Як починати день, щоб він був продуктивним?

Як починати день, щоб він був продуктивним?
Loader

Напевно кожен з нас помічав, що від того, яким був ранок, залежить весь день. Іноді ми прокидаємося і відчуваємо себе розбитими, дезорієнтованими, через що всі справи йдуть шкереберть. Як зробити початок дня приємним, бадьорим та бути продуктивним — розглянемо в деталях.

Що собою являє ранок для людини?

Для більшості людей ранкові години асоціюються з ненависним звуком будильника та безліччю турбот. Після блаженного сну дуже важко повертатися в сувору реальність.

Ще лежачи в ліжку, багато хто продумує майбутній день: швидко прийняти душ, випити кави і перекусити на ходу, зібратися на роботу й до вечора виконати сотню завдань.

Такий одноманітний і напружений спосіб життя, на жаль, характерний для більшості людей, через  що все більш поширеними в наш час стають стреси та депресії.

Згідно зі спостереженнями психологів, людина, яка починає свій ранок в хорошому настрої та регулярно використовує певні корисні ритуали, набагато активніша і домагається більших результатів, в порівнянні з іншими.

Корисні рекомендації для того, щоб правильно почати день

По-перше, кожному з нас необхідно усвідомити, що від того, якою буде наша енергетика, залежить настрій у оточуючих нас людей. Тому важливо з моменту пробудження почуватися щасливими й натхненними. Крім того, відчувати себе бадьорими і повними сил потрібно для оптимального рівня продуктивності протягом всього дня. Кілька порад допоможуть домогтися таких результатів та зробити ваш ранок по-справжньому добрим.

Прокидайтесь раніше

Помічено, що люди, які піднімаються дуже рано, набагато успішніші та значно спокійніші, ніж ті, хто любить довго поспати. Вони більше встигають, якісніше використовують свій час і завжди на крок попереду інших.

Є безліч прикладів, які є підтвердженням цього факту. Практично всі багаті і знамениті люди прокидаються дуже рано та вважають дану звичку однією з причин своїх успіхів.

Найбільш сприятливим часом для підйому прийнято вважати 5-6 годину ранку.

Згідно з науковими дослідженнями, регулярні ранні пробудження позитивно позначаються на роботі всіх органів людини та її життєдіяльності, при умові, що вона провела в обіймах Морфея не менше 7 годин. Дотримання подібних правил принесе вам наступні результати:

  • станете більш здоровими;
  • з'явиться більше бадьорості та енергії;
  • підвищиться рівень мотивації та розумової активності;
  • покращиться обмін речовин і нормалізується вага.

Робіть зарядку

Фізичні заняття сприяють поповненню енергії, заряду бадьорості, розвитку самодисципліни та витривалості.

Постарайтеся щоранку до сніданку розім'яти своє тіло і привести його в тонус. Не варто виконувати занадто інтенсивні або важкі вправи. Зарядка повинна пробудити організм і підготувати до робочого дня.

Обов'язково снідайте

Сніданок — це основний прийом їжі, який більшість людей вважає за краще ігнорувати, обмежуючись чашкою кави. Вранці організму необхідні сили та енергія для нормальної роботи всіх систем, тому намагайтеся обов'язково поїсти. При цьому враховуйте, що їжа повинна бути корисною. Для ранкової трапези не бажані складні вуглеводи та велика кількість жирів.

Перед тим як поснідати, бажано випити склянку чистої води. Це надасть сприятливого впливу на організм наступним чином:

  • підготує систему травлення до роботи;
  • відновить водний баланс;
  • прискорить обмінні процеси.

У воду можна додати кілька крапель соку лимона. Даний напій чудово тонізує та чудово очищує  організм.

Займайтеся саморозвитком

Науково доведено, що людський мозок найбільш активний з 6 до 12 години дня. Багато людей вважають, що ранок — не найкращий період для саморозвитку. Але якщо порахувати кількість годин, які більшість з нас витрачає на дорогу на роботу або навчання, то виходить, що часу для самовдосконалення цілком достатньо.

Можна записати якусь розвиваючу програму та слухати через навушники або читати цікаві статті, наприклад, про лідерство, постановки цілей, мотивацію і т.д. Такі матеріали однозначно будуть корисними для особистісного розвитку та розширення кругозору.

Сподіваємося, що дана інформація буде для вас корисною, і за допомогою перерахованих вище рекомендацій ви зможете зробити кожен ранок добрим, бадьорим і продуктивним!

Автор: Компанія “Miloan”
13.05.2019
views
2632  переглядів
shares
0