УКР РУ
УВІЙТИ

Які країни відкриють свої кордони влітку 2021 для України?

Плануєте літню відпустку? Хочете відпочити за кордоном? Ми вам розповімо, які країни будуть відкриті для українців в жарку пору року і на яких умовах можна буде здійснити подорож.

Кіпр

Республіка Кіпр планувала відкрити кордони для України з 1 березня 2021 року. Але цю подію довелося перенести. Причина — побоювання щодо нових штамів коронавірусу. Про це повідомили представники українського посольства в Республіці. З 1 березня почала діяти нова категоризація країн, яка оновлюється кожну п'ятницю. Вона складається на основі даних Європейського центру профілактики та контролю захворювань. В залежності від результатів Кіпр буде приймати рішення про відкриття кордонів. Передбачається, що для України країна відкриється з 1 квітня. Для подорожі потрібно буде зробити кілька ПЛР-тестів: до поїздки, відразу після прибуття і після повернення в Україну.

Болгарія

Відпочити влітку 2021 року можна буде в Болгарії. Мало того, країна не закривала кордон для українців цієї зими і наші туристи могли безперешкодно насолоджуватися місцевими гірськими пейзажами і катанням на лижах. Головна умова для в'їзду — негативний ПЛР-тест.

Грузія

Аеропорт Тбілісі відкрили для туристів найбезпечніших європейських країн, а також для всіх інших мандрівників, які зробили щеплення від коронавірусу. Незважаючи на те, що вакцинація в Україні почалася тільки 1 березня, Грузія зробила для нас виняток і не стала встановлювати обмеження. Головна вимога для туристів — наявність свіжого тесту на коронавірус. На третій день перебування в країні обов'язково потрібно зробити повторний ПЛР-тест, причому за свій рахунок. До літа цю умову можуть скасувати.

Туреччина

Туреччина — одна з найулюбленіших напрямків для відпочинку українців. Влітку цього року кордони також будуть відкриті. Курорти працюватимуть з дотриманням протиепідемічних норм.

Чорногорія

Ця країна часто змінює правила. У січні Чорногорія дозволила в'їзд українців без тесту, а в лютому і на початку березня, в зв'язку з ростом захворювання, обмеження були посилені. Громадянам навіть заборонили виходити на вулицю без поважних причин. Однак передбачається, що до літа ситуація стабілізується і українці знову зможуть насолодитися божественними пейзажами і чистими водами Чорногорії.

Курорти далекого зарубіжжя

Далекий туризм став особливо актуальним в 2020-2021 рр., Коли країни, в яких звикли відпочивати українці, ввели обмеження на в'їзд.

З негативним ПЛР-тестом українців чекають в Єгипті, Шрі-Ланці, на Мальдівах і в Об'єднаних Арабських Еміратах.

При цьому є країни, які зовсім не вимагають від туристів результатів перевірки. Раніше вони мало кого цікавили, а після 2020 року стали мегапопулярними місцями для відпочинку.

  1. Занзібар — екзотичні острови біля східного берега Африки, які омиває Індійський океан. Місцевість славиться широкими пляжами і звивистими вуличками з давньою архітектурою. З Києва в Занзібар потрібно летіти близько 10 годин.
  2. Мексика — держава, яка славиться пляжами на узбережжі Тихого океану і Мексиканської затоки. На території зустрічаються гори, пустелі і тропічні ліси. Переліт з Києва виконується з пересадкою і займає близько 17 годин.
  3. Домінікана — країна в Карибському басейні на острові Гаїті. Територія славиться широкими пляжами, горами, тропічними лісами. Переліт з Києва займає 12-13 годин. Для подорожі досить заповнити форму про стан здоров'я.
    Тестів не вимагають також Намібія, Панама і Сомалі, але ці країни українські туристи відвідують не особливо активно.

Як бачите влітку 2021 року для українських мандрівників будуть відкриті кордони багатьох держав. Куди саме відправитись на відпочинок — вирішувати вам. Головне не забувайте, в яку країну б ви не відправилися, всюди потрібно дотримуватися заходів безпеки, щоб уберегти організм від різних захворювань, в тому числі і від Covid-19.

Найпопулярніші

Сайти для заробітку в інтернеті. Де 100% заплатять?

Потрібен додатковий дохід? Шукаєте перевірені сайти для заробітку в Україні у 2022 році? У мережі іс...
592 893 переглядів

Як заробляти в Тік-Ток — ТОП-10 методів монетизації Tik-Tok

Кількість щотижневих користувачів Tik-Tok — понад 40 млн. Цей додаток — один з найпопуля...
509 246 переглядів

Як заробити підлітку в Україні в 2022 році?

Сучасні українці починають замислюватися про питання заробітку ще будучи дітьми. Крім кишенькових гр...
281 636 переглядів
Взяти кредит