Чому прив'язувати свою картку для отримання позики не завжди безпечно

Чому прив'язувати свою картку для отримання позики не завжди безпечно
Loader

Під час пошуку коштів на непередбачені витрати люди часто звертаються в МФО. Це пов'язано з тим, що такі організації оформляють кредит в максимально короткий строк та без необхідності збору додаткових документів. Більш того, вони пропонують можливість отримати гроші навіть без відвідування офісу.

У разі оформлення позики в онлайн-режимі клієнту потрібно заповнити спеціальну анкету і прив'язати персональну банківську картку, на яку будуть перераховані кошти. Ця процедура викликає безліч сумнівів у потенційних позичальників. Давайте розберемося, чому можна довіряти номер картки МФО, а також в тому, як уникнути шахраїв.

Особливості оформлення позики з прив'язкою картки

Як показала практика останніх років, отримання позики в МФО на картку є найвигіднішою і найзручнішою послугою. А процедура прив'язки дозволяє підвищити лояльність фінансової організації та оформити кредит на більш вигідних умовах. Справа у тому,що завдяки даним про картку компанія отримує додаткові гарантії, що позичальник виконає свої зобов'язання. Крім того, прив'язка рахунку передбачає низку інших переваг:

  • грошима ніхто не зможе скористатися крім власника картки;
  • виключається необхідність відвідування відділення МФО;
  • рішення про видачу позики приймається протягом 10 хвилин.

Попри ці позитивні моменти, чимало клієнтів МФО все ж побоюються вказувати номер картки та її CVV, припускаючи, що цим можуть скористатися шахраї. Насправді це не так. Під час передачі даних фінансовій організації відображається не вся інформація про позичальника, а лише особливий цифровий образ. Він включає тільки останні 4 цифри номера банківської картки, що не дає можливості зняти кошти користувача чи виконувати списання в довільному порядку.

Дехто може заперечити, що МФО все ж періодично знімають гроші з карток позичальників без дозволу. Тут все ще простіше. Деякі клієнти просто неуважно читають угоду про надання позики. В результаті вони самі дають згоду на подібні операції. Щоб уникнути неприємних наслідків, треба уважно вивчати цей документ, зокрема пункти, написані дрібним шрифтом, а також уточнювати всі питання, які виникають.

Як уникнути зняття коштів без дозволу?

Якщо ви все ж припустилися такої помилки і бажаєте її виправити, слід скористатися одним з наступних способів:

  • відв'язати картку в особистому кабінеті на сайті МФО (послуга доступна тільки в деяких компаніях);
  • написати заяву в відділенні фінансової організації з проханням відв'язати картку від номера рахунку;
  • своєчасно сплатити борг за позикою.

Окрему увагу слід приділити останньому пункту. Зазвичай МФО списують гроші з банківського рахунку в якості погашення заборгованості за позикою. Тому своєчасне внесення щомісячного платежу може запобігти неприємній ситуації.

Якщо немає можливості сплатити борг, варто подати заяву з проханням про пролонгацію позики. В такому випадку фінансова організація буде попереджена про складні обставини і не зніматиме необхідну їй суму.

Як захиститися від шахраїв?

На жаль, сьогодні на ринку фінансових послуг можна зіткнутися з шахраями, які бажають заволодіти коштами з вашої картки. Щоб цього не допустити, рекомендується:

  • не використовувати банківські картки для оплати товарів на незнайомих сайтах;
  • уникати відкриття посилань сумнівного характеру;
  • не передавати нікому PIN-код картки;
  • відвідувати тільки офіційні сайти МФО;
  • попередньо читати відгуки про фінансові організації.

Також важливо звертати увагу на тривалість процесу оформлення позики в режимі онлайн. Якщо клієнта просять зачекати більш ніж 30 хвилин, то, найімовірніше, шахраї намагаються використати його дані для отримання кредиту в іншому місці.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете гарантувати свою фінансову безпеку.

Автор: Компанія “Miloan”
28.02.2020
views
3971  переглядів
shares
0