Як почати інвестувати гроші та створювати для себе пасивний капітал?

Як почати інвестувати гроші та створювати для себе пасивний капітал?
Loader

Гроші не повинні лежати під подушкою — вони повинні працювати і приносити дохід. Сьогодні поговоримо про можливості інвестування в Україні. Ви дізнаєтеся з чого можна почати і куди вкласти гроші, щоб не прогоріти і не віддати заощадження в руки шахраїв.

Перші кроки до інвестування або навіщо потрібна "подушка безпеки"

Перед тим як почати інвестувати, потрібно створити "подушку безпеки". Кожен інвестор, як початківець, так і з досвідом повинен мати запас грошей "на існування" або "про всяк випадок". "Подушка безпеки" повинна бути розрахована на 3-6 місяців. Після цього потрібно виконати наступні кроки:

  • визначити розмір інвестицій — це не повинні бути "останні" гроші;
  • зайнятися плануванням — визначити фінансові цілі на найближчі три роки;
  • визначити перспективи ринків: щодня стежити за новинами, вивчати аналітику;
  • диверсифікувати ризики: вибрати кілька напрямків для інвестування;
  • не використовувати інструменти, які вам не підходять, не дивлячись на те, що вони добре працюють у інших інвесторів.

Не забувайте також, що для створення додаткового джерела доходу вам знадобиться не тільки грошовий капітал, але і час.

Куди інвестувати гроші в Україні в 2021 році?

Ми підготували для вас список топових напрямків, в які можна вкласти гроші і створити в майбутньому пасивний капітал.

Банківські вклади

Це найбезпечніший напрямок для інвестування. Для відкриття депозиту не потрібна велика сума. Наприклад, у ПриватБанку мінімальна сума для оформлення вкладу становить 100 гривень. Для даного виду інвестування фахівці радять вибирати перевірені банки, які довгий час працюють на ринку. З фінустановами, які пропонують підозріло високі відсоткові ставки краще не зв'язуватися.

Гра на курсі валют

Купівля та продаж валюти з метою заробітку на курсі — найбільш популярний напрямок для інвестування серед українців. Даний спосіб дуже добре працює в довгостроковій перспективі. Не забувайте, що вкладати можна не тільки в долар, але і в євро, а також китайські ієни і британські фунти стерлінгів. Якщо ви будете регулярно стежити за курсом і економічними подіями в світі, які впливають на котирування — зможете регулярно отримувати непоганий дохід.

Нерухомість

Тут існує кілька варіантів:

  • покупка квартири або заміського будинку з подальшою здачею в оренду;
  • покупка нерухомості, що будується з подальшим перепродажем;
  • покупка земельної ділянки для здачі в оренду.

Зверніть увагу, що перед покупкою квартири в недобудові, потрібно знайти якомога більше інформації про компанію-забудовника і ознайомитися з відгуками інших інвесторів.

Що стосується заміського будинку, то якщо дозволяють інвестиції, його краще купувати в курортній зоні. При правильному підході в літній сезон ви зможете заробити грошей на цілий рік.

ПІФ

Для тих, хто не знає, ПІФ розшифровується як пайовий інвестиційний фонд. Пай — це частина прибутку, яку має кожен вкладник. Мінімальна сума вкладу — 1000 гривень. Це непоганий варіант для новачків, адже капіталом будете управляти не ви, а професійні брокери. Головне знайти ПІФ з хорошою репутацією. Зверніть увагу, що в даній сфері досить високий рівень шахрайства. Вкладати в ПІФ рекомендується близько 10% від наявного капіталу.

Цінні папери

Цей вид капіталовкладення підходить як для великих, так і інвесторів-початківців. Головне вибрати надійного брокера з діючою ліцензією. На старті він буде вам допомагати з придбанням і продажем цінних паперів. Дохід тут нараховується при зростанні вартості. Однак якщо акція впаде в ціні, ви втратите частину грошей. Щоб мінімізувати ризики, потрібно витратити час на вивчення і аналіз інформації про компанії, цінні папери якої ви плануєте купувати, ситуації на ринку та інші фактори.

Ми підготували для вас найбільш доступні варіанти для інвестування, якими можна скористатися при невеликому стартовому капіталі. Сподіваємося, що наші поради будуть для вас корисними і незабаром ви зможете забезпечити собі постійне джерело доходу.

Автор: Компанія “Miloan”
12.03.2021
views
1498  переглядів
shares
0