Як заробити перший мільйон доларів?

Як заробити перший мільйон доларів?
Loader

Звільнитися з роботи, відкрити власну справу, заробити багато грошей і забезпечити стабільне фінансове майбутнє собі і своїм близьким ... Про це мріє напевно кожна людина. Чи можливо перетворити бажане в дійсність? Чи реально заробити мільйон доларів в Україні, почавши бізнес з нуля? Чим краще зайнятися? Ми допоможемо вам знайти мотивацію, яка допоможе кардинально змінити ваше життя. Дотримуйтесь наших порад і можливо вже через десять років саме ви очолите рейтинг доларових мільйонерів України.

Збільшуйте кількість джерел доходів

Шляхом збільшення кількості джерел доходів — вам вдасться збільшити прибуток. Ця закономірність очевидна. Але як знайти заняття, яке б принесло вам додаткові гроші і залишило час для сім'ї та відпочинку? Ось кілька варіантів:

  • відсоток з депозитів;
  • онлайн-трейдинг;
  • інвестиції в криптовалюту;
  • дивіденди від акцій;
  • здача в оренду нерухомості або авто;
  • віддалена робота на фрілансі;
  • інтернет-продаж;
  • робота на вихідних в магазині біля будинку;
  • хобі;
  • уроки англійської, ремонт сантехніки, фотопослуги;
  • допомога сусідам (не безкоштовна);
  • приготування їжі на замовлення.

Найбільш зручними і вигідними вважаються пасивні джерела доходу. Ідеально, якщо є квартира, яка пустує, мотоцикл, що припадає пилом в гаражі або додаткові заощадження, які можна інвестувати. Якщо це не про вас — починайте створювати стартовий капітал, заробляючи на всьому, на чому тільки можна. Згадайте про свої хобі та приховані таланти — араз саме час їх проявити. Ви можете викладати йогу або гру на фортепіано, продавати в'язані речі або готувати красиві святкові торти. У перший місяць роботи може бути тільки п'ять клієнтів, на яких реально заробити близько 100 доларів. У наступний місяць їх може бути вже 7 або 10 - відповідно заробіток збільшиться. Головне бути наполегливим і впевнено йти до своєї мети.

Позбавтеся від зайвих витрат

Якщо ви хочете стати мільйонером, почніть жити за правилом: менше витрачати й більше заощаджувати. У вас не вийде накопичити багато грошей, якщо ви просто будете час від часу щось відкладати. Потрібно в корені змінити свій спосіб життя. Не знаєте як це зробити? Ось кілька простих рекомендацій, які допоможуть зберегти десятки тисяч гривень в рік:

  • записуйте скільки і на що ви витрачаєте: напевно ви знайдете несподівану статтю витрат, яка вам зовсім не потрібна;
  • здійснюйте покупки після їжі: відвідуючи супермаркети голодними, люди здатні купувати і витрачати набагато більше, ніж потрібно;
  • купуйте продукти великими партіями: якщо ви ходите в магазин через день, постарайтеся на наступному тижні купити все за один раз;
  • скоротіть витрати на каву: гроші, які ви щодня витрачаєте на цей напій, вигідніше класти на банківський рахунок;
    автоматизуйте регулярні платежі: так ви ніколи не забудете про чергову оплату і зможете уникнути нарахування пені та штрафів;
  • розраховуйтесь готівкою: згідно з результатами досліджень люди витрачають набагато більше розраховуючись за покупки карткою, а не "живими грошима";
  • обговоріть сімейний бюджет з чоловіком: навчіться спокійно говорити про гроші, обговорювати короткострокові і довгострокові фінансові плани, встановлювати правила один для одного;
  • забудьте про брендові речі: купуйте аналоги фірмового одягу, які коштують значно дешевше, а виглядають так само;
  • купуйте овочі та фрукти в сезон: в цей час вони корисніші, смачніші і до того ж коштують дешевше;
  • скоротіть витрати на м'ясо: якщо зовсім відмовитися від м'яса важко, влаштовуйте собі 1-2 пісних дні на тиждень;
  • витрачайте більше зараз, якщо це примножить ваш дохід в майбутньому: інвестуйте в себе, вчіться чомусь новому, намагайтеся не просто робити покупки, а вкладати гроші в товари та послуги.

Іноді скромне життя без пафосу, просторих квартир і розкішних машин дійсно стає правильним рішенням. Почніть з малого, а потім крок за кроком прямуйте до своєї мрії.

Інвестуйте в свої компетенції

Вкладайте в себе. Кращий актив — це ви самі. Так сказав американський доларовий мільярдер, інвестор Уоррен Едвард Баффетт. Тема інвестицій у власну компетенцію — дуже популярна, цікава і в той же час для багатьох незрозуміла. Розібратися в ній і оцінити переваги витрат на себе змогли не всі, але ті, кому це вдалося зараз використовують особистий бренд собі на благо.

Інвестиції в розумовий розвиток

Курси, тренінги, друга освіта, розвиваючі книги — все це коштує витрачених грошей і часу, якщо ви точно знаєте чого хочете досягти і які нові навички хочете отримати. У цьому питанні не можна приймати поспішних рішень. Складіть план свого навчання і чітко йому слідуйте. Якщо ви будете відвідувати курси, то не тільки зможете навчитися чомусь новому, а й зможете завести нові знайомства, вивчити досвід своїх колег, проаналізувати стресові ситуації, які можуть виникнути в процесі роботи.

Інвестиції в психологічний стан

Намагайтеся знаходити баланс між відпочинком і роботою. Це збільшить працездатність і поліпшить настрій. Позитивний вплив мають подорожі, відвідування музеїв, театрів, виставок, презентацій, зоопарків. Психологи не радять зациклюватися виключно на професійних інтересах. Ніколи не пізно пізнати себе з іншого боку, відкрити корисні якості, знайти нове хобі.

Інвестиції в здоров'я

Сюди варто віднести витрати, які підвищують самооцінку, приносять радість, захоплення і створюють додаткову мотивацію для роботи. Фахівці радять регулярно вкладати в красу і здоров'я і не економити на відвідуванні косметолога, стоматолога, спортзалу. Також рекомендується щороку проходити профілактичні медичні огляди здавати аналізи, навіть якщо ви відчуваєте себе абсолютно здоровим. Пам'ятайте, будь-яке захворювання легше піддається лікуванню, якщо воно було виявлено на початковій стадії розвитку.

Грайте в "довгу" і дотримуйтесь стратегії

Перед тим як почати власну справу потрібно розробити стратегію. Наявність плану допоможе краще концентруватися на завданнях і швидше приведе до мети. Експерти радять створювати детальну стратегію з чітким описом кожного кроку. З нею вам буде легше працювати, втілюючи задумане в реальність.

Якщо ви вирішили зайнятися бізнесом, врахуйте той факт, що будь-яке виробництво має схильність до циклічності. Вам доведеться пройти чотири фази, кожна з якої має свої особливості:

  • підйом: початок підприємницької діяльності, пожвавлення, зростання виробництва;
  • пік: досягнення верхньої точки розвитку, зростання прибутку, економічний підйом;
  • спад: скорочення ділової активності, відтік інвестицій, спад виробництва;
  • депресія (дно): відсутність прибутку, нульова активність, низькі показники розвитку виробництва.

Жодна з вищеописаних фаз не є тривалою. Однак, щоб не залишитися на етапі економічної кризи, ви повинні бути готові до кожної зміни циклу — в тому числі і до спаду виробництва.

Змініть себе і своє оточення

Якщо ви хочете змінити життя — почніть зі свого оточення. Це рекомендація, яка на 100% працює.
Придивіться до своїх друзів, людей, з якими часто доводиться спілкуватися. Поставте собі три питання:

  1. Ви хочете бути таким, як вони?
  2. Чи є у них мета в житті?
  3. Чи можете ви внести їх в свій план?

Якщо у вас три "ні", пора припиняти спілкування з такими людьми.

Існує правило: "Ви продукт п'яти чоловік, яким приділяєте велику частину часу". Наше оточення впливає на наше життя і часто програмує нас на певні сценарії. Щоб змінити хід подій і залучити в своє життя багатство, потрібно вийти із зони комфорту, зайнятися саморозвитком, почати спілкуватися з цілеспрямованими і успішними людьми. Знайти нових знайомих можна на майстер-класах, тренінгах та інших корисних заходах.

Мільйон доларів по-українськи. Історія успіху

Сьогодні ми розповімо історію успіху бізнесмена, власника і голови правління агрохолдингу Миронівський хлібопродукт Юрія Косюка. На його рахунку, станом на 2021 рік, знаходиться близько 780 млн доларів. Він входить в списоок 100 найбагатших людей України. 

Юрій Косюк народився 1968 року в селі Червоне Кіровоградської області. Здобувши освіту інженера з переробки м'яса та молока в Київському інституті харчових технологій, він став брокером Київській товарній біржі. У 1992 році Косюк заснував і став главою СП ЛКБ (Торгового Дому Рода).

З 1995 по 2001 рік Косюк реалізував три масштабні проекти, запустивши Бізнес-центр харчової промисловості, ЗАТ "Миронівський хлібопродукт" та підприємство "Наша ряба".

Сьогодні Миронівський хлібопродукт вважається одним з найпотужніших підприємств аграрного сектора України. Основні напрямки роботи групи:

  • розведення птиці;
  • виготовлення перероблених м'ясних продуктів і їх реалізація;
  • виробництво соняшникової олії;
  • продаж високоякісної свіжої яловичини;
  • вирощування фруктів та зернових культур.

У 2010 році Косюк відкрив ще одне агропідприємство — Вінницький птахокомплекс, в будівництво якого було вкладено півтора мільярда доларів.

Уже в 2011 році за версією журналу "Фокус" Косюк входив в список найбагатших людей України. Його стан тоді оцінювали в 2,07 млрд доларів.

З 2013 року почали відбуватися зміни у концепції бізнесу. Раніше підприємства готували продукцію для дистриб'юторів, процесорів, рітейлерів. Потім усе змінилося і фірми почали досліджувати потреби споживача. З'явилися нові цілі та ідеї:

  • "прийти до тарілки споживача";
  • відкрити мережу ресторанів здорового фаст-фуду;
  • трансформуватися у кулінарну компанію;
  • розробити серію простих та швидких рецептів смачних страв із куркою.

У 2021-2022 роках бізнес Косюка став більше фокусуватись на розвитку франчайзингових мереж. За його словами, чистий франчайзинг — це те, що дає гарантоване рішення навіть інвесторам-початківцям. В інтерв'ю журналу "Форбс" Косюк заявив, що маленькі франчайзингові магазини "Наша Ряба" — це пройдений етап. Людям зручно робити покупки у невеличких магазинах біля будинків, де крім м'яса є ще й інші продукти. Такі магазини отримали назву "М'ясомаркет", і це, за словами бізнесмена, чистий франчайзинг. Поріг входу для партнерів перебуває у межах 50–120 тис. доларів.

У 2021 році Косюк посів десяте місце у рейтингу ТОП-100 найзаможніших людей. Через пандемію, нестабільність курсу валют і зростаючу інфляцію в бізнесі настали не найкращі часи.

Юрій Косюк має дружину Олену, яка працює менеджером у МХП та сина Івана. Декілька років тому мільярдер заявив, що продасть свій бізнес, якщо його син відмовиться продовжити його справу. Виручені гроші Косюк пообіцяв витратити на благодійність.

У одному з інтерв'ю Юрій заявив, що наявність мільярда в кишені робить людей вільнішими. На питання про секрет успіху бізнесмен відповів, що він полягає у щасті. За його словами, щасливі люди — продуктивніші і тому майже завжди отримують гарний результат. Більше робиш — більше отримуєш!

Автор: Компанія “Miloan”
27.01.2022
views
16165  переглядів
shares
43