Як безпечно верифікувати картку в особистому кабінеті?

Як безпечно верифікувати картку в особистому кабінеті?
Loader

Кредитування в режимі онлайн стає все більш популярним серед населення. Тепер, щоб отримати мікропозику на будь-які цілі, не потрібно оббивати пороги численних фінансових установ, стояти в чергах та збирати великий пакет документів. Достатньо просто зайти на сайт мікрофінансової компанії, зареєструватися і заповнити онлайн-заявку.

Однією з умов оформлення запиту є необхідність пройти процедуру верифікації банківської карти. Багато потенційних позичальників не розуміють, навіщо це потрібно, та бояться вказувати дані своєї карти. Ми спробуємо розібратися з усіма нюансами цього процесу і детально описати суть операції.

Що собою являє верифікація банківської картки?

Верифікація — це один із головних етапів отримання кредиту онлайн та міра безпеки, яка дозволяє переконатися в тому, що саме зареєстрована на сайті особа є власником карти.

Зобов'язуючи пройти таку перевірку, МФО захищає від можливих шахрайських дій як себе, так і самих споживачів.
Операція займає всього кілька хвилин та нагадує звичайний процес оплати за послуги або товари в Мережі за допомогою електронних грошей.

Як правильно верифікувати карту?

Більшість онлайн-сервісів використовують стандартну схему верифікації. Щоб пройти процедуру, необхідно виконати наступні дії:

  • увійти в особистий кабінет після реєстрації;
  • відкрити вкладку «Верифікація» в меню профілю;
  • внести дані карти в спеціальну форму й натиснути кнопку «Почати» ( «Підтвердити»);
  • вказати код, отриманий в СМС-повідомленні. Якщо у користувача не активована послуга СМС-банкінгу, то набір символів можна подивитися в особистому кабінеті або дізнатися в колл-центрі банку-емітента картки.

Після заповнення всіх даних система заблокує 1-2 гривні, а по завершенні верифікації ця сума автоматично розблокується.

Якщо клієнт в майбутньому захоче оформити кредит онлайн на цю ж карту, йому не потрібно буде знову проходити процедуру верифікації.

Чому не можна верифікувати чужу картку?

Навіть якщо людина хоче підтвердити кредитку особи з таким самим прізвищем або родича, система сайту МФО заблокує операцію і особистий кабінет. Більшість організацій в таких випадках відразу ж передають дані користувача правоохоронним органам, банку, який випустив карту, а також в Бюро кредитних історій.

Іноді клієнти в процесі верифікації роблять помилки, через які можуть отримати відмову у видачі позики. Операції відхиляються в таких випадках:

  • карта прострочена. Щоб оформити кредит, необхідно підтвердити іншу картку або замовити перевипуск старої;
    відсутність ліміту коштів або його перевищення на операції в Інтернеті;
  • карта не активована (нова або перевипущена). У таких випадках слід звернутися в банк і внести відповідні налаштування;
  • помилка при введенні номера. Будь-який невірний символ, внесений в форму верифікації, призведе до блокування операції.

Система онлайн-сервісу обробляє дані в автоматичному режимі, виключаючи людський фактор.

Сучасні кредитні організації піклуються про захист персональних даних клієнтів, тому вся інформація зберігається в зашифрованому вигляді та не може передаватися третім особам.

Пройшовши процедуру верифікації, споживачі можуть в найкоротші терміни оформити кредит не виходячи з дому. В онлайн-режимі користувачам доступні також додаткові послуги кредитування, наприклад, пролонгація позики.

Вона дозволяє довше користуватися грошовими засобами, не оплачуючи комісії за прострочення по зобов'язанням.
Деякі МФО стягують за операцію додаткові гроші, виходячи з кількості днів продовження. А є компанії, в яких ця послуга абсолютно безкоштовна, наприклад, в Мілоан. Тут пролонгувати період позики можна на 3, 7 або 15 днів, погашаючи лише відсотки, передбачені основним договором, через особистий кабінет, платіжні термінали та інтернет-банкінг.

Не варто боятися використовувати сучасні послуги онлайн-сервісів кредитування. Вони розроблені спеціально для комфортного й безпечного виконання операцій в Мережі, а також для зручності використання позикових коштів.

Головне — коректно вказувати інформацію при оформленні запиту на видачу позики, а після — своєчасно погашати боргові зобов'язання. Тоді онлайн-кредитування стане вашим помічником у вирішенні будь-яких матеріальних питань!

Автор: Компанія “Miloan”
17.06.2019
views
4581  переглядів
shares
0