Як купити криптовалюту в Україні ᐉ Лікбез від Miloan

Як купити криптовалюту в Україні ᐉ Лікбез від Miloan
Loader

Як купити криптовалюту в Україні?

У багатьох країнах цифрові гроші вважаються повноцінним платіжним засобом та вигідним фінансовим вкладенням. Про купівлю криптовалюти українські інвестори також знають не з чуток. До 2022 року в інтернеті з'явилося багато сайтів та програм для покупки та обміну цифрових грошей. Їхні функції доступні у тому числі і мешканцям України. Щоб з'ясувати, де купити біткоїн або будь-яку іншу монету, краще заздалегідь ознайомитися з усіма варіантами, порівняти їх і вибрати найбільш оптимальний з огляду безпеки, курсу та комісій.

Які способи можна використовувати для покупки криптовалюти? Наскільки законно користуватися цифровими коштами в Україні? Сьогодні розглянемо питання, які вважаються особливо актуальними для криптоінвесторів-початківців.

Як купити криптовалюту?

Купити криптовалюту в Україні реально. Існує кілька способів, за допомогою яких це можна зробити, використовуючи картку чи готівку.

1. Онлайн-обмінники

Купити криптовалюту можна досить швидко і легко через онлайн-обмінники. Серед сервісів є такі, що навіть не вимагають реєстрації. При покупці стягується комісія, але її розмір порівняно невеликий. Обмінники працюють оперативно — всього пару кліків і криптовалюта ваша. Ось перелік дій, які потрібно здійснити для швидкої покупки:

  • виберіть сервіс, за допомогою якого хочете обміняти гривні на криптовалюту;
  • виберіть платіжну систему;
  • вкажіть суму, номер гаманця і e-mail;
  • підтвердіть згоду з правилами користування сервісом;
  • виконайте запит і зачекайте кілька хвилин;
  • отримаєте повідомлення про зарахування криптовалюта на рахунок.

За допомогою обмінників можна купити криптовалюту з картки будь-якого банку. Більшість сервісів мають простий інтерфейс і функціонал. Здійснити покупку bitcoin, ethereum, litecoin або іншої цифрової валюти з їх допомогою зможе кожен користувач мережі.

2. Криптобіржі

Послугами криптобірж зручно користуватися тоді, коли мова йде про професійний трейдинг. Щоб купити криптовалюту за гривні, потрібно пройти реєстрацію і поповнити рахунок. До переваг криптобірж відносять широку функціональність, професійний підхід і надійність. До мінусів — великі комісії і високі ризики. Найбільш популярні криптобіржі в Україні в 2022 році — Binance, EXMO, Kuna.

3. Термінали

Термінали, за допомогою яких можна купити криптовалюту, називаються кріптомати. Це спеціальні програми, які завантажуються на смартфон. Принцип роботи наступний: користувач заводить в додаток гривні, після чого вони автоматично переводяться на його гаманець у вигляді біткоінів чи інших криптомонет.

4. Оффлайн-обмінники

Одним з таких є компанія VIP BTC. Потрібно відвідати її офіс в Києві і заповнити необхідні папери. Після перевірки рахунку ви зможете отримати bitcoin. Процедура може зайняти кілька днів.

5. Купівля через посередників

Купити криптовалюту за гривні або долари можна з рук в руки. Оголошення про продаж зустрічаються на дошках оголошень, в соціальних мережах, на тематичних ресурсах. Однак вибираючи такий спосіб потрібно бути гранично обережним адже продавець може виявитися шахраєм.

Законність цифрових валют в Україні

В Україні в середньому щодня виконуються операції з віртуальними активами на 150-200 млн доларів. Капіталізація оцінюється у понад 2 млрд доларів. У глобальному рейтингу прийняття криптовалют, складеному американським стартапом Chainalysis, Україна посіла перше місце у світі за обсягом операцій із цифровими активами та активністю користувачів. При цьому законодавче регулювання обороту криптовалют у нашій країні поки що знаходиться лише на початковому етапі.

Щоб фізичні та юридичні особи могли законно купити криптовалюту за гривні в Україні, у 2018 році влада почала шукати можливості для легалізації цифрових грошей. У жовтні 2022 року нарешті у другому читанні було проголосовано проект закону "Про віртуальні активи", який має узаконити обіг крипти та врегулювати операції з нею. Документ підтримали 276 депутатів. Чому на прийняття цього закону в Україні так чекали і чим він може бути корисним для криптоінвесторів?

  1. Закон "Про віртуальні активи" визначає правовий статус криптовалют.
  2. Користувачі та учасники крипторинку зможуть отримати юридичний захист.
  3. Закордонні та українські криптобіржі зможуть офіційно працювати в Україні.
  4. Банки матимуть змогу відкривати рахунки для криптокомпаній.
  5. Українці зможуть декларувати свої прибутки у віртуальних активах.

У регулюванні ринку криптовалют братимуть участь Мінцифра, НБУ та Нацкомісія з цінних паперів.

Закон набуде чинності в день, коли почне діяти ЗУ про податкове регулювання сфери криптовалют в Україні, але не раніше дня опублікування цього Закону. Проект закону про оподаткування поки що перебуває на етапі підготовки. Обидва закони однаково важливі для України.

Що потрібно, щоб купити криптовалюту?

Для покупки криптовалюти вам знадобиться:

  • електронний гаманець для зберігання віртуальних грошей;
  • мобільний телефон і електронна пошта;
  • спеціальний додаток на смартфоні, якщо обмін здійснюється через криптомат;
  • банківська картка, з якої будуть списані гроші за покупку;
  • паспорт, ІПН для ідентифікації особи і створення аккаунта на сайті онлайн-біржі або для роботи з оффлайн-обмінниками.

Здійснити покупку крипти може кожен українець у віці від 18 років.

Як безпечно купити криптовалюту?

Головне при покупці біткоіну чи будь-якої іншої криптовалюти знайти місце для безпечного зберігання активів. Це можуть бути кастодіальні сервіси, такі як біржі. Важливо вибрати перевірену і надійну платформу, адже формально в неї буде право на управління вашими монетами. До некастодіальних сервісів відносяться приватні гаманці, доступ до яких мають лише їх власники. Використовуючи даний спосіб зберігання криптовалюти, ви зможете уникнути заморозки активів, впливу політичних і економічних ризиків.

Щоб безпечно купити криптовалюту, досвідчені інвестори радять використовувати онлайн-обмінники. Насторожено варто відноситься до осіб, які пропонують купити криптовалюту за готівку з рук в руки.

Що можна купити за криптовалюту?

На сьогоднішній день в Україні за біткоіни можна придбати багато товарів: від одягу і техніки до квартир і автомобілів. Криптовалюту приймають багато компаній, а також заклади громадського харчування і онлайн-магазини. Про можливість розрахуватися цифровими грошима потрібно запитувати завчасно перед замовленням необхідної послуги або покупки товару.

Щоб купити криптовалюту з метою отримання прибутку, важливо об'єктивно оцінити перспективність кожної монети. За минулий рік тільки біткоіни оновив свій історичний мінімум. Ефіріум також подорожчав, але для поновлення рекорду йому не вистачило 8%. При цьому деякі маркери, які впевнено зростали в 2020 році, на початку 2021-го подешевшали майже в 10 разів.

Автор: Компанія “Miloan”
27.04.2021
views
10317  переглядів
shares
1