Як швидко набути корисну звичку?

Як швидко набути корисну звичку?
Loader


Кожна людина володіє певними звичками: корисними та шкідливими. Якщо перші допомагають нам підтримувати хороші відносини з оточуючими, бути здоровими та успішними, то другі прямим чином впливають як руйнівна сила. Вони заважають розвивати особистісні якості, кар'єру і будь-які взаємини.

Як набути корисні звички, які допоможуть людині самовдосконалюватися, розглянемо детально.

Що таке корисні звички?

Звички — це сформований спосіб поведінки, який використовується людиною в певних ситуаціях і набуває властивостей потреби.

Корисні звички можна умовно розділити на кілька видів:

  • навички, що стосуються здоров'я (заняття спортом, правильне харчування, відмова від спиртного та паління);
  • вміння раціонально використовувати свій бюджет (планування покупок, здатність розподіляти витрати, пошук методів збільшення доходу);
  • вміння жити в суспільстві (здатність тримати себе в руках, відстоювати свою точку зору без конфліктів і т.д.).

Корисні звички сприяють поліпшенню якості життя і роблять його повноцінним. Деякі люди мають негативні звички, які викликають несприятливе враження у оточуючих і відштовхують від таких особистостей. До подібних звичок можна віднести надмірне вживання алкоголю, нецензурної лексики, дратівливість і т.д.

Шкідливі звички виробляються дуже легко, виходячи з певних життєвих обставин і особистих якостей людини. Корисні навички набути набагато складніше. Вони вимагають значної сили волі, стійкості характеру і регулярної роботи над собою.

Яким чином можна набути корисну звичку?

Для того, щоб виробити корисні звички, варто в першу чергу визначити для себе цілі, яких, власне, вони допоможуть досягти. Також слід продумати способи і систему формування позитивних навичок. Кілька простих рекомендацій допоможуть вам прийти до такого результату.

Розібратися в негативних звичках і знайти спосіб замінити їх хорошими

Часто люди намагаються замінити одну згубну звичку на іншу. Наприклад, кидають палити, а замість цього починають зловживати алкоголем або навпаки.

Погані звички слід змінювати лише на ті, які принесуть вам максимальну користь. До таких можна віднести, зокрема:

  • заняття спортом;
  • догляд за собою;
  • вивчення іноземних мов;
  • відвідування тренінгів для саморозвитку і т.д.

Такі звички дають можливість людині розвиватися і не витрачати гроші на марне проведення часу, сприяють поліпшенню здоров'я і самовдосконаленню.

Завести щоденник своїх перемог

Фіксувати записи своїх навіть невеликих перемог — дуже корисний навик, який дозволяє підвищити мотивацію і впевненість в собі. Вписуйте в такий щоденник всі свої дії чітко, виділяйте їх певними позначками (зірочками, хрестиками) і обов'язково хваліть себе за всі досягнення. Невдачі також бажано прописувати, щоб знати, над чим варто ще попрацювати. Таким чином ви зможете визначити для себе, що таке «добре», а що — «погано», і рухатися в подальшому за наміченим курсом.

Призначити кінцеву мету і переваги досягнення результатів

Ефективно виробити корисні звички можна лише тоді, коли людина чітко усвідомлює для чого це потрібно. Якщо ви хочете схуднути, тому що всі навколо худнуть, то звичка сидіти на дієті і займатися в спортзалі не дасть позитивного результату. Швидше за все, ви зірветеся і повернетеся до колишнього способу життя.

Інша справа, якщо ви поставите мету зробити своє тіло ідеальним і здоровим. Тоді ви зможете поступово втілити своє бажання в життя, керуючись власними конкретними намірами.

Працювати над собою без потурання

Сформувати в собі корисні навички — означає щодня працювати над собою і позбуватися всього шкідливого. Іноді ми шукаємо різні відмовки, зриваємося і повертаємося до того, від чого так старанно намагалися позбутися. Такі потурання не приведуть людину до бажаних результатів. Тільки систематичні зусилля дадуть вам можливість домогтися поставлених цілей.

Налаштуватися на краще

Всі люди, навіть дуже успішні, регулярно намагаються виробити в собі корисні звички, які допоможуть досягти великих результатів. Вірте в те, що вам вдасться реалізувати свої мрії, аналізуйте свої перемоги і заохочуйте себе. Нехай результати спочатку здаватимуться незначними, проте в будь-якому випадку систематичне виконання поставлених завдань приведе вас до своїх цілей.

Кожна людина має можливість якісно використовувати свій внутрішній потенціал і домагатися успіхів в певних сферах. Використовуйте запропоновані рекомендації по формуванню корисних звичок, і нехай це допоможе вам здійснити всі свої бажання!

Автор: Компанія “Miloan”
01.04.2019
views
5939  переглядів
shares
0