Рейтинг: топ-10 МФО за 2 квартал 2021 року

Рейтинг: топ-10 МФО за 2 квартал 2021 року
Loader


Вибираючи кредитора позичальник завжди хоче знайти кращу компанію: з низькою відсотковою ставкою, великим кредитним лімітом, лояльними умовами. Щоб полегшити для вас муки вибору, ми склали рейтинг МФО з найвигіднішими послугами на ринку.

ТОП-10 МФО (2 квартал 2021 роки)

  1. Moneyveo (5 б.)
  2. MyCredit (4,65 б.)
  3. Мілоан (4,53 б.)
  4. CreditPlus (4,49 б.)
  5. Crediton (4,39 б.)
  6. KF.UA (4,35 б.)
  7. CCLOAN (4,29 б.)
  8. Латка (4,25 б.)
  9. Е-Гроші (4,19 б.)
  10. Credit 7 (4,15 б.).

Під час складання рейтингу ми враховували чинники, на які в першу чергу звертають увагу позичальники:

  • відсоткові ставки;
  • швидкість і якість обслуговування;
  • зручність користування сайтом;
  • способи погашення кредиту.

У дослідженні взяли участь 70 МФО, які надають свої послуги на території України, мають ліцензії Нацкомфінпослуг або BankID.

Як ми рахували бали?

Наш рейтинг складався з урахуванням основних вимог позичальників до МФО.

Якість сайту

Максимальна кількість балів — 18. Сайт — це те, що клієнт бачить в першу чергу. На ньому обов'язково повинен бути кредитний калькулятор, приклад розрахунку відсоткової ставки, інформація про умови оформлення, погашення кредиту, наслідки прострочення, відповіді на поширені питання. Інформація повинна бути доступною, повністю розкритою і несуперечливою. Також ми оцінювали адаптацію сайту МФО під мобільні пристрої.

Способи погашення

Чим більше способів погашення пропонує компанія, тим більше балів від нас вона отримала. 1 бал — за кожен спосіб.

Ставка на перший кредит

Компанії, які пропонують першу позику під 0,01% отримали від нас по 3 бали. Наявність нульової ставки дуже важлива для позичальників.

Стандартна ставка

Чим нижча ставка — тим дешевше клієнту обійдеться мікрокредит. Це очевидний факт. За ставку до 1% МФО отримали 3 б., до 2% — 2 б., від 2% — 1 б.

Акції, розіграші, плюшки

Бонуси, знижки, акції, розіграші призів, промо-коди — клієнти це дуже люблять. А як же по іншому! Можна знизити відсоток по кредиту, збільшити термін або суму, отримати який-небудь маленький подаруночок або навіть великий. За це від нас 2 бали.

Мобільні додатки

Наявність мобільного додатку для Android — 1 бал, для iOS — ще 1 бал. Відсутність мобільного додатку — 0 балів.

Підтримка клієнтів

Зворотній зв'язок важливий для позичальника, особливо якщо він звертається до МФО вперше. Ми оцінювали кількість каналів зв'язку.

  • Підтримка 24/7 — 1 б.
  • Номер, який починається на 0-800 — 1 б.
  • Мобільний номер — 1 б.
  • Онлайн-чат — 1 б.
  • Месенджери — 1 б.

Дія і BankID

BankID і Дія — це швидкі способи ідентифікації особистості, які дозволяють отримати кредит без фото паспорту. Це спрощує процедуру оформлення кредиту і економить час позичальника. За кожен спосіб від нас — по 1 балу.

Оффлайн точки видачі

Точки видачі оффлайн є далеко не у кожної фінансової компанії. Однак деяким клієнтам все ж зручніше отримувати позики не на картку, а "живими грошима" при особистому відвідуванні офісу або відділення кредитора.

Пролонгація та грейс-період

За можливість продовжити термін дії договору компанії отримали від нас по 1 балу. Пролонгація дуже корисна послуга, яка дозволяє позичальникові уникнути прострочення, нарахування пені та штрафів.

Грейс-період — це дні, в які не дивлячись на закінчення терміну кредитування не нараховуються пеня та штрафи. У МФО він може тривати від 1 до 3 днів. За наявність подібної переваги компаніям також був нарахований 1 бал.

Лідерами рейтингу стали МФО: Майкредит, Манівео і Мілоан. У п'ятірку лідерів також увійшли компанії Кредит Плюс і Кредітон. Вони набрали найбільшу кількість балів за результатами дослідження.

Умови кредитування від топових МФО

Розглянемо ключові особливості кредитування від компаній, які увійшли в ТОП-3 нашого рейтингу.

Майкредит

У Майкредит при першому зверненні можна отримати від 100 до 6000 гривень. Для постійних клієнтів сума збільшується до 15 000 гривень. Взяти гроші можна до 30 або до 64 днів. Відсоткова ставка для нових клієнтів становить 0,01%.

Манівео

Манівео пропонує новим клієнтам отримати в борг до 22 000 гривень (кредит "Смарт"), а при подальших зверненнях до 30 000 (кредит "Комфорт"). Виплачувати борг можна протягом 30 днів або 18 тижнів, в залежності від програми. На перший кредит діє акційна ставка — 0,01%.

Мілоан

Компанія пропонує від 500 до 20 000 гривень як новим, так і постійним клієнтам. Термін погашення — від 1 до 30 днів. Ставка для нових клієнтів становить 0,01%. Позику можна пролонгувати на 3, 7 або 15 днів.

Сподіваємося, наш рейтинг допоможе вам знайти якісні і вигідні кредитні послуги. Ми будемо регулярно його оновлювати, щоб ви були в курсі подій на ринку МФО і могли вибирати кращих кредиторів.

Автор: Компанія “Miloan”
30.07.2021
views
1877  переглядів
shares
0