Які методи верифікації доступні в українських МФО?

Які методи верифікації доступні в українських МФО?
Loader

Щоб отримати кредит на картку в МФО, потрібно вибрати суму і термін кредиту, зареєструватися на сайті і підтвердити особистість. Які саме методи ідентифікації клієнтів використовують кредитні компанії? Чи реально пройти цю процедуру без фото з паспортом в руках? Ми вам розповімо про нові технології, які використовують МФО в 2021 році для роботи з клієнтами.

Селфі з паспортом: старий добрий спосіб верифікації

Підтвердити особистість, завантаживши в кабінет фото з паспортом в руках, пропонують практично всі МФО. Цей спосіб дозволяє виключити випадки шахрайства і визначити, що кредит оформляє "реальна" людина: використовуючи свої дані і свої документи.

Зробити знімок можна за допомогою фронтальної камери смартфона. Якщо такої немає, можна використати основну, але цей спосіб не такий зручний як попередній. Якщо поруч є хтось з ваших рідних чи знайомих, попросіть їх вас сфотографувати. Можна також скористатися веб-камерою на комп'ютері або звернутися в фотоательє.

Багато позичальників скаржаться, що МФО не приймають їхні фото. Причиною може бути низька якість зображень. Потрібно, щоб на знімку було чітко видно ваше обличчя і фотографію в паспорті.

BankID: верифікація через банк, якому ви довіряєте

Ідентифікація через BankID — це спосіб підтвердження особи через банк, в якому обслуговується клієнт. Головні переваги — безпека та надійність. Клієнт вводить дані на сайті фінустанови, якій довіряє і в якій має рахунок. Після цього інформація в зашифрованому вигляді передається МФО. Для позичальників, які проходять ідентифікацію таким способом, ймовірність схвалення кредиту збільшується в рази.

Щоб підтвердити особистість через BankID, потрібно:

  • натиснути кнопку Авторизація за допомогою BankID НБУ на сайті обраної компанії;
  • в новому вікні вибрати зі списку свою фінустанову;
  • система перенесе вас на сайт банку, де потрібно буде авторизуватися за допомогою логіну і пароля;
  • після цього ви знову опинитеся на сторінці МФО і вже через 15 секунд побачите відповідь на запит.

Система BankID працює цілодобово. Користувачам гарантується безпека і максимальний захист даних. Даний спосіб верифікації дозволяє заощадити час при оформленні онлайн-позики і отримати більше довіри від МФО.

Ідентифікація через Дію: технологія майбутнього в українських МФО

В кінці 2020 року МФО запропонували українцям ще більш швидкий і безпечний спосіб верифікації — через мобільний додаток Дія. Першою цей спосіб впровадила компанія Мілоан.

"Чому Дія?" — запитаєте ви. У нас є, що вам відповісти:

  • "Дія — це державний сервіс, створений для того, щоб по-максимуму спростити життя українців";
  • "Дія — це програма майбутнього, яка обіцяє відкрити онлайн-доступ до всіх держпослуг";
  • "Ідентифікація через Дію — це можливість отримати гроші на картку без зайвих дзвінків, бюрократії і довгих очікувань".

Щоб підтвердити особистість вам знадобиться мобільний додаток Дія і цифрові копії одного з документів: ID-картки або закордонного паспорта. Після вашої згоди дані в зашифрованому вигляді будуть відправлені компанії Мілоан. Якщо ви все зробите правильно, ймовірність схвалення заявки може збільшитися до 99%! Процедура оформлення кредиту займе не більше 5 хвилин.

Використовуйте сучасні методи верифікації, щоб отримати онлайн-позику швидко і без зайвих перевірок. У Мілоан заявки на кредити приймаються 24/7. Для підтвердження особи можна вибрати будь-який з вищеописаних способів.

Автор: Компанія “Miloan”
27.03.2021
views
2075  переглядів
shares
0