10 професій, які будуть популярні в майбутньому

10 професій, які будуть популярні в майбутньому
Loader

Куди піти вчитися? Які професії будуть популярні в найближчі 10 років? Те, що ринок праці з кожним роком змінюється — давно не новина. З'являються професії, які з часом стають затребувані, а деякі спеціальності, на які раніше був попит, навпаки — втрачають свою актуальність.

Які професії будуть популярні в майбутньому? Які навички потрібні, щоб їх освоїти і стати успішним? Ловіть список спеціальностей, які точно будуть затребувані.

Біоінженер

Хто це? Спеціаліст, який керуючись принципами медицини і біології може змінювати властивості живих організмів. Якщо бути конкретним, то біоінженер може брати участь в розробці нових лікарських препаратів, біодобавок, спеціальних програм для збору і виконання аналізів в біології.

Спеціаліст з робототехніки

Про цю професію сьогодні багато говорять. Обравши її, ви точно не пошкодуєте, бо робототехніки 100% будуть затребувані в найближчі 10 років. Чим вони займаються? Автоматизацією техсистем, розробкою роботів, оптимізацією технологій.

Генетичний консультант

Ця професія вже давно прижилася в європейських країнах, але для українців вона все ще вважається чимось новим. Головне завдання генетичного консультанта — допомогти пацієнтові дізнатися свій генетичний код. Ця інформація дозволяє визначити спадкову схильність людини до різних захворювань, підготуватися до продовження роду, поліпшити якість життя. Здобути освіту можна в США і Канаді.

Проектувальник "розумного середовища"

Чули про розумні будинки, які можуть самі вмикати і вимикати світло в кімнатах, відкривати і закривати двері, управляти технікою і різним устаткуванням. Усим цим ноу-хау дають життя проектувальники "розумного середовища". Вони роблять так, щоб між пристроями безперервно здійснювалася передача даних і щоб вони безперебійно функціонували.

Спеціаліст з кібербезпеки

У епоху цифрового буму без кіберзахисників не обійтися. У зону їхньої відповідальності входить ліквідація загроз інформаційній безпеці, захист даних від зломів, пошук зловмисників і ліквідація завданої ними шкоди. За словами експертів, в найближче десятиліття кіберспеціалісти будуть на вагу золота.

Ігропрактик

Це організатор квестів, автор віртуальних і реальних ігор. Сьогодні такі розваги дуже популярні. Чули про квесті "Той, що біжить містом"? А про гру "Клаустрофобія"? У майбутньому ці напрямки будуть тільки розвиватися. Люди, які можуть все це придумувати, складати сценарії, втілювати в життя, точно зможуть себе реалізувати.

Інженер 3D-друку

Вибравши цю професію, ви не помилитеся, тому що інженери 3D-друку в майбутньому будуть потрібні практично в усіх сферах: в медицині, архітектурі, текстильному виробництві, будівництві. Якщо ви творча особистість з розвиненим математичним мисленням, можете спробувати себе в цій галузі.

Будівельник «розумних» доріг

"Розумні" дороги — це траси з адаптивним покриттям, оснащені датчиками, які контролюють їх стан і системами спостереження. Розмітка і дорожні знаки на таких дорогах обладнані радіочастотною ідентифікацією. Фахівці, які у всьому цьому розбираються, будуть на вагу золота.

Маркетолог-аналітик

Без хорошого маркетолога сьогодні не обійтися жодній компанії. Адже тенденції постійно змінюються, конкуренція зростає і щоб бути на плаву, потрібно весь час тримати руку на пульсі, коригувати маркетингові стратегії і відстежувати їх ефективність. Маркетологи затребувані сьогодні і будуть затребувані в майбутньому. Крім того, великою популярністю в найближчому десятилітті буде користуватися професія онлайн-маркетолога.

Спеціаліст з альтернативної енергетики

Все більше країн сьогодні починають використовувати поновлювану енергію. Не виключено, що через певний період часу запаси нафти і газу вичерпаються і щоб далі задовольняти свої потреби людство змушене буде перейти на альтернативні джерела. Саме тому професія інженера з відновлюваної енергії буде користуватися попитом. Він буде займатися в тому числі створенням і впровадженням систем, що функціонують на сонячній та вітровій енергії.

Тепер ви знаєте, які професії будуть актуальні і затребувані в найближчі роки. Але пам'ятайте, важливо, щоб професія була не тільки популярною, але ще й подобалася вам та приносила задоволення.

Автор: Компанія “Miloan”
02.07.2021
views
2079  переглядів
shares
0