У якій валюті зберігати гроші в 2020 році

У якій валюті зберігати гроші в 2020 році
Loader

У якій валюті зберігати заощадження? Що вибрати: долари або євро? Наскільки надійна гривня? Ці питання в наш час хвилюють кожного фінансово відповідального українця. Назвати валюту, в яку можна без ризиків конвертувати всі заощадження не зможе навіть найдосвідченіший фінансовий експерт. Гривня занадто чутлива до негативних економічних факторів. Курс долара і євро гостро реагує на події світових ринків, рішення центробанків, політичні кризи.

Щоб мінімізувати ризики, фінансисти радять зберігати кошти відразу в декількох грошових одиницях. Валютний кошик допоможе примножити заощадження і захистити їх від негативних економічних впливів.

Ми вам розповімо в чому зберігати гроші в 2020 році, що підкріплює американську валюту і коли, за прогнозами фінансистів, долар в Україні почне дешевшати.

Купувати долари чи ні

У перші тижні поширення коронавируса в Україні долар по відношенню до гривні почав дорожчати. У березні котирування подолали максимальну позначку в 28,14 грн/дол. У квітні курс почав знижуватися. Валюту продавали в середньому по 27,2 грн/дол.

Що буде з курсом після закінчення карантину і чи варто зараз купувати долар в Україні?

Експерти рекомендують купувати валюту тільки в разі крайньої необхідності. Якщо такої немає — краще дочекатися літа, коли швидше за все закінчиться карантин, опалювальний сезон і збільшиться прибуток аграріїв. Всі ці фактори будуть сприяти стабілізації курсу.

Якщо ж вам терміново потрібні долари, рекомендуємо заздалегідь визначитися з банком, в якому буде здійснена покупка. Курс можна дізнатися через інтернет. Зверніть увагу, що на період карантину фінустанови закрили частину своїх відділень і перевели більшість операцій в онлайн-режим. Купити валюту онлайн в Україні стало можливо в лютому 2019 року. Для цього знадобиться доступ в інтернет, гривнева і валютна банківські карти. Докладну інструкцію про те, як купити долари онлайн, ви зможете знайти на сайті обраного банку.

Чим підкріплений долар США

Долар США — одна з основних резервних валют світу. Існує думка, що американська валюта використовується в якості розрахункової одиниці для 80% товарообігу. Експерти пояснюють таку тенденцію високим забезпеченням.

Ми виділили основні фактори і явища, якими підкріплений долар США:

  • ВВП: економіка США найбільша і найрозвинена в світі;
  • активи і ресурси: трильйонні обсяги активів приватного і державного сектора;
  • зростаючий попит: за рахунок зростання товарообігу збільшується попит на валюту;
  • резервний статус: світові фонди, уряди держав воліють зберігати кошти саме в доларах США;
  • фінансова система: банківська система США — найрозвиненіша, в порівнянні ринками інших країн світу.

Крім перерахованих вище факторів, долар забезпечують помірна інфляція політична і військова міць США, а також історична стабільність, статус і довіру з боку суспільства. Американською валютою ви зможете розрахуватися за покупки в будь-якій країні світу, чого не можна сказати про інші валюти. Долар істотно підкріплюється зростаючою потребою в ньому, яку відчувають всі: від фізосіб до міжнародних фондів.

Де вигідно зберігати гроші

Накопичення — це кошти для інвестицій. Вкластися можна в покупку нерухомості, автомобіля, цінних паперів, розвиток бізнесу і т.д. Для формування заощаджень потрібно регулярно відраховувати відсоток доходів в валютну корзину. Давайте розберемося, де зберігати гроші в Україні, щоб не втратити заощадження і швидше досягти фінансової мети.

Золото

Вартість золота збільшується з кожним роком. За 10 років, як правило, метал виростає в ціні в чотири рази. Подібний варіант більше підходить для довгострокових заощаджень.

Депозити

Якщо ви не знаєте, де зберігати гроші для примноження, почніть з банківських вкладів. Для мінімізації ризиків, відкривайте депозити на короткий термін. Експерти радять звертатися в національні фінустанови і банки з іноземним капіталом, що не обіцяють захмарних ставок. Депозит принесе вам стабільний щомісячний дохід.

Готівка

Вдома краще тримати невелику суму — на випадок форс-мажорних обставин. Це може бути фінансова подушка, розміром в 5-6 місячних зарплат, яка завжди буде у вас під рукою.

Якщо ви сумніваєтеся в стабільності курсу і постійно ставите питанням "Як зберігати гроші, щоб не втратити накопичення", зберіть валютну корзину за принципом 50:50, де іноземна та національна валюта будуть знаходитися в рівних частках. Таким способом найзручніше зберігати гроші в банку. Якщо впаде долар — виростуть євро і гривня, подешевшає гривня — подорожчають долар і євро. Ви заробите на відсотках і зможете захистити заощадження від курсових коливань.

Автор: Компанія “Miloan”
06.05.2020
views
6990  переглядів
shares
0