Яка середня зарплата в українців?

Яка середня зарплата в українців?
Loader

Рівень соціального життя суспільства формується на основі заробітної плати, адже робочий клас створює основу суспільної діяльності. Тому середній рівень доходу громадян є важливим поняттям для визначення фінансової стійкості регіону і країни в цілому. Даний показник може бути визначений, як по містах окремо, так і в цілому в Україні. Не можна назвати цю цифру постійною, оскільки змінюється все навколо:

  • ціни на продукти та інші товари;
  • підвищення комунальних платежів;
  • підвищення проїзду в громадському транспорті;
  • подорожчання електроенергії.

І є ще безліч інших категорій, зростання яких просто зобов'язує уряд збільшувати прожитковий мінімум громадян, щоб вони хоч якось мали можливість протистояти таким розцінками. Тому середній заробітний показник визначається тільки за певний проміжок часу, наприклад, місяць або рік, але ніяк не десятиліття.

Які показники середньої зарплати в українців і які професії найбільш оплачувані

Розмір середньої зарплати включає основну ставку, премії та інші надбавки, також сюди входять виплати по тимчасовій непрацездатності. Статистика Держкомстату стверджує, що на квітень середній показник по Україні дорівнює 8480 грн. Це загальна цифра, яка далека від параметрів по конкретних містах і регіонах. Якщо бути точніше, то в областях переважають такі цифри:

  • перше місце в рейтингу займає місто Київ (заробітна плата вище 13 000 гривень);
  • на другій сходинці Київська область (де цифра варіюється в межах 8500 – 9000 грн.);
  • срібло отримала Дніпропетровська область (дохід працівників в середньому 8478 грн.);
  • Одеська, Львівська, Івано-Франківська області йдуть на одному рівні (зарплати від 7000 до 7500 грн.).

Мінімальна прибутковість у херсонців, які отримують до 6500 грн.

Також середня заробітна плата розподіляється і за професіями. Які ж професійні якості цінуються дорожче всіх на трудовому ринку України? Статистика говорить, що найбільше заробляють фахівці авіаційної сфери, отримуючи прибуток близько 30 тисяч на місяць. Далі йдуть фінансова та страхова галузі, де зарплата сягає майже 18 тисяч гривень. Великим попитом і відповідно хорошим заробітком відрізняються IT-шники, стоматологи, юристи, маркетингові фахівці з бізнес-відносинам.

Чи вистачає на життя громадянам і як вирішувати проблеми нестачі коштів

На питання, чи вистачає коштів для життя, мало хто відповість ствердно. І це абсолютно не пов'язано з рівнем заробітку. Просто у кожного свій достаток і витрати. У бідного не вистачає на хліб, у багатого дорогоцінні камінчики маленькі. Але це питання розкоші! Що ж робити, якщо справа не про примхи, а про найнеобхідніші побутові речі? Вистачає українцям, щоб хоч елементарно оплачувати комуналку і купувати хліб?

Середня заробітна плата – це загальний показник, в який включені дві зарплати: прибиральниці в школі з доходом 3 000 гривень і вчителя в тій же школі 13 000 грн. Середня заробітна плата у них 8000 тисяч, але за фактом живе тільки викладач, а прибиральниця виживає. Виконуючи свої обов'язки, паралельно вона розмірковує, як розділити ці кошти. У зв'язку з цим, не можна по середній зарплаті в 8 000 впевнено стверджувати, що всі живуть добре. Фінансове становище багатьох українців дуже сумне, оскільки не вистачає коштів навіть на оплату комунальних рахунків. Хтось здається, хтось шукає підробіток, хтось відкриває власний бізнес і свою справу. Кожен по-своєму вирішує матеріальні труднощі.

Для таких категорій актуальними є грошові позики і кредити на карту, які сьогодні так популярні. Швидкі гроші допомагають дожити до зарплати і підтримують у важку хвилину. Тим більше, отримати такі фінанси дуже просто і для цього навіть не потрібно виходити з дому. Наприклад, таку швидку допомогу цілодобово готовий надати сайт Мілоан. Фінансова криза не щадить нікого, через що швидкі онлайн кредити володіють величезною затребуваністю, збираючи навколо себе все більшу публіку. Інтернет кредитування допоможе викрутитися з найскладніших матеріальних ситуацій!

Автор: Компанія “Miloan”
06.12.2018
views
2380  переглядів
shares
0