Заробіток в Телеграмі в 2022. ТОП-5 способів

Заробіток в Телеграмі в 2022. ТОП-5 способів
Loader

Telegram активно використовують більше 500 млн людей. У лютому 2021 року Telegram обігнав TikTok і став найбыльш завантажуваним негровим застосунком. 27 серпня месенджер перевищив позначку в 1 млрд завантажень.

До 2022 року можливості Telegram значно розширилися. Функції месенджера вже не обмежуються обміном повідомленнями з прикольними стікерами. Канали різної спрямованості, Телеграм-боти, тематичні чати — Телеграм трансформувався в повноцінну соцмережу, нічим не поступаючись Інстаграму або Фейсбуку. Оминути таку платформу для монетизації було б як мінімум нерозумно. Сьогодні ми розповімо, як заробляти на Телеграм в Україні. Ви дізнаєтесь про п'ять найпростіших (але ефективних!) способів.

Заробіток в Телеграмі без вкладень. Як заробити в популярному месенджері?

Найважливіша перевага Telegram — високий рівень захисту особистих даних. Це означає, що ви можете заробляти не лише ефективно, але й безпечно: не ризикуючи стати мішенню шахраїв. Заробіток в Телеграмі без вкладень доступний всім: незалежно від країни проживання та кількості підписників. Хоча останній пункт, звичайно ж, відіграє певну роль.

Конкуренція в месенджері — досить низька. Вам не доведеться зі старту вкладати гроші в рекламу (як в Інстаграмі), проводити розіграші для залучення підписників. Наростити аудиторію власного каналу можна практично безкоштовно (але повільно). Отже, перейдімо до справи — що таке заробіток в Телеграм та як його отримати.

1. Заробіток на Телеграм-каналі

Телеграм-канал — аналогія блогу в Інстаграмі або особистого каналу на YouTube. Виглядає канал, як публічна сторінка: ви публікуєте контент, а підписники — дивляться та реагують.

Є три способи заробітку на Телеграм-каналах:

  • ведення особистого каналу;
  • адміністрування;
  • створення Telegram-каналів "під ключ".

Монетизація особистого каналу можлива через рекламу: товарів, послуг, інших Телеграм-каналів або блогерів. Бренди охочіше співпрацюють з популярними каналами. Тому якщо ви вирішили вести блог в Телеграмі з нуля — не чекайте, що гроші відразу ж попливуть вам до рук.

Створюючи Телеграм канали, правильно виберіть тему: не лише актуальну, але й ту, про на яку вам є що сказати. Б'юті, лайфхаки, подорожі, автомобілі, фінанси — популярними є безліч тематик. Також привертають увагу аудиторії канали з різноманітними акціями.

Де шукати клієнтів на рекламу? В тематичних чатах, групах та сервісах. До популярних телеграм-блогерів клієнти часто приходять самі. Якщо ви ведете блог в Інстаграм або Ютуб, можете залучити підписників та клієнтів звідти: просто залиште активне посилання на свій канал.

Чи складно вести власний Телеграм-канал? Частково, так. Популярні проблеми, з якими стикаються власники каналів:

  1. Ризик блокування. За недотримання правил, підозрілу активність та накрутки месенджер може вас заблокувати. Застрахуватися від цього на 100% неможливо. Але ми рекомендуємо знизити шанси: публікуйте тільки дозволений контент, не використовуйте програми для швидкого набору підписників.
  2. Повільний приріст аудиторії. Щоб залучити підписників на канал, доводиться вкладати час, сили та, часом, гроші. Не завжди аудиторія буде йти до вас так швидко, як хотілося б.
  3. Низька мотивація. Спочатку, всім хочеться вести канал. А потім — трохи менше. І ще менше. Тому багато хто кидає цю справу, не дочекавшись результату. Якщо хочете заробляти, запасіться терпінням.

Другий спосіб заробітку на Телеграм-каналі — адміністрування. Тут вам не доведеться створювати свій канал з нуля: ви будете особистим помічником блогера. Оплата таких послуг — як правило, фіксована, щомісячна. Й залежить від популярності каналу, його тематики.

Обов'язки адміністратора:

  • створення контент-плану;
  • публікація матеріалів;
  • спілкування з рекламодавцями та замовниками.

І третій спосіб — це створення готових Телеграм-каналів. Якщо ви вмієте грамотно робити контент для Телеграм, розбираєтеся в нюансах просування й можете надати успішні кейси з обох пунктів — вперед. Охочих придбати готовий канал, та вже самостійно займатися його адмініструванням, величезна кількість. Знайти клієнтів можна в тематичних чатах та групах. Або ж просто розмістіть своє портфоліо на біржі фрілансу — за наявності успішних кейсів клієнти не змусять себе чекати.

2. Заробіток на Телеграм-ботах

Є два способи заробітку на ботах: створення Телеграм-ботів за гроші та виконання завдань в уже наявних ботах за певну плату (це називають заробітком на завданнях в Телеграмі).

Почнімо з першого варіанту. Навчитися створювати ботів самостійно можна за тиждень-другий: в Інтернеті безліч безкоштовних курсів. Простенького бота розробник-початківець може продати за 3-5 тисяч гривень, складніші роботи обійдуться в 200 доларів та більше. Ніша дуже прибуткова та затребувана.

Якщо ж ви не цікавитеся розробкою, можете обрати заробіток на завданнях. Ось декілька найпопулярніших ботів, в яких можна отримати гроші, виконуючи ті чи інші дії:

  • "Телепрофі" — тут платять за підписку на канали, запрошення в бот друзів. Вивести зароблене можна через Ківі-гаманець. мінімальний поріг виводу — всього 10 рублів (менше 4 грн). Перед початком роботи рекомендуємо уважно прочитати правила бота. За недотримання останніх вас можуть заблокувати;
  • "PR Robot" — дуже прості завдання. Наприклад, подивитися пост, запросити друга. Також бот пропонує заробіток на підписках в Телеграм. Вивід на Ківі-гаманець — від 5 рублів. Завдання з'являються регулярно;
  • "YOUTUBE COMMENTS" — пишіть коментарі на Ютубі й отримуйте за це гроші. Мінімальна виплата — 20 рублів. Тут же можна замовити коментарі для власного Ютуб-каналу за невелику плату;
  • "Bright Money" — щоб отримати грошову винагороду, переглядайте канали, читайте пости, підписуйтесь на потрібні акаунти. Основна перевага цього бота — нові завдання є майже завжди;
  • Telegram Toloka — набирайте реферели, вступайте в канали та чати за невелику плату. Виведення коштів — через Ківі-гаманець.

Заробіток на виконанні завдань в різних Телеграм-ботах — не найприбутковіше, але найпростіше заняття. Варіант не підійде тим, хто замислюється про суттєвий заробіток. А ось для школярів та студентів, які хотіли б заробити трохи кишенькових грошей, буде ідеальним.

Більшість завдань — елементарні, й вимагають лише виконання механічних дій. Це означає, що особливі навички вам не знадобляться. Як і знання маркетингу, тонкощів просування та спілкування з аудиторією.

Порада: читайте відгуки про бот, в якому плануєте працювати. Завжди є ризик натрапити на шахрайську програму. Або отримати труднощі з виведенням грошей. Зароблене краще перераховувати на власний рахунок теж відразу: так надійніше.

3. Перепродаж реклами та каналів

Як і у випадку з адмініструванням, тут вам не знадобиться власний канал. Суть заробітку — продаж готових телеграм каналів та рекламних послуг для клієнтів за %. Розмір відсотка залежить від багатьох факторів. І ваш досвід — не на останньому місці. Поступово нарощуючи свої навички продажника, на цьому способі можна непогано заробити (від 7-8 тис. грн на місяць).

Де шукати клієнтів? По початку, в тематичних чатах та групах. Коли ж у вас з'являться успішні кейси, в більшості випадків, замовники будуть звертатися до вас самі. Тому працюйте над репутацією.

Перепродаж Телеграм-каналів й реклами — досить затребувана послуга. Необхідні навички:

  • розуміння маркетингу в Telegram — для початку, хоча б базове;
  • знання цінової політики;
  • вміння вести діалог з потенційними покупцями, швидкий зворотний зв'язок.

Й важливо: поєднувати такий спосіб заробітку можна з будь-яким іншим. Наприклад, з веденням власного каналу або створенням Телеграм-ботів. Головне, щоб вам вистачало часу, і від такого поєднання не страждала якість.

Верхньої межі заробітку немає. Ви можете одночасно вести декількох клієнтів, з часом підвищувати ціни на послуги та приділяти перепродажу більше вільного часу.

4. Заробіток на партнерках

Монетизація телеграм-каналу через партнерські програми — популярний спосіб заробітку. Що потрібно робити? Лише розміщувати пости з посиланнями на сторінки рекламодавців. Принцип дії такий:

  • ви домовляєтесь про співпрацю з інтернет-магазином меблів;
  • далі на своєму каналі ви розміщуєте пост із посиланням на цей магазин;
  • користувач, який шукає "шафу-купе в спальню", натикається на ваш канал, переходить за посиланням і здійснює покупку на 15 000 гривень;
  • магазин отримує клієнта, а ви 10% від вартості товару.

Підключаючись до партнерської мережі Телеграм як рекламний майданчик, ви можете в один клік отримати доступ до тисяч рекламодавців. Аудиторія каналу не обов'язково має бути великою, але при цьому вона має бути лояльною.

5. Донати від підписників

Ваш канал може отримувати добровільні пожертвування від підписників. Це може бути подяка за відсутність реклами чи цінну інформацію. Також вам можуть перераховувати кошти на розвиток каналу.

Монетизувати канал можна, наприклад через платформу Patreon. З липня 2021 року користувачам Телеграма відкрилася можливість монетизації через бот @donate. Мінімальна сума для виведення — 100 євро.

Плюси та мінуси заробітку в Телеграмі

Чи можливо заробити в Telegram? Однозначно, так. Ваш приблизний дохід:

  • розміщення реклами — до 20-25 тис. грн/місяць;
  • адміністрування чужого каналу — 8-15 тис. грн/місяць;
  • створення Телеграм-каналу “під ключ” — 8-25 тис. грн/канал;
  • розробка ботів — від 5 тис. грн та більше за проект;
  • заробіток на завданнях до 2-3 тис. грн/місяць;
  • перепродаж каналів та реклами — 5-25+ тис. грн/місяць.

Переваги монетизації Телеграм очевидні: порівняно низька конкуренція (поки що!), простий старт, можливість вибрати з декількох способів заробітку — залежно від ваших навичок та кількості вільного часу. Правильно вибудувавши графік, отримання доходу в телеграмі можна поєднувати з основною роботою чи навчанням.

З мінусів — швидкого результату не буде. Щоб заробляти в Telegram пристойні гроші, доведеться докласти зусиль. Наприклад, створити та розкрутити власний канал, знайти клієнтів на рекламу або адміністрування. І, звичайно ж, освоїти цілий спектр нових для себе навичок.

Автор: Компанія “Miloan”
23.01.2022
views
123946  переглядів
shares
66