Страховка від коронавірусу: як це працює?

Страховка від коронавірусу: як це працює?
Loader

Пандемія коронавірусу в Україні продовжує розвиватися. Кількість інфікованих перевищило 10 000 чоловік. Страхові компанії швидко адаптувалися до ситуації, що склалася і розробили для своїх клієнтів новий продукт. Страховка від коронавірусу в Україні — це певна фінансова гарантія на випадок захворювання. Думки про дану послугу дещо розходяться: одні розцінюють її як фінансову допомогу, яка буде дуже доречною в разі інфікування, інші — вважають можливістю отримання заробітку страховими компаніями на тлі ажіотажу навколо коронавируса.

Хто продає поліси страхування від COVID-19

Страхові поліси на випадок захворювання COVID-19 продають як великі, так і маловідомі компанії.

СК VUSO

Страхова сума — 70 000 гривень. Термін страхування — 6 місяців. Вік застрахованої особи — до 59 років. Вартість поліса — 936 гривень. У разі діагностування захворювання клієнту обіцяють 2000 гривень. Якщо будуть виявлені ускладнення — сума збільшується. У разі смерті застрахованої особи його сім'я отримує максимальну виплату.

СК "Універсальна"

Страховик розробив дві тимчасові програми допомоги при COVID-19. Виплати на випадок смерті клієнта передбачені в розмірі 50 000 і 100 000 гривень. При стаціонарному лікуванні буде надана допомога в сумі 5 000 і 10 000 гривень. Залежно від програми поліс буде діяти 3 або 6 місяців. Страховий платіж для першої програми — від 550 гривень, для другої — від 1100 гривень.

Страхова група "Оберіг"

Страховий продукт "STOP-коронавірус" гарантує грошову виплату при госпіталізації і в разі смерті. Термін дії поліса — 6 місяців. Ціна страховки встановлюється в залежності від ліміту виплат і становить від 150 до 450 гривень. Поліс можна купити онлайн.

СК "Місто"

Програма "Вірус-STOP" — це продукт для осіб у віці від 6 до 75 років. Вартість поліса становить від 200 до 2400 гривень в залежності від терміну дії і ризиків. Виплата в разі амбулаторного рішення становить 3000 гривень, стаціонарного — 10 000 гривень.

СК "Арсенал Страхування"

Компанія розробила чотири програми, які дозволяють застрахувати колектив від ризиків, пов'язаних з COVID-19. Мінімальна виплата в разі госпіталізації і розвитку важкого ступеня захворювання становить 25 000 грн. Максимальна сума 100 000 грн буде відшкодована в разі смерті.

СК "Гардіан"

Страхує клієнтів до 70 років. Програмою передбачена 30-денна франшиза — це означає, що поліс починає діяти тільки через місяць після підписання договору. Термін страховки — 6 місяців.

Чому не обійтися звичайною мед страховкою?

Звичайний медичний поліс в разі інфікування COVID-19 не працює. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала дане захворювання пандемією. Прийняте 11 березня рішення автоматично віднесло коронавірус до переліку форс-мажорних захворювань, які не є страховими випадками.

Нагадаємо, що лікування коронавірусу здійснюється за чітким протоколу МОЗ. Тому страхові компанії при всьому своєму бажанні не змогли б забезпечити медичну допомогу своїм клієнтам при такому захворюванні.

Міжнародна практика страхування від COVID-19

У міжнародній практиці страхування випадки захворювань, що вимагають застосування комплексу карантинних заходів, які не вважаються страховими. Про це інформує Нацкомфінпослуг. Це означає, що страхові компанії мають законне право на відмову в страховій виплаті.

Страховка від коронавірусу в Італії

В Італії страхові компанії, намагаючись допомогти державі в боротьбі з COVID-19, розробили ряд нових програм, точково допомагають громадянам і бізнесу впоратися з наслідками пандемії.

Страховка від коронавірусу в США

У США діє страхова медицина. Однак безкоштовний поліс Medicaid доступний тільки тим, чий річний дохід нижче офіційно встановленої межі бідності. Це єдина в США страховка, яка покриває всі витрати на лікування. Вартість страховки при самостійному страхуванні може варіюватися в середньому від 300 до 700 доларів на місяць. За даними Фонду сім'ї Кайзер, середня вартість лікування Covid-19 для застрахованої особи може досягати 20 000 доларів. Для незастрахованих громадян вартість може перевищувати 35 000 доларів.

Страховка від коронавірусу в Китаї

Страховий китайський гігант Ping An наростив інвестиції в розвиток цифрових продуктів на тлі розвитку пандемії коронавірусу і припинення роботи китайських підприємств. З початку спалаху захворювання близько 900 тисяч власників полісів страхування життя Ping An оновили страховку за допомогою онлайн-каналів.

Страховка від коронавірусу не в силі полегшити перебіг захворювання, але невелика підтримка з боку страхових компаній допоможе швидше подолати фінансові труднощі в разі інфікування.

Автор: Компанія “Miloan”
11.05.2020
views
2841  переглядів
shares
0