Чим відрізняється пролонгація і рефінансування?

Чим відрізняється пролонгація і рефінансування?
Loader

Про пролонгацію і рефінансування чули багато позичальників, але мало хто знає, що це за послуги і як ними користуватися. А між іншим вони можуть значно полегшити життя користувачеві кредиту, особливо якщо немає можливості повернути гроші вчасно. Ми вам розповімо, що це за послуги, чим вони можуть бути вам корисні, а також в чому полягає різниця між рефінансуванням і пролонгацією.

Все про пролонгацію мікропозик

Пролонгація — це продовження кредитного договору на додатковий термін. Послугу пропонують кредитні компанії — в основному МФО, банки — рідко.

Умови пролонгації можуть бути різні. Деякі МФО пропонують продовжити термін дії договору на ту ж кількість днів, на яку кредит був оформлений спочатку. Наприклад, позичальник отримав гроші терміном на 15 днів, значить і пролонгацію, в разі необхідності, він також зможе підключити на 15 днів.

Частина компаній встановлюють фіксовані терміни пролонгації, а частина — дають право на вибір строку позичальникові.

Як підключити пролонгацію?

Для підключення послуги кредитори зазвичай вимагають погасити фактично нараховані відсотки і оплатити невелику комісію. Подати заявку можна з особистого кабінету.

Перевагою пролонгації є те, що позичальник продовжує користуватися кредитом без прострочення. Це дозволяє уникнути пені та штрафів.

Пролонгація в Мілоан

Компанія Мілоан також пропонує позичальникам пролонгацію, та ще й дуже вигідну. Для підключення послуги потрібно сплатити частину тіла кредиту, частину відсоткового боргу і невелику комісію. В новий період користування позикою клієнту нараховується менше відсотків, в результаті чого знижується боргове навантаження.

Продовжити мікропозику в Мілоан можна на 3, 7 або 15 днів.

Рефінансування кредитів: як це працює?

Рефінансування кредиту — це оформлення нової позики на погашення попередньої. Послугу пропонують як мікрофінансові компанії, так і деякі банки.

Простими словами рефінансування можна назвати перекредитуванням. Новий кредит, як правило, оформлюється на більш вигідних умовах, ніж попередня позика. В угоді вказується сума, яку потрібно повернути першому кредитору.

Як отримати кредит на рефінансування? Для початку потрібно дізнатися, який банк або мікрофінансова компанія надають дану послугу. Після цього слід здійснити кілька простих дій:

  • зібрати необхідний пакет документів (може знадобитися паспорт, ІПН, довідка про доходи, копія договору за попереднім кредитом);
  • подати заявку на оформлення кредиту рефінансування;
  • дочекатися рішення;
  • підписати новий договір і погасити проблемну позику.

Серед банків послугу рефінансування пропонують Ідея Банк (програма "Зустрічна пропозиція") і Мегабанк. Що стосується МФО, то практично в усіх компаніях можна оформити кредит за наявності заборгованості в іншій фінустанові. Оформити мікрокредит можна навіть з поганою кредитною історією і незначним простроченням. Гроші видаються без довідки про доходи.

Припустимо у вас є кредит в МФО, який ви оформили під 2% на 15 днів. Програма передбачає дострокове погашення. В даному випадку, щоб зменшити боргове навантаження, ви можете взяти ще один кредит в Мілоан під 0,01% (якщо ви новий клієнт) і погасити першу позику достроково разом з фактично нарахованими відсотками. Це дуже зручно і вигідно.

Які б проблеми з погашенням кредиту не виникали у вашому житті, пам'ятайте — їх у будь-якому випадку потрібно вирішувати! Ігнорування дзвінків з банку або МФО ніколи не приведуть до списання боргу. Навпаки, потрібно йти на контакт з кредитором і чесно розповідати про свої проблеми. Це допоможе швидше знайти рішення і повернути борг.

Автор: Компанія “Miloan”
23.08.2021
views
1628  переглядів
shares
0