Як перевести гроші з Польщі в Україну. ТОП 5 перевірених способів

Як перевести гроші з Польщі в Україну. ТОП 5 перевірених способів
Loader

Кількість українських заробітчан у Польщі в кінці 2021 року становила близько 1,5 млн осіб. Частина громадян працює за кордоном на постійній основі, частина — лише в сезон. Усі мігранти через певний період часу починають замислюватися над підтримкою своїх рідних в Україні. Якими способами можна швидко та безпечно переказати гроші? Доставити особисто після закінчення контракту з роботодавцем? Передати кимось із знайомих, які теж працюють у Польщі та незабаром збираються додому? Такі варіанти підійдуть не всім. Ми розповімо про п'ять перевірених способів, за допомогою яких можна дистанційно здійснити переказ коштів з Польщі в Україну.

Банківський переказ грошей з Польщі в Україну — порівняння умов

Перерахувати гроші рідним в Україну можна через банки. Найзручніший і вигідний спосіб — звернутися до фінустанови, що має дочірній банк в Україні. Це може бути РКО Bank Polski (Кредобанк) і Getin Noble Bank (Ідея Банк). Крім них, здійснюють перекази грошей з Польщі в Україну Приватбанк і Альфа-Банк. Для цього вони використовують спеціальні сервіси: Альфа-переклад і Alior Bank. Пропонуємо докладніше розглянути умови переказів, які пропонують фінустанови:

Назва банку Комісія Сума
ПриватБанк 0 злотих, (3 дол. — комісія банку кореспондента) до 400 тис. грн для переказу без підтверджуючих документів, понад 400 тис. грн для переказу родичам, юрособам (за наявності документів)
Альфа-Банк 2% (від 2 євро) до 29 999 гривень за один раз
Ідея Банк 0% до 100 000 євро в рік
Кредобанк 0% до 5000 злотих/1250 євро/1250 долл. за один раз

Переказати гроші з Польщі в Україну можна через партнерський банк ПриватБанку — Alior Bank. Для цього потрібно:

  • відвідати відділення і створити обліковий запис в валютному обміннику Alior Bank;
  • купити онлайн долари США або євро в обміннику, розрахувавшись польськими злотими;
  • перерахувати потрібну суму на карту або поточний рахунок клієнта Приватбанку в Україні, скориставшись опцією міжнародних переказів SHA).

Гроші можна отримати на картку Універсальна або Картку для виплат.

Переказати гроші через Альфа-Переказ можуть власники всіх українських банків. Для проведення операції необхідно перейти на сторінку сервісу на сайті банку або в додатку Alfa-Mobile Ukraine. Далі слід вказати ПІБ, адресу, номер картки одержувача та суму, яку потрібно перерахувати. Калькулятор автоматично розрахує комісію і ви відразу побачите на екрані загальну суму платежу.

Щоб перерахувати гроші через Ідея Банк, потрібно відкрити рахунок "Прості Засади" в Getin Bank і поповнити його злотими. Надалі, користуючись онлайн-банкінгом, ви зможете відправляти гроші на картку Card Blanche Transfer рідним в Україні.

Щоб відправити гроші через Кредобанк, потрібно відкрити рахунок в польському банку. Вартість послуги становить 100 гривень. З цього рахунку ви зможете переказувати гроші родичам в Україні, використовуючи інтернет-банкінг.

Отримати переказ з Польщі можуть також власники карток Visa або MasterCard інших банків. Ми вам розповіли про спільні програми українських і польських банків, які дозволяють відправляти кошти дешевше та швидше. 

Сервіси міжнародних переказів грошей — порівняння умов

Міжнародні сервіси скорочують тривалість процедури переказу коштів до мінімуму. В результаті відправник може заощадити час, а його родич в Україні — отримати грошову допомогу за лічені хвилини. Сервіси по переказу коштів прості у використанні. Багато з них дозволяють здійснювати платежі в онлайн-режимі. Розглянемо докладніше умови переказу грошей кожної системи:

Назва сервісу Комісія Сума
MoneyGram від 2% до 400 тис. грн. в екв. для переказів без підтверджуючих документів, понад 400 тис. грн в екв. для переказів родичам, юрособам (за наявності документів)
Paysend 4,9 злотих до 999,9 млн злотих
TransferGo от 4,99 до 14,99 злотих не обмежена
Western Union 2% за кожну 1000 злотих 15000 гривень за 1 раз
SWIFT до 1,5% не обмежена

MoneyGram

Переказати гроші через MoneyGram можна тільки у відділенні. Щоб знайти найближчий офіс, скористайтеся картою, опублікованою на сайті сервісу. З документів для відправлення коштів знадобиться тільки посвідчення особи. Надайте його співробітникові відділення, а потім вкажіть суму платежу, ПІБ місце проживання і реквізити рахунку одержувача.

Надіслати гроші можна на банківський рахунок і електронний гаманець. Співробітник компанії запропонує вам заповнити невелику форму, після чого відправить переказ і видасть вам чек. На ньому буде зазначений 8-значний код, який потрібно повідомити одержувачу.

Paysend

Paysend — це глобальна компанія в сфері фінансових технологій, яка ставить перед собою мету змінити систему міжнародних переказів в усьому світі. Щоб відправити гроші рідним в Україну з Польщі, потрібно здійснити такі кроки:

  • створити рахунок Paysend;
  • налаштувати перший переказ;
  • перевірити правильність введених даних;
  • підтвердити транзакцію.

Щоб було зручніше здійснювати і відслідковувати платежі — скачайте додаток Paysend на iOS або Android.

TransferGo

TransferGo — проста і надійна платіжна система. З її допомогою можна здійснити переказ грошей з України в Польщу і з Польщі в Україну. Процедура здійснюється в онлайн-режимі. Гроші можуть бути доставлені отримувачу безкоштовно протягом трьох робочих днів або швидше ( "переказ на завтра" і переказ на зараз ") за додаткову плату.

Щоб здійснити переказ потрібно перейти на сайт TransferGo, ввести суму і термін відправлення, а потім натиснути кнопку "Відправити гроші". Система попросить вас вказати дані одержувача і мету переказу коштів. Заповнивши всі необхідні поля, ви побачите номер польського рахунку, на який потрібно буде перерахувати злоті зі своєї картки. Отримавши потрібну суму сервіс відправить гривні на зазначену картку зі свого українського рахунку.

Western Union

Сервіс Western Union відомий у всьому світі. Це система, яка дозволяє переводити гроші тут і зараз. Вже через 15 хвилин після виконання транзакції, потрібна сума буде на рахунку одержувача. Здійснити переказ можна у відділенні або самостійно через сайт/додаток сервісу.

Щоб здійснити переказ через інтернет, необхідно виконати кілька простих дій:

  • створіть обліковий запис на сайті сервісу;
  • вкажіть країну відправлення та суму;
  • введіть інформацію про адресата;
  • оплатіть переказ карткою;
  • отримайте лист на електронну пошту з кодом підтвердження;
  • повідомте код своєму родичу в Україні.

Western Union конвертує злоті в долари США за власним курсом. Комісія складає 2% за кожну 1000 злотих. При відправці суми понад 1000 євро потрібно буде надати документи, що засвідчують особу. В результаті доступна для переказу сума може вирости в кілька разів.

SWIFT

Міжнародна система SWIFT ідеально підходить для переказів великих сум. Фінустанови-посередники стягують за них комісію розміром від 0,2% до 1,5%. Чим вища сума — тим нижча комісія. Окремо доведеться оплатити послуги банку: від 5 до 50 доларів.

Переказ буде можливий тільки в тому випадку, якщо у відправника і у одержувача будуть відкриті банківські рахунки. Для проведення операції відправнику потрібно буде вказати наступні дані:

  • назву фінустанови і його SWIFT-код;
  • IBAN;
  • інформацію про людину, яка буде отримувати гроші;
  • призначення платежу.

В Україну кошти прийдуть не раніше, ніж через три дні.

Польські банки в Україні

На сьогоднішній день існує два філіали польських банків в Україні:

  • Ідея Банк — материнський банк в Польщі Getin Noble Bank;
  • Кредобанк — материнський банк в Польщі PKO Bank Polski.

Банки Польщі увійшли в Україну через схожість банківських систем і позитивні перспективи фінансово-економічного співробітництва. Після відкриття дочірніх банків українцям в Польщі стало легше відправляти зароблені гроші своїм родичам на батьківщину. Як перший, так і другий польський банк пропонує вигідні умови переказів.

КредоБанк

Кредобанк увійшов на ринок України в 2004 році. Головний офіс фінустанови знаходиться у Львові. В останні роки банк активно нарощує прибуток і вважається одним з найстабільніших банків України.

КредоБанк розробив унікальну пропозицію для українських заробітчан, скориставшись якою можна переказати кошти з Польші в Україну швидко та безкоштовно, без зайвих документів та перевірок. Що для цього потрібно? Бути клієнтом та мати рахунок в PKO Bank Polski та завантажений мобільний додаток IKO.

Кредобанк надасть вам унікальний ідентифікатор — це набір символів у форматі IBAN, що використовується лише для цілей переказу коштів. Саме його потрібно вказувати, щоб переказати гроші з Польщі в Україну. Комісія за переказ — 0 zł. Не доведеться кожен раз переплачувати.

Ідея Банк

Ідея Банк відкрився в Україні в 2007 році. В даний час він входить до двадцятки стабільних фінустанов країни. Завдяки послугам материнського Getin Noble Bank і дочірнього Ідея Банку українці в Польщі, можуть надавати фінансову підтримку своїм близьким, які залишилися вдома. Переказ коштів здійснюється в рамках карткового пакету Card Blanche Transfer.

Разом з карткою клієнт банку отримує цілий ряд переваг:

  • рахунок в гривні і злотих;
  • відсутність комісії за SWIFT-перекази з Польщі;
  • безкоштовну конвертацію валют в рамках пакета;
  • безкоштовне поповнення рахунку.

Щоб перерахувати гроші на картку Ідея Банку заробітчанин повинен відкрити рахунок "Прості Основи" в польському банку. Для цього потрібно відвідати відділення і пред'явити менеджеру ІПН, український закордонний паспорт або картку побуту. Після цього ви зможете відправляти гроші в Україну без будь-яких обмежень. З картки "Прості Основи" переказ здійснюється протягом робочого дня.

Вибирайте для себе найзручніший спосіб і здійснюйте перекази за кордон без обмежень. Пам'ятайте для ваших рідних важлива і цінна будь-яка підтримка, навіть якщо вас в даний момент розділяють кілометри.

Автор: Компанія “Miloan”
17.02.2022
views
33202  переглядів
shares
4