Де знайти роботу в Україні: топ телеграм-каналів для пошуку

Де знайти роботу в Україні: топ телеграм-каналів для пошуку
Loader

Війна в Україні дуже вдарила по робочим місцям. За статистикою, близько 30% українців залишилися без доходу, ще у 30% дохід знизився на 50-60%.

Звісно, це не криза, це війна, яку ніхто не чекав і на яку ніхто не розраховував. Але – ціни вгору, доходи вниз – треба щось вирішувати. Робити якісь кроки, щоб жити далі, трамитися, та, за можливістю, допомагати країні.

Сьогодні зібрали для вас поради та посилання де можна зараз шукати роботу.

Де шукають роботу українці?

По-перше, стандартні сайти пошуку – work.ua, robota.ua, jobs.ua і так далі. Вам потрібно буде оформити своє резюме, краще буде додати фото, бажаний рівень зарплатні та зайнятості – чи ви розраховуєте на роботу у офісі, чи віддалено.

Надалі – шукайте цікаві вакансії та відправляйте своє резюме. Краще буде, якщо у відгуку ви напишете коротенький мотиваційний лист. Привітаєтеся, скажете чим саме зацікавила вакансія та що ви будете раді розгляду вашого резюме. Так у відгуку буде персоналізація та це зіграє вам на руку.

По-друге, телеграм-канали з вакансіями. Деякі з них зібрані теж з сайтів, але хтось вже знайшов – вам тільки відкрити месенджер та подивитися оновлення. Є канали, що публікують вакансії у компаніях за кородоном, є що від українських підприємців. Загалом, ринок таких каналів у війну тільки розквітнув, тому що вони є максимально корисними наразі.

Телеграм-канали для пошуку роботи в Україні

Ось невеликий список найпопулярніших телеграм-каналів для пошуку роботи:

Якщо ви бачите якусь цікаву вакансію у телеграм – також радимо мати резюме та супровідний лист, який ви будете персоналізовувати під запит роботодавця. Обов’язкові речі, які роблять ваші шанси вищими:

  • оформити резюме у pdf;
  • слідкувати за структурою – фото, ПІП, рівень зарплатні, ваш досвід, ваші професійні навички, ваші особисті навички, рекомендації, посилання на кейси;
  • мати короткий лист-привітання;
  • уважно читати вакансію, іноді та буває якась потреба – щось скинути, без чого вакансію не розглядають. Так от, за статистикою, надсилають “це” відсотків 15 людей. Науважніші. Будьте такими;
  • логін та пошта з вашим ім’ям. Ніяких вишенок та кицьок. Ви ж на роботу претендуете, тому має бути офіційний стиль.

Бажаємо вам успіхів у пошуках та співбесідах. У наступних матеріалах розповімо як і де вчити англійську, бо багато українців зараз претендують на роботу за кордоном, тож англійська – справжній мастхев.

Автор: Компанія “Miloan”
27.05.2022
views
6660  переглядів
shares
1226