Кращі біржі фрілансу в Україні

Кращі біржі фрілансу в Україні
Loader

З кожним роком в українських організаціях зростає кількість позаштатних працівників. Віддаленій роботі віддають перевагу все більше і більше людей. Їх приваблює можливість не ходити в офіс кожного дня, самостійно будувати свій графік і виконувати робочі обов'язки в комфортних умовах.

Компанії знаходять позаштатних співробітників через біржі фрілансу України. Нові фахівці зазвичай роблять ту роботу, яку не в змозі виконати командні співробітники. З позаштатним працівником організація укладає договір, в якому прописуються умови: обсяг роботи, заробітна плата, період співпраці та ін. На біржах фріланса передбачений окремий порядок розміщення замовлень, прийняття їх в роботу і оплати. На рівні законодавства робота на фрілансі поки що ніяк не регулюється.

Найчастіше дистанційний формат вибирають рекламщики, дизайнери, маркетологи, журналісти, фахівці ІТ-сфери, перекладачі, творчі люди. Люди без спеціальної освіти шукають вакансії адміністраторів, транскрібаторов, операторів call-центрів.

Знайти віддалену роботу можна в інтернеті. Вам допоможуть біржі фрілансерів, огляд яких ми для вас підготували. Інформацію про вакансії деякі роботодавці також розміщують на дошках оголошень, на сайтах пошуку роботи і в друкованих ЗМІ.

Пропозицій по дистанційній роботі в Україні дуже багато. Головне, щоб у претендента було бажання і можливість працювати в даному форматі. Крім професійних навичок, фріланс вимагає великій мірі самоорганізації, посидючості, відповідальності і звичайно ж наявності вільного часу.

Щоб швидше перейти на новий формат праці, рекомендуємо ознайомитися з описом і характеристиками популярних бірж віддаленої роботи України.

ТОП 5 бірж фріланса для українців

Ми підготували для вас огляд найкращих фрілансерських порталів для пошуку віддаленої роботи. Кожен з них має свої особливості та переваги.

Freelancehunt

Велика біржа фріланса, яка надає можливість для пошуку роботодавців та виконавців. Більшість з них живуть і займаються професійною діяльністю в Україні. На Freelancehunt публікуються проекти найрізноманітніших напрямків: від SEO-просування до IT, реклами і роботи над текстами.

Щоб знайти роботу, потрібно пройти реєстрацію:

  • вказати адресу електронної пошти, придумати логін і пароль;
  • заповнити анкету, вказавши особисті дані (ПІБ, вік, місце проживання, освіту, досвід роботи та ін.);
  • додати фото;
  • додати портфоліо (тексти, посилання на завершені проекти, фото, скріни);
  • коротко розповісти про себе.

Роботодавцю для розміщення проекту також потрібно реєструватися на сайті. Публікуючи завдання замовник повинен вказати крайній термін його виконання, розмір винагороди, скласти вимоги до виконавця і чітко описати завдання.

Процедура реєстрації займе не більше 20 хвилин (з урахуванням часу, витраченого на заповнення портфоліо).

Оплата проходить за системою "Сейф", яка дозволяє зберегти кошти замовника і надає додаткові гарантії для виконавця. Вартість "оренди" сейфа становить 9% від замовлення. Суму можна розділити між замовником і фрілансером.

Виконавцям Freelancehunt пропонує придбати преміум-профіль за 100 гривень в місяць. При оплаті за півроку покупка обійдеться дешевше — в 500 гривень. З преміум-профілем фрілансер отримує:

  • перевагу в рейтингу;
  • доступ до статистики;
  • швидке виведення коштів на картку без комісії.

Розмістити замовлення на Фрілансерхант і запропонувати свої послуги роботодавцям можна в будь-який час доби.

Freelance.ua

Біржа фрілансу, послугами якої можуть скористатися роботодавці і працівники з України. Основні переваги — простий інтерфейс і можливість швидко пройти реєстрацію.

Важливою відмінністю Freelance.ua від інших бірж є функція поділу замовлень на разові проекти, довгострокове співробітництво і постійну роботу в офісі.

В меню зліва меню можна відзначити категорію і отримати пропозиції по роботі, що відповідають обраній спеціалізації.
Знайти фрілансера можна за таким же принципом. Замовник повинен вибрати напрямок, якому відповідає його проект, після чого на екрані з'явиться список виконавців. Навпроти кожного з них справа буде відображена інформація про рейтинг, наявність позитивних і негативних відгуків, середня вартість роботи. Публікуючи проект замовник може встановити обмеження за датою, до якої він буде приймати ставки, що дуже зручно як для нього самого, так і для фрілансера.

Замовники і виконавці на Freelance.ua також можуть співпрацювати на умовах "безпечної угоди". Резервування суми для оплати здійснюється до виконання завдання і публікації відгуків. Виведення коштів відбувається протягом 2 робочих днів. Комісію оплачує роботодавець. Вона може складати до 10% від вартості проекту. Виконавцю ніяких платежів здійснювати не потрібно.

Придбати Pro-аккаунт на Freelance.ua можна за 125 гривень в місяць. Після покупки фрілансеру відкриються такі можливості:

  • відсутність обмежень на кількість замовлень, на які можна відгукнуться;
  • сортування обраних замовлень;
  • покращене ранжування;
  • зростання рейтингу.

Реєстрація на сервісі займає 15 хвилин.

Kabanchik

Kabanchik — це український сервіс замовлення послуг. На сайті публікуються замовлення в тому числі і на виконання прибирання, будівництва, ремонту авто чи приміщення. За підсумками 2019 року за допомогою сервісу Kabanchik було виконано послуг на 155 млн гривень.

З кожним роком в сервісі реєструється все більше і більше фахівців. Тут ви можете знайти веб-дизайнера, фотографа, маркетолога копірайтера, перекладача.

Статистика замовлень також не стоїть на місці. Найчастіше нові пропозиції з'являються в категоріях кур'єрської доставки, перукарських послуг і онлайн-репетиторства. На виконанні одного замовлення можна в середньому заробити від 150 до 350 гривень.

Комісія за зняття коштів становить від 5 до 20% залежно від категорії завдання.

Преміум-профіль надає можливість фрілансерам отримувати розсилку найновіших замовлень і відгукуватися на них на 5 хвилин раніше за інших.

Weblancer.net

Портал з'явилася ще в 2003 році. Тоді Weblancer.net був одним з перших фрілансерських сервісів.

Біржа більше підходить для новачків. Про це свідчить:

  • простий інтерфейс сайту;
  • невелика кількість категорій;
  • відсутність строгих вимог замовників до виконавців.

На Weblancer.net ви зможете швидко знайти для себе підходящу пропозицію, навіть якщо вперше відвідали сайт.
Опублікувати перше завдання замовник може без проходження реєстрації. Особисті дані потрібно вводити тільки на останньому етапі розміщення проекту. При виникненні труднощів можна подивитися відеоінструкцію.

Вибрати виконавця можна, ознайомившись з портфоліо або подивившись профілі фрілансерів. На Weblancer.net характеристика виконавців і їх роботи винесені в різні розділи.

Найбільше вакансій опубліковано в розділі "Веб-програмування/сайти".

Upwork

Міжнародна біржа, відкрита в тому числі для фрілансерів і замовників з України. Щоб зареєструватися в сервісі потрібно здійснити такі дії:

  • заповнити профіль, вказавши чесну і повну інформацію про себе;
  • пройти попередню модерацію;
  • розповісти про свої навички та досвід роботи;
  • встановити погодинну ставку;
  • записати відео про себе.

Оплата на Upwork здійснюється в Коннектах. Це офіційна валюта біржі, вартість якої становить 0,15 доларів. Комісія за користування сервісом для фрілансерів може становити від 5% до 20%. Вивести гроші з Upwork в Україні можна через систему Payoneer або SWIFT. Безкоштовний переказ може зайняти до двох днів. Платний — до двох годин.

Висновки

Як бачимо спектр пропозицій по віддаленій роботі в Україні досить широкий. Знайти замовника можна швидко і легко через онлайн-біржі. Найбільш універсальними з них є Freelancehunt і Freelance.ua. Тут ви знайдете величезну кількість вакансій в усіх категоріях. Новачкам, які тільки ступають на шлях фрілансу, рекоменуємо звернути увагу на біржі Kabanchik і Weblancer.net. Майданчик Upwork підійде для досвідчених фахівців, готових співпрацювати з міжнародними замовниками. Завдяки системам безпечної оплати, які пропонують біржі, фрілансери можуть бути впевнені в тому, що отримають винагороду за свою роботу, якщо вона буде виконана якісно і в строк.

Залишити стабільну роботу в офісі і перейти на фріланс — не так уже й просто. Для початку спробуйте попрацювати віддалено у вільний час або на вихідних. Якщо такий формат вам сподобається, можна буде задуматися про більш кардинальні рішення. Бажаємо успішних і високооплачуваних проектів!

Автор: Компанія “Miloan”
08.09.2020
views
12701  переглядів
shares
1