щоб у користувача був гаманець, в якому можна було зберігати нагороду.

Заохочувальний airdrop - це монети, які видаються в якості винагороди, наприклад за рекламу. Це може бути створення постів у соціальних мережах, написання статей в блогах, поширення новин, розсилка листів.

Крім цього, є ще види airdrop, для яких потрібно підтвердити наявність в гаманці потрібної кількості тієї чи іншої валюти.

Щоб заробити, беручи участь в airdrop-кампаніях, вам знадобиться:

  • криптогаманець Ефіріум (активований, зі стандартом ERC20);
  • Telegram (потрібно буде підписатися на канал проекту);
  • сторінки в соціальних мережах, зазначених в умовах airdrop,
  • особиста сторінка на форумі BitcoinTalk,
  • e-mail (краще використовувати нову адресу або ту, до якої не прив'язані криптовалютні гаманці).

Отримані монети можна відразу продати на біржі, а можна притримати, сподіваючись на зростання курсу після запуску проекту.

7. Створення криптообмінника

Щоб заробити на криптовалютах, можна спробувати зареєструвати криптообмінник за кордоном. Йдеться про компанії, що спеціалізуються на обміні цифрових активів. Щоб втілити задумане в реальність, потрібно здійснити наступні кроки.

  1. Визначтеся з країною, в якій будете реєструвати компанію. Юристи рекомендують вибирати Пуерто-Ріко, Маврикій, Мальту, Кайманові острови, Японію, Австралію або Швейцарію. Це найбільш вдалі країни з точки зору права.
  2. Підготуйте пакет документів. Величина списку буде залежати від законів в країні, яку ви вибрали. Серед обов'язкових вимог KYC і AML. Вирішення даного питання краще доручити досвідченим юристам.
  3. Придбайте або візьміть в оренду серверне обладнання. Купівля серверів може обійтися в кілька тисяч доларів.
  4. Розробіть або придбайте готове ПЗ. Кожен із способів має свої "плюси" і "мінуси". Створення ПЗ може зайняти багато часу і зажадати чималих грошових витрат, але в результаті ви отримаєте оригінальну розробку. На настройку придбаного додатку теж знадобиться час. До недоліків варто віднести також вразливість до хакерських атак.
  5. Виберіть фінустанову для співпраці. Головні вимоги: безпека і швидкість переказів.
  6. Подбайте про безпеку. Захист потрібно регулярно оновлювати, беручи до уваги рекомендації користувачів.
  7. Заявіть про себе. Потрібно організувати рекламну кампанію і визначити цільову аудиторію.
  8. Організуйте цілодобову техпідтримку. Не економте на найманні персоналу для роботи з клієнтами.

Крім цього варто також подбати про забезпечення ліквідності і встановленні адекватної комісії.

    Ми розглянули основні способи заробітку на цифрових валютах. Більшість з них вимагають серйозних тимчасових і фінансових вкладень. Тим, у кого криптосвіт викликає великий інтерес і хто хоче спробувати вкласти частину капіталу в цифрові активи, фахівці радять вивчити якомога більше інформації, прогнозів, відгуків інших інвесторів. Головне підходити до цього питання зважено і диверсифікувати ризики.

    Найпопулярніші

    Сайти для заробітку в інтернеті. Де 100% заплатять?

    Потрібен додатковий дохід? Шукаєте перевірені сайти для заробітку в Україні у 2022 році? У мережі іс...
    593 376 переглядів

    Як заробляти в Тік-Ток — ТОП-10 методів монетизації Tik-Tok

    Кількість щотижневих користувачів Tik-Tok — понад 40 млн. Цей додаток — один з найпопуля...
    510 263 переглядів

    Як заробити підлітку в Україні в 2022 році?

    Сучасні українці починають замислюватися про питання заробітку ще будучи дітьми. Крім кишенькових гр...
    282 238 переглядів
    Взяти кредит