Що таке Bitcoin і як на ньому можна заробити?

Що таке Bitcoin і як на ньому можна заробити?
Loader

Сьогодні нереально зустріти людину, яка жодного разу не чула про криптовалюту, зокрема про Bitcoin. Запуск цього виду електронних грошей відбувся в 2009 році. Досить швидко вони стали використовуватися повсюдно.

Більш того, деякі фінансисти переконані, що BTC в найближчому майбутньому буде головною валютою світу.

Що таке Bitcoin?

Якщо говорити простими словами, Bitcoin — це електронна валюта (або криптовалюта), для якої характерна повна безпека. Вона анонімна, надійна, а її курс знаходиться на досить високому рівні. Щоб розуміти, чим Bitcoin відрізняється від інших видів грошей, варто ознайомитися з його особливостями:

  • немає управлінського центру — валюта є децентралізованою і ніким не контролюється;
  • відсутній регулятор на зразок Центробанку, який здатний вплинути на вартість та обсяг валюти на ринку;
  • ціна одиниці залежить від зовнішніх чинників і умов, в тому числі від попиту;
  • комісій за проведені транзакції немає. Відрахування можуть бути добровільними і виплачуватися користувачами при необхідності прискорення операцій;
  • можуть спостерігатися коливання курсу, причому вкрай різкі та за нетривалий час; гарантується анонімність користувачів і сувора конфіденційність їх даних.

Криптовалюта Bitcoin дозволяє здійснювати моментальне перерахування коштів, минаючи банки і залишаючись повністю інкогніто.

Чи є недоліки?

Як і будь-яка інша криптовалюта, Bitcoin має ряд негативних особливостей:

  • ризик того, що її заборонять в усьому світі. Статус BTC на світовій арені поки до кінця не визначено, тому існує ймовірність, що від цієї криптовалюти доведеться відмовитися;
  • виникнення складнощів в процесі користування валютою, особливо серед звичайних людей, які навіть не вміють працювати за комп'ютером. Саме з цієї причини Bitcoin поки не став масовим, і багато хто до цих пір продовжує зберігати гроші в доларах або євро;
  • відсутність єдиного регулятора. З одного боку, це перевага, але при цьому і скасування операцій неможливе. Скаржитися в разі виникнення непередбачених обставин нікому і нікуди.

Способи заробітку

В даний час Bitcoin — популярна криптовалюта. Курс її відносно стабільний і, можливо, буде серйозно рости. У зв'язку з цим багато людей цікавляться, як на ній можна заробити. Ми запропонуємо найпростіші і ефективні способи.

Майнінг

У перекладі на українську мову це слово означає «здобич». За фактом Bitcoin отримують «з повітря». Система, за допомогою якої працює майнер, здійснює складні обчислення. Для цього використовується процесор, а також призначена для користувача відеокарта.

Завдяки їй видається спеціальна кодова комбінація. Це і є криптовалюта. Такий спосіб складний з тієї причини, що вимагає знання технічних тонкощів. Зі збільшенням числа майнерів «здобич» стає все більш складною, так як число Bitcoin в світі обмежена.

Інвестування

Це пасивний спосіб заробітку. Потрібно просто купити Bitcoin за більш-менш прийнятним курсом, дочекатися його зростання і продати за високою вартістю. Але чекати доведеться не день-два, а, можливо, кілька місяців. Крім того, існує високий ризик втрати всіх грошей через серйозне падіння вартості.

Спекулятивна торгівля

Щоб отримати можливість заробити на коливанні курсів, необхідно пройти процедуру реєстрації на спеціалізованій біржі. Цей спосіб простий і зрозумілий широким масам: потрібно просто купувати BTC дешево і продавати дорого. Різниця між цими сумами і буде доходом. Є і зворотна схема: продати дорого, а потім, дочекавшись падіння курсу, купити дешево.

Торгівля на біржах

Потрібно знайти кілька надійних великих бірж, курси на яких різні. Суть методу полягає в тому, що необхідно вивести Bitcoin з однієї біржі і завести їх на іншу. Але важливо брати до уваги терміни проведення операцій і їх відповідність ринковими правилами. В процесі виконання транзакцій курси можуть змінюватися в невигідну для користувача сторону.

Хтось вважає, що Bitcoin — валюта майбутнього. А хтось переконаний, що вона стане централізованою або зовсім зникне. З іншого боку, поки вона дає можливість заробітку, нерозумно нею не скористатися. Ми запропонували найпоширеніші і дієві способи. Беріть на замітку і будуйте своє благополуччя!

Автор: Компанія “Miloan”
22.11.2019
views
3074  переглядів
shares
0