Що таке CVV код на банківській картці?

Що таке CVV код на банківській картці?
Loader

Про захист грошових коштів турбуються всі користувачі банківських карток. Головним приводом для хвилювань послужила активність шахраїв. З кожним роком вони придумують все більше способів викрадення даних власників карток для заволодіння їх коштами. Піклуючись про безпеку клієнтів фінустанови запровадили cvv-код картки. Це додатковий пароль, який гарантує максимальний захист грошових коштів і допомагає ідентифікувати особу.

Давайте розберемося, як позначаються cvv коди, де знаходяться на картці, і кому ні за яких обставин їх не можна повідомляти.

Card Validation Code складається з трьох символів. Позначення коду залежить від банківської системи, до якої належить картка:

  • CVV, CVV2 — Visa;
  • CVC, CVC2 — Mastercard.

Знайти cvv на карті можна досить легко. Він розташований на зворотному боці: справа, на лінії для підпису. Пам'ятайте, що на магнітній стрічці може бути нанесено і більше цифр, однак кодом cvv вважаються тільки останні три.

Як дізнатися cvv код за номером картки?

Cvv наноситься на пластик спеціальної ідент-печаткою. Цифри ліворуч згодом можуть стиратися. Якщо символів не видно, їх можна швидко і легко дізнатися за номером картки, скориставшись онлайн-банкінгом.

Приватбанк

Якщо ви хочете відновити cvv код приватбанківської картки, потрібно здійснити такі дії:

  • авторизуватися в інтернет-банку Приват24;
  • перейти в розділ "Мої рахунки";
  • вибрати картку, по якій потрібно відновити cvv;
  • натиснути на кнопку "Управління карткою/рахунком";
  • вибрати опцію "Дізнатися cvv-код";
  • клікнути "Далі" і підтвердити операцію кодом з SMS.

Через кілька секунд на мобільний телефон буде відправлено повідомлення з кодом безпеки.

Ощадбанк

Представляємо інструкцію для тих, хто шукає відповідь на питання: "Як дізнатися cvv код Ощадбанку?":

  • авторизуйтесь в Ощад24/7;
  • виберіть картку, CVV-код якої ви хочете дізнатися;
  • у наступному вікні виберіть пункт меню "Інформація" та натисніть на нього;
  • навпроти пункту CVV-код буде посилання "Отримати в СМС", натисніть на нього та дотримуйтесь подальших вказівок онлайн-банкінгу.

Якщо ви не користуєтеся Ощад24/7, дізнатися CVV-код можна зателефонувавши на гарячу лінію фінустанови або особисто відвідавши найближче відділення.

Щоб дізнатися cvv-код картки іншої фінустанови України, слід звернутися за консультацією в колл-центр і виконати рекомендації оператора. Варто зазначити, що не всі банки надають можливість для дистанційного відновлення коду.

Кому можна повідомляти cvv код?

Код cvv — це секретна інформація, яку без необхідності не можна розголошувати. Пам'ятайте, що співробітники банків, поліції, мобільні оператори ніколи не запитують код безпеки.

Давайте розберемося в яких випадках можна вводити код cvv2, не турбуючись про те, що кошти будуть неправомірно списані з картки:

  • оплата онлайн-покупок: всі платіжні сервіси для переказу коштів вимагають вводити cvv для визначення автентичності мапи;
  • оформлення позик в МФО: cvv завжди потрібно вводити під час верифікації, щоб підтвердити, що картка належить саме позичальнику.

Щоб не нарватися на шахраїв фахівці радять здійснювати покупки тільки на відомих, перевірених сайтах. При введенні даних для оплати потрібно використовувати тільки захищене інтернет-з'єднання (https). Не рекомендується вводити код CVV2 на публічних комп'ютерах. Секретні символи не можна нікому диктувати і пересилати. Щоб завжди бути в курсі операцій, які виконувалися по вашій картці, підключіть SMS-повідомлення.

Часто клієнтів банків цікавить, чи можна дізнатися cvv код без картки. За словами фахівців, зробити це можна тільки за допомогою інтернет-банкінгу в розділі "Управління карткою і рахунком". Якщо картка загублена, потрібно її заблокувати і звернутися в банк для перевипуску.

Автор: Компанія “Miloan”
11.02.2022
views
33992  переглядів
shares
1