Що почитати в січні: ТОП-5 книг

Що почитати в січні: ТОП-5 книг
Loader

Січневі канікули — ідеальний час для того, щоб зануритися в світ літератури і розворушити мозок після свят. Ми підготували добірку видань, які напевно припадуть вам до душі та скрасять дозвілля цієї зими.

Чому необхідно читати книги?

Книга — це невичерпне джерело знань. Воно містить в собі величезну кількість корисної інформації, без якої сучасній людині складно адаптуватися в суспільстві.

Читання допомагає нам перенестися в інший світ і на деякий час забути про повсякденні проблеми. Крім того, воно розширює кругозір та підвищує інтелектуальний рівень. Щоб отримати максимальну користь від прочитаного, слід дотримуватися кількох рекомендацій:

  • обирати книги різних жанрів;
  • читати регулярно і вдумливо;
  • робити висновки та усвідомлювати сенс головної ідеї твору.

Деякі видання здатні серйозно вплинути на мислення і стати тим «чарівним стусаном», якого так не вистачає кожному з нас для самореалізації.

ТОП-5 книг січня

Щоб зимові канікули пройшли цікаво і приємно, ми пропонуємо вам урізноманітнити відпочинок читанням сучасних творів, які встигли оцінити критики й тисячі читачів в усьому світі.

«Чому ми помиляємося?» Джозеф Халлінан

Ця книга допомагає розібратися в особливостях роботи нашого мозку. В ній автор докладно розбирає різні помилки, які більшість людей робить протягом життя.

Деякі з них несуттєві, наприклад: купівля непотрібної речі, оформлення кредиту на недоречну ціль тощо. А є і глобальні прорахунки, які можуть кардинально змінити хід подій в житті людини (переїзд до іншого міста, вибір ненадійного супутника або непідходящої професії).

Письменник наводить безліч прикладів з охорони здоров'я, освіти, реклами та інших сфер. Докладно розбираючи різні життєві ситуації, він розповідає, що потрібно робити, щоб уникнути різних помилок.

«Королева янголів» Грег Бір

Грегорі Дейл Бір — відомий американський письменник, чиї книги давно полюбилися шанувальникам наукової фантастики. В оригіналі цей роман був опублікований ще в 1990 році, а взимку 2020 року читачі зможуть насолодитися новим перекладом твору на російську мову.

У захоплюючому трилері розповідається про пошук позаземного життя і приголомшливі здібності штучного інтелекту.

«Статистична ймовірність кохання з першого погляду» Дженніфер Сміт

Це захоплююча історія про сімейні цінності й велике кохання з першого погляду. Автор роману хоче донести до читача, що справжні почуття іноді приходять в дуже незручний момент. Але тільки вони здатні зробити людину по-справжньому щасливою і наповнити її життя барвами.

«Скажи, що тобі шкода» Мелінда Лі

Мелінда Лі — автор багатьох психологічних трилерів, які регулярно стають бестселерами. У цій книзі вона вміло сплітає в один сюжет жорстокий злочин, детективне розслідування і любовну лінію. Головна героїня книги — першокласний адвокат Морган Дейн.

Після смерті чоловіка жінка змушена залишити юридичну практику та виховувати трьох дітей. Вбивство молодої няні її малюків змусило Морган знову повернутися до роботи.

Цього разу їй доведеться виступити в ролі захисника сусідського хлопця Ніка, якого звинувачують у вбивстві. Книга захоплює з перших сторінок, а непередбачувана розв'язка вас точно здивує.

«Рулетка долі» Антон Чиж

Цей автор майстерно використовує стиль відомих класиків детективного жанру, таких як Агата Крісті та Артур Конан Дойль. У більшості випадків події в творах Антона відбуваються в його улюбленому Санкт-Петербурзі. Але іноді бувають винятки, як, наприклад, в цьому романі.

Головні герої твору розслідують смерть багатої вдови, яку знайшли в будинку в центральній частині Москви. Вона була вбита чи померла власною смертю? Питання, що приховує справжній ребус. Його і слід розгадати читачеві.

Всі перераховані вище видання цікаві і, безумовно, залишать свій відбиток у вашій свідомості. Якщо говорити про їх головні достоїнства, то варто відзначити наступне:

  • написані першокласними авторами;
  • актуальні в сучасному суспільстві;
  • містять незвичний сюжет;
  • змушують задуматися про життєві цінності.

Сподіваємося, що ця добірка книг допоможе вам приємно провести січневі вечори, навчить чомусь новому або надихне на звершення! Пориньте у світ літератури та насолоджуйтеся захоплюючими сюжетами. Приємного читання!

Автор: Компанія “Miloan”
10.01.2020
views
1989  переглядів
shares
0