Лідери ринку МФО влітку 2021 року: огляд Miloan

Лідери ринку МФО влітку 2021 року: огляд Miloan
Loader

Мілоан регулярно оновлює рейтинг мікрофінансових компаній України, щоб позичальники були в курсі того, що відбувається на ринку і могли вибирати краще. Прийшла черга дізнатися назви МФО, які стали лідерами за підсумками літа 2021 року.

Топ-10 МФО України (червень-серпень 2021 рік)

  1. Moneyveo
  2. Miloan
  3. MyCredit
  4. "Є-Гроші"
  5. AlexСredit
  6. CreditPlus
  7. CCLoan
  8. KF.UA
  9. MisterCash
  10. Credit7

Під час складання рейтингу враховувалися позитивні і негативні якості компаній. Ось головні критерії, на які ми орієнтувалися:

  • процедура оформлення: взаємодія з клієнтами та швидкість обробки заявок;
  • умови кредитування: доступна сума, термін погашення, відсоткова ставка;
  • способи отримання і погашення кредиту;
  • відгуки споживачів.

У процесі дослідження кожній компанії нараховувалися бали. МФО з найбільшою кількістю балів отримали місця у верхній частині списку.

Як ми обирали лідерів?

Ми знаємо, як складно буває позичальникам вибирати кредиторів. Адже на сьогоднішній день в Україні налічується понад 150 мікрофінансових компаній і кожна з них обіцяє вигідні умови і швидке оформлення. Полегшити муки вибору для позичальників — це і є головна причина, по якій ми склали рейтинг. Тепер детальніше про те, як ми вибирали переможців.

Інформація на сайті

На сайті МФО повинна бути представлена повна інформація про умови кредитування, способи отримання і погашення позики. Також ми шукали опису умов пролонгації (якщо така послуга надавалася) і особливості нарахування пені та штрафів. На сайті кожної МФО відвідали розділ "Документи" і перевірили наявність ліцензії, свідоцтва про реєстрацію, політики конфіденційності, кредитного договору.

Максимальна кількість балів за повноту інформації — 5.

Ставка на перший кредит

МФО, які пропонували влітку новим клієнтам кредити під 0,01% на день, отримали від нас по 2 бали.

Наявність мобільного додатку

За допомогою мобільного додатку оформити кредит можна ще швидше і простіше, ніж за допомогою ПК. Всього пару кліків — і гроші на картці. Тим більше, що телефон практично завжди під рукою. Максимальна кількість балів за таку можливість — 2.

Ідентифікація через BankID

Підтвердження особистості через BankID — це можливість для позичальника скоротити процедуру оформлення позики і підвищити шанси на схвалення заявки. Для МФО — це можливість отримати достовірні дані про нового клієнта і виключити ймовірність шахрайства.

Під час складання рейтингу наявність BankID ми оцінювали в 2 бали.

Погашення кредиту

Одним позичальникам зручно оплачувати позики онлайн, іншим готівкою. Чим більше способів оплати пропонували МФО, тим більше балів ми їм нараховували.

Рівень обслуговування

Наявність онлайн-консультацій, швидкі відповіді на дзвінки, передзвін в потрібний термін — все це свідчить про надійність компанії. Для позичальника важливо вчасно отримувати необхідну інформацію і щоб сервіс працював як годинник. За це від нас 3 бали.

Акції, розіграші, знижки

Це не обов'язково, але це завжди приємно. Позичальники охочіше вибирають компанії, які пропонують промокодом, проводять акції та розіграші для клієнтів. Адже завжди є надія, що саме цього разу пощастить і вдасться щось виграти.

Максимальна кількість балів — 3.

Відгуки реальних клієнтів

В ході дослідження ми також вивчали відгуки позичальників про компанії, залишені на форумах та інших профільних ресурсах.

Умови кредитування від лідерів ринку мікрокредитування

Найбільше балів отримали компанії: Манівео, Мілоан і Майкредіт. Ми розповімо про особливості послуг кожної МФО.

Moneyveo

Клієнтам пропонується дві кредитні програми на вибір: "Smart" і "Comfort". Максимальна сума позики по першій програмі становить 22 000 гривен, по другий — 30 000 гривень. Термін кредитування: від 1 до 30 днів і від 8 до 20 тижнів відповідно. Перший кредит за програмою "Smart" можна отримати під 0,01% в день. В рамках програми "Comfort" нові клієнти можуть взяти безвідсоткову позику на 42 дня. Є пільговий період і пролонгація.

Miloan

Компанія Мілоан утримує позицію в трійці лідерів вже кілька кварталів поспіль. Сервіс пропонує як новим, так і постійним клієнтам отримати в борг від 500 до 20 000 гривень терміном від 1 до 30 днів. На першу позику діє знижена відсоткова ставка — 0,01% в день. Компанія регулярно проводить акції і надає промокоди постійним клієнтам. Ще в Мілоан діє вигідна пролонгація, яка дозволяє не тільки продовжити термін дії договору, але і зменшити тіло кредиту.

MyCredit

Майкредіт пропонує клієнтам два види кредитів: на 30 днів і на 64 дня. Максимальна сума — 18 000 гривень (12 000 для нових клієнтів). Новим позичальникам гроші видаються під 0,01% в день. Постійно діє кешбек-програма: компанія повертає 50 грн на бонусний рахунок за перший мікрокредит і частина процентного боргу за кожне погашення.

Рівень схвалення заявок у компаній-лідерів досягає 97%. Подати заявку можна в будь-який час доби.

Автор: Компанія “Miloan”
09.09.2021
views
1892  переглядів
shares
0