Які звички призводять до бідності?

Які звички призводять до бідності?
Loader

Звички кожної людини формують його спосіб життя та безпосередньо впливають на його якість. Корисні — допомагають розвиватися, відчувати себе здоровими, щасливими й досягати успіхів. Шкідливі — навпаки, призводять до проблем різного роду та діють як руйнівна сила.

На особливу увагу в наш час заслуговують фінансові звички, адже саме вони характеризують здатність людини забезпечувати оптимальні умови власного життя, а також своїх близьких. Які з них ведуть до бідності та як їх позбутися — розглянемо в деталях.

Що таке бідність?

Існує кілька підходів, що визначають дану категорію. Вчені та практики виділяють три види бідності:

  • абсолютна;
  • відносна;
  • суб'єктивна.

Економісти, як правило, говорять про абсолютну бідність, коли людина не в змозі забезпечити собі елементарні умови проживання: їжу, одяг, ліки тощо. Такий тип визначається вартістю споживчого кошика.

Соціологи в більшості випадків використовують термін «відносна бідність». На їхню думку, вона полягає не тільки в нестачі фінансових ресурсів для оптимального рівня життя, але і його якості в цілому. Наприклад, бідним вважається людина, яка не може дозволити собі мінімум білкової їжі, вітамінів або відвідування культурних заходів.

Психологи ж акцентують увагу на мисленні самих людей і тому говорять про суб'єктивну бідність. Кожен індивідуум визначає самостійно, що таке достаток, скільки грошей необхідно для нормальної життєдіяльності та власні фінансові можливості.

Звички, які призводять до бідності

В першу чергу слід усвідомити, що бідність — це не відсутність грошей, а спосіб життя, який безпосередньо залежить від мислення та звичок людини. Розглянемо ті з них, які провокують виникнення негативних наслідків для благополуччя.

Пошук винних

Люди з бідним мисленням завжди прагнуть перекласти відповідальність на інших: на близьких, уряд або суспільство. Така позиція — прямий шлях до бідності, оскільки вона не дає можливості розвиватися і покращувати матеріальний стан.

Затягування часу

Особистості бідної філософії вважають за краще тягнути час та не діяти під різними приводами:

  • немає можливості;
  • немає зв'язків;
  • немає умов.

Вони довго зважують та розраховують, замість того, щоб використовувати власний потенціал і шукати шляхи до фінансового благополуччя.

Страх ризику

Бідні рідко змінюють професію або шукають інше джерело заробітку, побоюючись невизначеності та можливих фінансових складнощів. В результаті вони проживають життя від зарплати до зарплати, обмежуючи себе у всьому і втрачаючи багато шансів, які можуть привести до достатку.

Займатися неулюбленою справою

Люди бідного мислення будуть ходити на ненависну роботу, яка приносить лише моральний дискомфорт й абсолютно не задовольняє в матеріальному плані. Їм простіше пояснити оточуючим, що це необхідність, терпіти хамовите ставлення керівництва, пекельні умови праці, ніж пробувати змінити вид діяльності. Згодом така позиція призводить до втрати мотивації та зниження продуктивності.

Пошук легких шляхів

Людина з споживчою манерою поведінки шукає вигоду у всьому та не соромиться використовувати інших людей. Замість того, щоб до чогось прагнути і працювати над собою, вона віддасть перевагу вдало одружитися (вийти заміж), боротися за спадок або кого-небудь обдурити. В результаті це робить її саму нещасною та бідною, оскільки вона не здатна справлятися з життєвими труднощами і діяти самостійно.

Ниття та скарги

Самодостатні й забезпечені люди сприймають будь-яку поразку як досвід і цінний урок. Бідні практично завжди перебувають у поганому настрої, постійно скаржаться на долю та намагаються поділитися своїм негативом з усіма оточуючими. Їм подобається, коли їх жаліють і співпереживають розділеним сумним історіям. Однак від ниття і скарг грошей в гаманці більше не з'явиться. Щоб змінити ситуацію, слід вжити певних заходів та діяти всупереч усім труднощам.

Даремне витрачання грошей

Багаті ніколи не витрачають кошти необдумано. Вони добре заробляють і намагаються інвестувати гроші, щоб збільшити свій прибуток. Бідні люди в основному не мають чіткої фінансової стратегії і не думають про майбутнє. Скільки заробили, стільки й витратили, а то і позичили додатково. Такий підхід однозначно завжди призводить до негативних фінансових наслідків.

Жити чужим життям

Проектувати життя інших людей на себе — типова помилка бідних. Вони живуть ілюзіями, навіяними серіалами, історіями знаменитостей та художніми книгами. Створюючи собі кумирів, такі особистості забувають, що шлях до успіху й достатку у кожного свій. А щоб його досягти, необхідно реалізовувати власний потенціал і реально дивитися на речі.

Не всі народжуються багатими, але кожній людині дані особисті здібності й таланти. Якщо ваше матеріальне становище не в найкращому стані, проаналізуйте свої можливості та позбудьтеся звичок, які ведуть вас до бідності. Працюйте над собою, удосконалюйтеся, дійте, і тоді позитивні результати не змусять себе довго чекати!

 

Автор: Компанія “Miloan”
10.05.2019
views
4951  переглядів
shares
0