УКР РУ
УВІЙТИ

Чому прив'язувати свою картку для отримання позики не завжди безпечно

Під час пошуку коштів на непередбачені витрати люди часто звертаються в МФО. Це пов'язано з тим, що такі організації оформляють кредит в максимально короткий строк та без необхідності збору додаткових документів. Більш того, вони пропонують можливість отримати гроші навіть без відвідування офісу.

У разі оформлення позики в онлайн-режимі клієнту потрібно заповнити спеціальну анкету і прив'язати персональну банківську картку, на яку будуть перераховані кошти. Ця процедура викликає безліч сумнівів у потенційних позичальників. Давайте розберемося, чому можна довіряти номер картки МФО, а також в тому, як уникнути шахраїв.

Особливості оформлення позики з прив'язкою картки

Як показала практика останніх років, отримання позики в МФО на картку є найвигіднішою і найзручнішою послугою. А процедура прив'язки дозволяє підвищити лояльність фінансової організації та оформити кредит на більш вигідних умовах. Справа у тому,що завдяки даним про картку компанія отримує додаткові гарантії, що позичальник виконає свої зобов'язання. Крім того, прив'язка рахунку передбачає низку інших переваг:

  • грошима ніхто не зможе скористатися крім власника картки;
  • виключається необхідність відвідування відділення МФО;
  • рішення про видачу позики приймається протягом 10 хвилин.

Попри ці позитивні моменти, чимало клієнтів МФО все ж побоюються вказувати номер картки та її CVV, припускаючи, що цим можуть скористатися шахраї. Насправді це не так. Під час передачі даних фінансовій організації відображається не вся інформація про позичальника, а лише особливий цифровий образ. Він включає тільки останні 4 цифри номера банківської картки, що не дає можливості зняти кошти користувача чи виконувати списання в довільному порядку.

Дехто може заперечити, що МФО все ж періодично знімають гроші з карток позичальників без дозволу. Тут все ще простіше. Деякі клієнти просто неуважно читають угоду про надання позики. В результаті вони самі дають згоду на подібні операції. Щоб уникнути неприємних наслідків, треба уважно вивчати цей документ, зокрема пункти, написані дрібним шрифтом, а також уточнювати всі питання, які виникають.

Як уникнути зняття коштів без дозволу?

Якщо ви все ж припустилися такої помилки і бажаєте її виправити, слід скористатися одним з наступних способів:

  • відв'язати картку в особистому кабінеті на сайті МФО (послуга доступна тільки в деяких компаніях);
  • написати заяву в відділенні фінансової організації з проханням відв'язати картку від номера рахунку;
  • своєчасно сплатити борг за позикою.

Окрему увагу слід приділити останньому пункту. Зазвичай МФО списують гроші з банківського рахунку в якості погашення заборгованості за позикою. Тому своєчасне внесення щомісячного платежу може запобігти неприємній ситуації.

Якщо немає можливості сплатити борг, варто подати заяву з проханням про пролонгацію позики. В такому випадку фінансова організація буде попереджена про складні обставини і не зніматиме необхідну їй суму.

Як захиститися від шахраїв?

На жаль, сьогодні на ринку фінансових послуг можна зіткнутися з шахраями, які бажають заволодіти коштами з вашої картки. Щоб цього не допустити, рекомендується:

  • не використовувати банківські картки для оплати товарів на незнайомих сайтах;
  • уникати відкриття посилань сумнівного характеру;
  • не передавати нікому PIN-код картки;
  • відвідувати тільки офіційні сайти МФО;
  • попередньо читати відгуки про фінансові організації.

Також важливо звертати увагу на тривалість процесу оформлення позики в режимі онлайн. Якщо клієнта просять зачекати більш ніж 30 хвилин, то, найімовірніше, шахраї намагаються використати його дані для отримання кредиту в іншому місці.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете гарантувати свою фінансову безпеку.

Найпопулярніші

Сайти для заробітку в інтернеті. Де 100% заплатять?

Потрібен додатковий дохід? Шукаєте перевірені сайти для заробітку в Україні у 2022 році? У мережі іс...
595 609 переглядів

Як заробляти в Тік-Ток — ТОП-10 методів монетизації Tik-Tok

Кількість щотижневих користувачів Tik-Tok — понад 40 млн. Цей додаток — один з найпопуля...
514 937 переглядів

Як заробити підлітку в Україні в 2022 році?

Сучасні українці починають замислюватися про питання заробітку ще будучи дітьми. Крім кишенькових гр...
285 060 переглядів
Взяти кредит