Як українці вибирають для себе кредитну компанію: 10 критеріїв

Як українці вибирають для себе кредитну компанію: 10 критеріїв
Loader

Вибір мікрофінансової організації — важливий етап в процесі оформлення онлайн-позики. На сьогоднішній день на ринку України налічується понад 100 кредитних компаній. Як серед них вибрати найнадійнішу? Які умови вважаються найбільш вигідними? Чи варто довіряти МФО, які пропонують кредити під 0%. Ми провели невелике дослідження і з'ясували, на які критерії звертають увагу українці при виборі кредитної організації.

Відсоткова ставка: чим нижче, тим краще

Більшість позичальників при оформленні онлайн-кредиту в першу чергу дивляться на відсоткову ставку. Це цілком логічно, адже МФО нараховують відсотки кожного дня і за неуважність можна дорого заплатити. Багато компаній для залучення клієнтів пропонують першу позику під 0,01%. Це реальна ставка, але при наступних зверненнях вона завжди підвищується. В середньому МФО видають позики під 1,5-2% в день.

Кредитний ліміт і термін погашення

Максимально доступна сума — це друге, на що дивляться українці при оформленні мікропозик. Вибір залежить від того, скільки грошей потрібно позичальникові. Деякі МФО новим клієнтам схвалюють до 5 тис. гривень, а при наступних зверненнях підвищують ліміт до максимального. У кредитних компаніях реально отримати на картку від 500 до 25 тис. гривень. Користуватися коштами дозволяється від 1 до 30 днів.

Умови видачі позик

Схвалять кредит чи ні — залежить від того, наскільки клієнт відповідає умовам компанії за віком, громадянством, місцем проживання та ін. МФО ставляться до позичальників більш лояльно, ніж банки. Тут можна отримати гроші в борг без офіційного працевлаштування та регулярних доходів. Деякі компанії готові кредитувати українців, навіть не дивлячись на зіпсовану кредитну історію. В даному випадку вибір МФО безпосередньо залежить від соціального і фінансового становища позичальника.

Способи отримання кредиту

Деякі позичальники хочуть оформити готівковий займ, а деякі — кредит на картку. Цей критерій часто буває вирішальним. Зверніть увагу, що отримати кредит "живими" грошима можна тільки в тих МФО, які мають відділення на території України.

Вік і репутація компанії

Як тільки позичальник знаходить компанію з відповідними умовами, він відразу приймається шукати відгуки про неї на просторах інтернету. Свідомі українці завжди уточнюють, скільки років МФО працює на ринку, що про неї говорять ЗМІ і яка в неї репутація.

Документи

МФО обов'язково повинні мати свідоцтво про реєстрацію і ліцензію на надання фінансових послуг. Це головний критерій, який дозволяє уникнути зустрічі з шахраями і захистити особисті дані. Після прочитання відгуків позичальники зазвичай перевіряють документи.

Дострокове погашення

Можливість повернути гроші достроково - дуже важливий аспект, який враховують позичальники при виборі кредитора. Адже передбачити як будуть розвиватися події в період користування позикою буває досить складно. Клієнт може раніше отримати дохід, відповідно у нього раніше з'явиться можливість погасити позику. Адже нікому не хочеться платити зайві відсотки.

Пролонгація

Тут зворотна ситуація: позичальникові можуть затримати зарплату. В даному випадку пролонгація допоможе уникнути нарахування пені та штрафів. МФО часто дозволяють продовжити дію договору на той самий строк або на певну кількість днів.

Способи погашення мікропозик

Деяким українцям зручно погашати кредити карткою, а деяким — готівкою в банку або через термінал самообслуговування. Перед подачею заявки позичальники дивляться, чи є в списку потрібний їм спосіб оплати.

Рівень схвалення

У МФО ймовірність схвалення досить висока. У деяких компаніях рівень досягає 97-98%. Однак отримати відмову все одно можна. Заявку відхиляють, якщо клієнт:

  • намагається оформити кредит, використовуючи чужі дані;
  • вказує недостовірні відомості в анкеті;
  • має багато прострочень.

Звернувшись в компанію Мілоан можна отримати кредит без відмови під 0,01% в день. Максимальна сума — 20 000 гривень. Кредити видаються навіть безробітним і клієнтам з простроченням. Процедура оформлення першої мікропозики займе не більше 15 хвилин.

Автор: Компанія “Miloan”
23.03.2021
views
1074  переглядів
shares
0