Як вигідно отримати кредит на покупку авто?

Як вигідно отримати кредит на покупку авто?
Loader

Потрібна машина, а грошей на її покупку недостатньо? Вихід є! Ми розповімо вам про найвигідніші і найдоступніші способи оформлення кредиту на автомобіль в Україні.

Автокредит: що це і в чому його особливості?

Кредит на покупку авто — це цільова позика. Тобто гроші видаються на покупку конкретного товару. Зазвичай банки перераховують обумовлену суму продавцю безготівковим способом. Деякі фінустанови видають "живі гроші". Якщо позичальник їх витратить на щось інше, кредитор почне вимагати повернути гроші разом з відсотками достроково.

Автокредит чи споживчий кредит? В чому різниця? Автокредит має свої особливості, про які ми вам зараз розкажемо.

  1. Застава. Автокредит видається під заставу самого автомобіля. До повного погашення заборгованості ви не зможете обміняти або продати машину.
  2. КАСКО. Для отримання кредиту позичальникові доведеться оформити страховку КАСКО. Це потрібно банку, щоб уникнути зайвих ризиків, якщо раптом машина постраждає в ДТП. Сума становить приблизно 5-6,99% від вартості автомобіля.
  3. Перший внесок. Чим він вищий, тим краще. Зазвичай банки вимагають сплачувати 15-20% вартості авто. Експерти вважають найбільш оптимальним внесок в розмірі 30%.

При розгляді заявки на автокредит банки беруть до уваги офіційний дохід. Він повинен перекривати щомісячний платіж і мінімальні витрати на життя.

Де можна оформити кредит на авто в Україні?

До вибору автомобіля потрібно підходити усвідомлено. Принцип "що перше побачив, те й купив" тут навряд чи спрацює. Ви повинні чітко знати, яка вам потрібна марка, модель, комплектація, які технічні характеристики повинна мати машина. Тільки тоді слід переходити до оформлення кредиту. До речі, для цього не завжди потрібно відвідувати відділення банку.

Як оформити кредит на машину в автосалоні?

Отримати кредит можна прямо в автосалоні. Дилери самостійно оформлюють документи і відправляють їх до фінустанови, з якою співпрацюють. Зверніть увагу, що заявка може бути відправлена ​​не в один, а відразу в декілька банків.

В процесі можуть знадобитися наступні документи:

  • паспорт, ІПН;
  • довідка про доходи за останні 6 місяців;
  • паспорт, ІПН чоловіка/дружини;
  • свідоцтво про шлюб;
  • документи, які підтверджують додаткові доходи сім'ї (при наявності);
  • довідка з банку про наявність та стан рахунків (при потребі).

Кур'єр автосалону сам передасть документи в банк, що дозволить вам заощадити час. Однак пам'ятайте, що фінустанови більш лояльно ставляться до тих клієнтів, які оформляють кредити особисто. Це підвищує шанси на схвалення заявки для позичальника і знижує ризик шахрайства для банка.

Як оформити кредит на машину в банку?

Якщо ви звернетеся в банк самостійно, то зможете оформити кредит як на покупку нового, так і вживаного авто.

Якщо ви вирішили купувати новий автомобіль, потрібно заздалегідь обрати дилера, визначитись з маркою, моделлю, комплектацією машини і заповнити заявку. Це можна зробити в телефонному режимі або онлайн на сайті фінустанови. Протягом години вам повідомлять попереднє рішення. Якщо воно позитивне, потрібно взяти в салоні рахунок на машину і звернутися до фінустанови з документами, перерахованими вище.

Далі кредитний менеджер запропонує вам вибрати схему погашення кредиту:

  • ануїтет: кожен місяць вам потрібно буде сплачувати фіксовану суму, що дозволить спланувати витрати;
  • класична схема: щомісячний платіж зменшується разом із закінченням терміну кредитування.

Переплата за класичною схемою буде нижчою, так як по суті позичальник буде менше користуватися кредитними коштами.

Отримати кредит на покупку б/у авто можна готівкою і на особистий рахунок з подальшим перерахуванням на рахунок продавця. Подібні програми є в ПриватБанку, Ідея Банку, ОТП Банку, Банку Креді Агріколь. В "ОТП Банк" можна отримати позику на покупку б/у авто без застави і КАСКО.

Як оформити автокредит вигідно?

Якщо ви хочете купити авто в кредит і не переплатити, зверніть увагу на наступні аспекти:

  • відсоткова ставка: шукайте кредитну програму з лояльними умовами; на сайтах банків шукайте значення реальної відсоткової ставки; попросіть консультанта розрахувати для вас повну вартість кредиту та розміри щомісячних платежів;
    початковий внесок: чим він нижчий, тим дорожче обійдеться позика;
  • страховка: запитайте у кредитного менеджера про можливість самостійно вибрати страхову компанію — це допоможе не тільки заощадити кошти, але і отримати надійний захист під час їзди.
  • способи погашення: радимо віддавати перевагу банкам, які дозволяють здійснювати платежі через онлайн-банкінг — це дасть вам можливість здійснювати погашення в будь-який зручний час без візитів до відділення і черг.

Як бачите придбати автомобіль, навіть якщо у вас на даний момент немає на нього коштів, цілком реально. Однак підходити до цього питання потрібно виважено і свідомо.

Автор: Компанія “Miloan”
28.05.2021
views
1217  переглядів
shares
0