Які країни відкриють свої кордони влітку 2021 для України?

Які країни відкриють свої кордони влітку 2021 для України?
Loader

Плануєте літню відпустку? Хочете відпочити за кордоном? Ми вам розповімо, які країни будуть відкриті для українців в жарку пору року і на яких умовах можна буде здійснити подорож.

Кіпр

Республіка Кіпр планувала відкрити кордони для України з 1 березня 2021 року. Але цю подію довелося перенести. Причина — побоювання щодо нових штамів коронавірусу. Про це повідомили представники українського посольства в Республіці. З 1 березня почала діяти нова категоризація країн, яка оновлюється кожну п'ятницю. Вона складається на основі даних Європейського центру профілактики та контролю захворювань. В залежності від результатів Кіпр буде приймати рішення про відкриття кордонів. Передбачається, що для України країна відкриється з 1 квітня. Для подорожі потрібно буде зробити кілька ПЛР-тестів: до поїздки, відразу після прибуття і після повернення в Україну.

Болгарія

Відпочити влітку 2021 року можна буде в Болгарії. Мало того, країна не закривала кордон для українців цієї зими і наші туристи могли безперешкодно насолоджуватися місцевими гірськими пейзажами і катанням на лижах. Головна умова для в'їзду — негативний ПЛР-тест.

Грузія

Аеропорт Тбілісі відкрили для туристів найбезпечніших європейських країн, а також для всіх інших мандрівників, які зробили щеплення від коронавірусу. Незважаючи на те, що вакцинація в Україні почалася тільки 1 березня, Грузія зробила для нас виняток і не стала встановлювати обмеження. Головна вимога для туристів — наявність свіжого тесту на коронавірус. На третій день перебування в країні обов'язково потрібно зробити повторний ПЛР-тест, причому за свій рахунок. До літа цю умову можуть скасувати.

Туреччина

Туреччина — одна з найулюбленіших напрямків для відпочинку українців. Влітку цього року кордони також будуть відкриті. Курорти працюватимуть з дотриманням протиепідемічних норм.

Чорногорія

Ця країна часто змінює правила. У січні Чорногорія дозволила в'їзд українців без тесту, а в лютому і на початку березня, в зв'язку з ростом захворювання, обмеження були посилені. Громадянам навіть заборонили виходити на вулицю без поважних причин. Однак передбачається, що до літа ситуація стабілізується і українці знову зможуть насолодитися божественними пейзажами і чистими водами Чорногорії.

Курорти далекого зарубіжжя

Далекий туризм став особливо актуальним в 2020-2021 рр., Коли країни, в яких звикли відпочивати українці, ввели обмеження на в'їзд.

З негативним ПЛР-тестом українців чекають в Єгипті, Шрі-Ланці, на Мальдівах і в Об'єднаних Арабських Еміратах.

При цьому є країни, які зовсім не вимагають від туристів результатів перевірки. Раніше вони мало кого цікавили, а після 2020 року стали мегапопулярними місцями для відпочинку.

  1. Занзібар — екзотичні острови біля східного берега Африки, які омиває Індійський океан. Місцевість славиться широкими пляжами і звивистими вуличками з давньою архітектурою. З Києва в Занзібар потрібно летіти близько 10 годин.
  2. Мексика — держава, яка славиться пляжами на узбережжі Тихого океану і Мексиканської затоки. На території зустрічаються гори, пустелі і тропічні ліси. Переліт з Києва виконується з пересадкою і займає близько 17 годин.
  3. Домінікана — країна в Карибському басейні на острові Гаїті. Територія славиться широкими пляжами, горами, тропічними лісами. Переліт з Києва займає 12-13 годин. Для подорожі досить заповнити форму про стан здоров'я.
    Тестів не вимагають також Намібія, Панама і Сомалі, але ці країни українські туристи відвідують не особливо активно.

Як бачите влітку 2021 року для українських мандрівників будуть відкриті кордони багатьох держав. Куди саме відправитись на відпочинок — вирішувати вам. Головне не забувайте, в яку країну б ви не відправилися, всюди потрібно дотримуватися заходів безпеки, щоб уберегти організм від різних захворювань, в тому числі і від Covid-19.

Автор: Компанія “Miloan”
11.04.2021
views
2047  переглядів
shares
0