Що краще: накопичити на iPhone чи відразу взяти в розстрочку?

Що краще: накопичити на iPhone чи відразу взяти в розстрочку?
Loader

Нові iPhone традиційно доступні не всім. По-перше, гаджети швидко розкуповують, а по-друге дозволити собі останню модель за запропоновану ціну може далеко не кожен. Днями компанія Apple провела щорічну презентацію, на якій представила нову лінійку iPhone 12 з підтримкою технології 5G. В рамках заходу інсайдери представили ціни на новинки:

  • iPhone 12 Mini — від $699;
  • iPhone 12 — від $799;
  • iPhone 12 Pro — від $999;
  • iPhone 12 Pro Max — від $1099.

Передзамовлення на iPhone 12 і iPhone 12 Pro вже стартувало. Інші моделі можна буде придбати в листопаді.
Де взяти грошей на новий гаджет, якщо ви його так сильно хочете, але ще не встигли накопичити потрібну суму? Чи вигідно купувати iPhone в розстрочку? Якими способами можна швидко накопичити на смартфон самостійно? Ми розглянемо всі варіанти і допоможемо зробити правильний вибір.

Розстрочка: переваги та підводні камені

Що таке розстрочка? Це спосіб оплати товарів і послуг, при якому оплата здійснюється частинами в чітко встановлений період.

Придбати товар в розстрочку можна на період до 24 місяців. При цьому покупцеві не доведеться сплачувати щомісячні відсотки за користування послугою. Розстрочка, на відміну від кредиту, оформляється в магазині. При цьому куплений товар виступає в якості застави. Для укладення угоди покупець обов'язково повинен сплатити початковий внесок.

Переваги розстрочки:

  • відсутність щомісячних комісій;
  • можливість самостійно вибрати термін погашення;
  • проста і швидка процедура оформлення;
  • мінімум документів;
  • фіксована ціна до кінця терміну виплат;
  • можливість обміняти або повернути товар з поверненням коштів.

Для оформлення розстрочки потрібно всього лише вибрати потрібний товар і магазин, який надає подібну послугу. З документів знадобиться тільки паспорт та ІПН. Після укладення договору і оплати першого внеску товар перейде в користування до покупця. Якщо він не виконає свої боргові зобов'язання, продавець зможе забрати товар, так як до кінця терміну виплат він буде перебувати в його власності.

"Мінуси" розстрочки:

  • короткий термін погашення;
  • висока додана вартість;
  • необхідність внесення початкового внеску.

Магазини, що пропонують розстрочку, в тому числі і на покупку iPhone, часто приваблюють покупців нульовими комісіями. Однак, чи є вони такими насправді? Головним "підводним каменем" розстрочки вважаються так звані "приховані відсотки", які додаються до вартості товару. По суті, розстрочка — це той же кредит, угоду про який продавець укладає з банком. Сума щомісячних комісій за цією позикою — один із компонентів ціни на товар.

Чи варто купувати iPhone в розстрочку?

Фінансові експерти не радять брати в розстрочку товари, на які ви ще не заробили. Виняток становлять лише ті покупки, які в майбутньому можуть принести прибуток: квартира, яку можна реалізувати, ноутбук для роботи, кавоварка для розвитку бізнесу. Отриманий дохід допоможе компенсувати відсотки, закладені у вартість товару.

Новий iPhone, точно так само як і телевізор з діагоналлю 85 дюймів, не зможе генерувати для вас грошовий потік. Замість того, щоб збирати кошти або інвестувати в щось варте уваги, вам доведеться систематично перераховувати частину зарплати магазину. З точки зору фінансової грамотності покупка айфона в розстрочку не вважається вигідною операцією. Експерти радять витрачати на подібні речі тільки готівкові заощадження. До того ж, через приховані комісії розстрочка може обійтися вам дорожче.

Головною перевагою розстрочки вважається можливість користуватися товаром тут і зараз. Досить сплатити початковий внесок, укласти договір — і заповітний iPhone 12 Pro вже у ваших руках. Якщо дуже сильно хочеться новий телефон, ніхто вам не зможе заборонити його придбати в розстрочку. Головне пам'ятайте, що за прострочення платежів магазини часто нараховують штрафи. Крім того, ви ризикуєте втратити смартфон, якщо через будь-які складнощі не зможете оплатити товар в обумовлений період.

Замість висновків: щоб оформити розстрочку з мінімальним збитком, потрібно тверезо оцінювати фінансові можливості. Ви повинні бути твердо впевнені в тому, що зможете оплатити покупку, не порушуючи терміни.

Як накопичити на iPhone: топ кращих порад

Близько ста років тому кредити і розстрочка не були такими доступними. Люди заробляли гроші, збагачувались, а вже потім або в процесі обзаводилися предметами розкоші. До сьогоднішнього дня все змінилося. Звернувшись в банк або в МФО можна отримати кредит на будь-які цілі, а в магазині — оформити розстрочку під 0%. Одним з таких способів можна отримати бажану річ, не маючи заощаджень.

Якщо зваживши всі плюси і мінуси розстрочки, ви вирішили не ризикувати, а самостійно збирати кошти на новий iPhone — пропонуємо скористатися добіркою наших порад.

Визначте мету

Ви повинні чітко розуміти, який саме iPhone вам потрібен. Виберіть модель, колір, ємність і дізнайтеся вартість гаджета. Встановіть період, протягом якого ви будете збирати гроші. Порахуйте, скільки потрібно відкладати щомісяця. Фінансовий план краще перенести на папір або в мобільний додаток. Дивіться на нього якомога частіше і відзначайте кожне досягнення. Це послужить додатковим стимулом, допоможе знайти нові способи заробітку і на крок наблизить вас до цілі.

Погасіть старі борги

Поверніть позичені гроші друзям, погасіть банківські позики, відмовтеся від кредитної картки. Якщо ви вирішили самостійно накопичити грошей на айфон, такі заходи просто необхідні. За словами фахівців, звичка брати в борг насправді розслабляє. Замість того, щоб шукати ідеї для збільшення заробітку або зниження витрат, людина думає: "Та нічого страшного, візьму в борг". При такому підході неможливо почати відкладати гроші.

Відкладайте % доходу

Навіть якщо це здається неможливим, навіть якщо ви працюєте на "мінімалку", навіть якщо ви студент або школяр — відразу після отримання будь-якого доходу, відкладайте від 5% до скарбнички. Згодом ви зрозумієте, як легко можна обходитися без цих коштів і як швидко за рахунок нової звички збільшуються заощадження. Гроші, які ви збираєте на iPhone, потрібно зберігати в важкодоступному місці. Якщо вам виповнилося 18 років, найкращим варіантом стане оформлення депозиту, з якого не можна зняти гроші до закінчення терміну.

Почніть заощаджувати

Подумайте від чого ви готові відмовитися заради iPhone 12. Від щоденних покупок кави? Поїздок на таксі? Шкідливих звичок? Можливо, на перший погляд здається, що це дрібниці, але якщо порахувати, то за місяць може набратися сума в межах 500-1000 гривень. Заощаджені гроші можна сміливо відкладати в скарбничку. Якщо ви хочете купити iPhone ще швидше, можна замінити абонемент в спортзал ранковим бігом, почати самостійно робити манікюр і знизити витрати на продукти.

Купуйте онлайн з кешбеком

У період відкладання коштів, зовсім без покупок обійтися складно. Вам може знадобитися новий одяг, косметика, предмети для будинку. Повернути витрачені кошти, допоможуть кешбек-сервіси. Наприклад в Smarty.sale можна заощадити 5% на шопінг в AliExpress, а Letyshops на умовах акції повертає до 20% суми, витраченої на покупки в lamoda UA. Крім Кешбек-програм радимо освоїти також купонні та дисконтні сервіси, які допоможуть витратити менше грошей, а відкласти більше.

Знайдіть підробіток

Швидко накопичити потрібну суму допоможе додаткове джерело доходу. Це може бути фріланс, робота у вихідні дні, продаж, заробіток на хобі. Знайти підробіток можна на біржах Freelance.ua, Freelancehunt.com. Також великим попитом користується сервіс Kabanchik.ua, який дозволяє знаходити і виконувати не тільки онлайн-замовлення, а й послуги няні, прибиральниці, сантехніка тощо. Зароблені кошти відкладайте на iPhone.

Уміння збирати гроші призводить до благополуччя. Після покупки iPhone, ви зможете за тими ж принципами відкладати кошти і на інші речі. В якості бонусів нова звичка принесе більше свободи, здатність до самоконтролю і посилить впевненість в собі. Якщо ви хочете бути господарем свого життя, зробіть так, щоб у вас завжди був капітал.

Купувати iPhone в розстрочку чи за рахунок накопичень — вирішувати тільки вам. Оцінивши переваги і недоліки обох варіантів, ви зможете зробити правильний вибір.

Автор: Компанія “Miloan”
11.11.2020
views
4860  переглядів
shares
0