ТОП-10 книг для підвищення фінансової грамотності

ТОП-10 книг для підвищення фінансової грамотності
Loader

Фінансова грамотність – основа матеріального благополуччя людини. У школі немає такого предмета і азам такої науки нас не вчать. Дуже шкода, адже сюди входить важлива та корисна інформація, а саме:

  • планування сімейного бюджету;
  • правила економії;
  • розподіл доходів і витрат.

Ми вчимо алгоритми, доводимо теореми, вирішуємо рівняння, які найчастіше так ніколи і не знадобляться. Один з головних алгоритмів – робота над матеріальною стороною свого життя. Як розпоряджатися гаманцем, щоб жити гідно? Якщо ви не знаєте відповідь на це питання, значить настав час попрацювати над фінансовою грамотністю. Топ-10 найцікавіших, пізнавальних, інтересних і корисних книг для створення міцної матеріальної бази.

Бодо Шефер "Мані або абетка грошей"

Оповідання веде дівчинка, яка з юних років почала працювати і заробляти. Другим героєм є вірний її помічник, собака-лабрадор. Книга невелика, легко читається за два дні. Розрахована на широкий діапазон публіки – багато цікавого і корисного знайдуть читачі різних вікових категорій, батьки та діти. У двох словах сенс видання зводиться до цієї цитати "Якщо думати також, як і думав раніше, результати будуть такими ж, як і раніше". Рух, реалізація, втілення нових ідей та пошук себе в цьому світі – запорука досягнення фінансової вершини.

Бодо Шефер "Шлях до фінансової свободи"

Матеріальну незалежність дає така кількість капіталу, при якій про гроші думати не доводиться взагалі. Ця книга – чітка покрокова інструкція до фінансової свободи та стабільності. Якщо людина один раз побувала на вершині багатства, вона вже ніколи не зможе задовольнити себе меншими успіхами.

Роберт Кіосакі "Багатий тато – бідний тато"

Головна задумка автора – донести до читача важливість правильного заробітку. У школі нас вчать працювати, в універі хочуть зробити фахівцем, який також працюватиме. Роберт розповідає про важливість правильних капіталовкладень у власну справу. "Багаті люди купують активи" – головна думка книги.

Роберт Кіосакі "Квадрант грошового потоку"

Це видання присвячене вивченню фінансових потоків. Як їх контролювати, спрямовуючи гроші в свій гаманець. Все залежить від світосприйняття конкретної людини! Хтось любить "працювати на дядю", а комусь подобається керувати холдингом. Як поміняти курс фінансового потоку в свою користь? Відповідь ви знайдете в цьому джерелі.

Володимир Савенок "Як скласти особистий фінансовий план"

Практична інструкція, яка допоможе досягти фінансової стабільності та незалежності. У ній читач отримає відповідь на такі питання:

  1. Як зробити так, щоб навіть маленька сума грошей почала працювати на вас?
  2. Як правильно спланувати бюджет, і знайти фінанси на реалізацію ідей?
  3. Як домогтися матеріальної самостійності?

Книга написана в простому та зрозумілому стилі, без складних термінологій і хитромудрих виразів.

Джордж Клейсона "Найбагатша людина в Вавилоні"

У книзі розкрито основні принципи накопичення і збереження капіталу. Як себе вести, щоб жити гідно, відкладаючи при цьому певну кількість грошей? Як змусити капітал приносити прибуток? Якщо ви в пошуках відповідей на ці два питання, тоді рекомендуємо дане видання.

Роберт Г. Аллен "Множинні джерела доходу"

Кращий твір цього автора. У книзі описані 10 способів збільшити свій дохід і дані рекомендації по правильному використанню свого часу.

Т. Харв Экер "Думай, як мільйонер"

У цьому творінні автор висловив оригінальну точку зору про методи досягнення багатства. Він вважає мислення людини запорукою матеріального благополуччя. У виданні зібрані практичні рекомендації, як навчитися мислити правильно і досягти грошового успіху.

Джо Вітале "Як робити гроші"

Книга присвячена психології фінансової поведінки людини. Автор розповідає, як впустити багатство в своє життя і як витрачати гроші, щоб вони поверталися з подвоєною силою.

О. С. Мельник "Страхування. Просто про складне"

Коли у людини є гроші, йому потрібно потурбуватися про їх збереження. Книга присвячена всім нюансам страхування. Як правильно укласти якісну страхову угоду та не піти в мінус при настанні страхового випадку? Це питання розкрите в творі.

Багато що в цьому житті залежить не від долі, а від нас. Якщо людина впевнено вирішила стати багатою, поставила мету та почала свій шлях – значить незабаром буде видно результат. Дорогі читачі, візьміть на замітку перераховані джерела інформації та починайте свій шлях до успіху!

Автор: Компанія “Miloan”
11.02.2019
views
49015  переглядів
shares
0