Чому багато людей не можуть пробити свою фінансову стелю?

Чому багато людей не можуть пробити свою фінансову стелю?
Loader

Кожна людина мріє про поліпшення свого матеріального стану. Щоправда, розуміння цього поняття у кожного своє. Одні мають на увазі купівлю власних літаків і хмарочосів, а інші — надбавку до зарплати в розмірі 30%. Це дуже наочно демонструє, що у кожної людини є певна межа її матеріальних бажань, яку ще часто називають фінансовою стелею. Цей параметр нерідко заважає нам рухатися далі та досягати чогось більшого. Тож сьогодні ми розглянемо причини його формування і методи подолання.

Причини формування фінансової стелі

Основною причиною появи обмежень, які не дозволяють людині постійно розвиватися, є психологічне сприйняття грошей. З самого дитинства багато батьків постійно говорять своїм дітям такі фрази:

  • “не в грошах щастя”;
  • “за гроші розуму не купиш”;
  • “мільйони чесно не заробиш” тощо.

В процесі дорослішання людина зустрічає й інші установки, які також блокують її можливості на підсвідомому рівні, що ще більше погіршує ситуацію. Все це у сукупності і створює нам фінансову стелю, яку дуже непросто подолати.

Щоб вирішити цю проблему, можна почати читати книги із саморозвитку, відвідувати психологів і формувати так зване колесо балансу. Але все це не буде давати жодного результату, доки установки, які нам вбили в дитинстві батьки, не будуть зруйновані.

Як визначити власну фінансову стелю?

Процес руйнації установок починається з визначення власної фінансової межі. Для цього в першу чергу потрібно розглянути два параметра:

  1. Стеля бажань.
  2. Рівень марнотратства.

Для визначення першого необхідно згадати про свої прагнення. Для одних вони можуть обмежуватися посадою мера, президента країни або хоча б якогось медіа-холдингу. А для інших рожевою мрією може бути робота бухгалтера в стабільній компанії. Все це наочно визначає так звану стелю, яку необхідно пробити.

Другий параметр характеризується сумою заощаджень, яку людина готова витратити. Навіть якщо хтось має солідний капітал, уявлення про те, що більшу його частину слід інвестувати в розвиток, може створити певний кордон, який також є серйозним стримуючим фактором.

Усвідомлення масштабів власних бажань і визначення максимальної суми витрат і складають фінансову стелю людини. І тільки після її визначення можна розпочати етап руйнування.

Як пробити фінансову стелю?

Щоб розбити фінансові кайдани, необхідно виконати декілька дій:

  1. Збільшити масштаб бажань — реалізація великої мрії буде діяти як магніт, притягуючи до себе гроші.
  2. Визначити, наскільки фінансова стеля дозволяє реалізувати глобальні плани. Якщо вона не здатна повністю задовольнити ваші потреби і бажання, то у підсвідомості утворюється стимул для її подолання.
  3. Знайти і зруйнувати фінансові обмеження, а саме ті, які закладалися батьками і зміцнювалися в молодості.
  4. Вивести себе на новий рівень — вільний від психологічних обмежень, які перешкоджають формуванню фінансового благополуччя. Етап передбачає роздуми над освоєнням нових горизонтів, а також створення нових бажань і фантазій про майбутнє.
  5. Перетворити мрії в плани. Для цього необхідно розрахувати, скільки коштів може знадобитися для виконання поставлених завдань, як буде виглядати нове життя, і скільки грошей потрібно буде витрачати.

Ці п’ять пунктів описують один цикл, після якого можна зіткнутися з черговою фінансовою межею. Щоб і її здолати, досить повторити всі ці дії знову. Водночас варто пам'ятати, що всі проблеми криються в підсвідомості. У зв'язку з цим тільки постійна внутрішня боротьба з власними обмеженнями дозволить вам рухатися далі. Звісно ж, для досягнення успіху в житті і фінансового благополуччя цього недостатньо. Не варто забувати і про саморозвиток, вивчення всього нового. Тому що саме комплексний вплив здатен відкрити безмежні фінансові можливості.

Автор: Компанія “Miloan”
18.03.2020
views
3366  переглядів
shares
0