Як навчитися краще концентруватися на роботі?

Як навчитися краще концентруватися на роботі?
Loader

Здатність концентруватися на роботі є запорукою успішного завершення будь-якого завдання. Тому кожна людина, яка бажає просуватися кар'єрними сходами, хоче виробити в собі таку навичку. Цей процес буде мати схожість з тренуваннями в спортзалі та складатися з декількох етапів. Розглянемо кожен з них детальніше.

Особливості роботи в колективі та відкритих просторах

Як показали результати неврологічних досліджень, присвячених офісним співробітникам, робота в колективі має один істотний мінус — можливість спілкуватися. Спільні перерви на каву та паління, постійно спливаючі вікна месенджерів і тому подібні фактори сприяють зниженню уваги.

А якщо це офіс відкритого типу, то зосередитися на робочих процесах ще складніше. Тому слід навчитися відсторонюватися від оточення, а дружнє спілкування з колегами краще відкласти на вечірній час.

Концентрація на одному завданні

Використання режиму мультизадачности не завжди є вдалою ідеєю, адже це ускладнює якісне виконання конкретної роботи. А ось концентрація на пріоритетних завданнях буде більш ефективна. Досягнувши необхідного результату, ви зможете переключитися на іншу ціль, і потім у вас не виникне потреба у внесенні змін. Крім того, така ділова стратегія збереже вам купу нервів і сил.

Планування часу для перевірки пошти

Якщо ваша робота вимагає постійного спілкування з клієнтами за допомогою електронної пошти або месенджерів, слід виділити для цього певний час. Постійне відволікання на листування лише розсіює увагу, що негативно відбиватися на загальному рівні продуктивності.

Присвятивши конкретні години спілкуванню з замовниками або партнерами, ви зможете і більш якісно виконувати свою роботу, і своєчасно контактувати з потрібними вам людьми. Як показують дослідження, на повідомлення слід реагувати не частіше ніж один раз на 30 хвилин, приділяючи процесу не більше 5 хвилин.

Подолання страху залишати листи без відповіді

Відповідь на деякі листи і повідомлення займає занадто багато часу. Тому в певних обставинах краще їх тимчасово проігнорувати. Послання слід залишати без уваги, якщо:

  • вони двозначні, вимагають додаткових роз'яснень або уточнення деталей, що лиш забирає час;
  • не представляють для вас інтересу і не містять важливе питання;
  • не мають значущості в поточний момент часу, тому відповідь на них не принесе ніякого результату.

Зведення користування соціальними мережами до мінімуму

Щоб підвищити рівень концентрації на робочих процесах, важливо усвідомити значення соціальних мереж у житті. Необхідно добре подумати над тим, як багато користі може принести вам час, вкладений у відвідування кожної з них.

Якщо це можливо, то повністю відмовтеся від використання соцмереж. А якщо ні, то виділіть для них спеціальний (і строго обмежений) час.

Складання плану на день

Для оптимізації часу і підвищення рівня продуктивності перед початком робочого дня слід скласти план, в якому буде розписана практично кожна хвилина. Це дозволить скоротити кількість непотрібних справ і приділити максимум уваги важливим завданням. Як показує досвід найбагатших людей планети, така звичка може дійсно привести до успіху.

Використання особливих ритуалів

Для створення атмосфери і відповідного настрою, що дозволяє заглибитися в роботу, необхідно сформувати певні ритуали. Це може бути:

  • підготовка робочого місця;
  • чашка кави вранці;
  • медитація;
  • розміщення таблички з написом «Не турбувати»;
  • відвідування певних місць.

Особливе значення має медитація. Вона дозволяє розслабитися, правильно розподілити свої ресурси, а також виробити цікаві ідеї. Після такого перезавантаження зосередитися на робочих процесах буде набагато легше.

Дотримуючись всіх цих рекомендацій, ви зможете істотно підвищити рівень концентрації на роботі. Це дозволить вам збільшити показник продуктивності, що, в свою чергу, буде сприяти просуванню кар'єрними сходами.

Автор: Компанія “Miloan”
09.03.2020
views
2642  переглядів
shares
0