ТОП-5 місць для літнього відпочинку в Україні

ТОП-5 місць для літнього відпочинку в Україні
Loader

Залишилися лічені дні до настання довгоочікуваного літа. Цей теплий та сонячний час року для більшості людей є улюбленим. Багато хто заздалегідь планує свою відпустку і вибирає місце, де хотілося б добре відпочити від роботи, потішити дітей та відновити сили.

Деякі люди вважають за краще літати за кордон, де діє система обслуговування «все включено» та маса додаткових пропозицій від туроператорів. Це досить дороге задоволення, яке доступне не всім.

Альтернативним варіантом місця відпочинку можуть бути українські курорти, де в останні кілька років помітно покращилася якість сервісу, як відзначають самі відпочиваючі. Куди можна відправитися, де кращі умови рекреації в Україні — розглянемо далі.

ТОП-5 найкращих українських місць для відпочинку

У нашій країні існує велика кількість рекреаційних об'єктів, які використовуються для наступних цілей:

  • відпочинок;
  • туризм;
  • лікування;
  • оздоровлення.

У нашому рейтингу присутні курортні зони, які найбільш полюбилися українцям та туристам з сусідніх країн.

Затока

Селище Затока розташоване між Чорним морем і Дністровським лиманом на невеликому клаптику землі в 50-ти кілометрах від Одеси. Тут знаходиться кілька територіальних курортних районів:

  • Кароліно-Бугаз;
  • Лиманськая;
  • Дружба;
  • Морська;
  • Сонячна.

Головною перевагою даних зон є чисте море та пляжі з дрібного піску. Вони прекрасно підходять для сімейного відпочинку з маленькими дітьми, з огляду на наявність спеціальних дитячих розважальних комплексів. Тут також можна зайнятися денною та нічною риболовлею, віндсерфінгом, політати на парашуті чи параплані, покататися на катері або з'їздити на цікаві екскурсії в Дніпровський лиман, на завод «Шабські вина» і т.д.

Крім того, подорожуючи за даними територіям влітку, можна відвідати численні плантації кавунів, динь та інших сезонних фруктів й овочів.

Коблево

Цей курорт в Миколаївській області користується великою популярністю серед туристів. Тут може відпочивати одночасно більше 25 000 чоловік. У Коблево люблять проводити час сімейні пари з дітьми, оскільки на території курорту відсутні промислові підприємства, а море і пляжі чисті та абсолютно безпечні.

Тут же знаходиться всім відомий завод «Коблево», який виготовляє якісні вина з кращих сортів винограду, що росте в даному регіоні.Крім того, в Коблево туристи можуть відвідати сосновий бір, дельфінарій, аквапарк, луна-парк, численні кафе й ресторани, поплавати на яхтах, катамаранах і водних мотоциклах.

Озеро Синевир

Це місце, розташоване серед Карпат, дуже подобається як вітчизняним, так і іноземним туристам. Тут заборонено купання та риболовля, зате дозволено плавання на плоту по озеру і годування риб. Також курортники можуть придбати різноманітні сорти меду й вина, прогулятися по гірських стежках та подихати чистісіньким повітрям.

Ціни на вхід до озера прийнятні для дорослих і дітей.Оселитися можна в Міжгір'ї, сусідніх містечках та селищах. Неподалік від Синевира знаходиться реабілітаційний центр бурих ведмедів, яких рятують від поганих умов перебування у злих власників або в цирках.  Тут відновлюють їх здоров'я та моральний стан.

Екскурсії по території цікаві як дітям, так і батькам.Біля озера розташовані гірські масиви Бескиди, Пікуя, Боржава та багато інших. Гіди рекомендують брати в походи по даним місцевостям дітей старшого віку через значне фізичне навантаження в дорозі.Біля Межигір'я знаходиться один з найбільш високих водоспадів Карпат — Шипіт.

Тут щороку проходить фестиваль представників різних неформальних культур та інші цікаві заходи.

Шацькі озера

Дане місце відпочинку включає 24 озера, розташованих на Волині. Ця назва насправді вигадана. Тут знаходиться всім відоме озеро Світязь, яке ще називають «Українським Байкалом», та інші прекрасні водойми.В них живе велика кількість різноманітних риб і раків, доступних для лову й приготування.Також тут можна поспостерігати за представниками флори та фауни, занесених до Червоної книги України.

Цінителі природи можуть розбити намети або зняти досить комфортабельне житло.Серед розваг туристам найцікавіші екскурсії на велосипедах, позашляховиках, яхтах, байдарках і човнах.На Шацьких озерах воліють проводити час люди, втомлені від міської метушні й нескінченних громадських контактів.

Миргород

Це невелике старовинне місто на Полтавщині регулярно відвідують тисячі українців. Крім цікавого відпочинку тут також можна оздоровитися в різних санаторіях. Туристам доступні басейни, сауни, річки та лікувальні питні води.Також кожен бажаючий може відвідати знакові історичні місця України, адже саме в Полтаві зародилася українська літературна мова та створені різні пам'ятники архітектури.

Миргорода знаходиться легендарний Сорочинський ярмарок, село Диканька та особняк Муравйових-Апостолових.Щорічні фестивалі гончарного мистецтва в Опішні також популярні серед туристів. Тут безліч стародавніх скульптур, а самому селу, яке вважається козацьким, вже більше 9 століть.

Ми надали вам рейтинг кращих місць для відпочинку в Україні. Сподіваємося, що в ньому ви зможете вибрати гарний варіант та провести незабутні дні зі своєю сім'єю, друзями й коханими людьми!

Автор: Компанія “Miloan”
17.05.2019
views
2854  переглядів
shares
0