У скільки обійдеться новорічна ілюмінація для бюджету України?

У скільки обійдеться новорічна ілюмінація для бюджету України?
Loader

В Україні почалася активна підготовка до зимових свят. У більшості міст встановлюють центральні ялинки, розвішують гірлянди та готують території під різдвяні ярмарки.

Якою буде новорічна ілюмінація в різних містах країни, і у скільки це обійдеться бюджету?

Оформлення та ілюмінація в столиці

Цього року традиційно головне новорічне дерево буде встановлено на Софіївській площі. На початку грудня стартував монтаж ялинки, який планується закінчити до середини місяця. Дерево заввишки 28 метрів сформовано з частин сосни та ялиці, які привезені з Вінницької та Житомирської областей.

Урочисте відкриття ялинки повинно відбутися в День Святого Миколая, 19 грудня. Її прикрасять 800 тематичних іграшок і більше 4 кілометрів різнокольорових гірлянд. Весь цей матеріал та декор коштує чималих грошей — 2,7 млн грн.

Територія на Софіївській та Контрактовій площі буде оформлена в стилі казки «Лускунчик». Організатори ідеї розповідають, що саме цей персонаж втілює перемогу добра над злом і символізує Новий рік в Європі.

Поєднавши його історію з українськими традиціями, вони вирішили надихнути громадян на позитивні зміни в прийдешньому році. В якості декорацій будуть використані іграшки-лускунчики разом з українськими богатирями.

Гості свята зможуть відвідати чотири королівства:

  • королівство подарунків — ярмарок новорічних сувенірів;
  • королівство смаку — продаж різних страв і напоїв;
  • королівство розваг — казкове містечко для дітей (атракціони, аніматори, інсталяції);
  • королівство лайків — фотозони з яскравими арт-об'єктами.

На Контрактовій площі буде використано велику кількість виробів з опішнянської кераміки. Ця культурна спадщина родом з Полтавщини (селище Опішня) є джерелом натхнення для багатьох українців.

Як готуються до свята інші міста?

Регіони не відстають від столиці і теж намагаються створити людям святкову атмосферу. Як саме — розглянемо на конкретних прикладах.

Вінниця

Котрий рік поспіль Вінниця залишається лідером серед найкомфортніших населених пунктів України. Місцева влада постійно дбає про те, щоб жителям і гостям міста було затишно, весело й цікаво. До підготовки новорічного оформлення тут традиційно підійшли творчо та з розмахом.

По всьому місту встановлюють яскраві гірлянди у вигляді різних інсталяцій. Окрім головної ялинки в Центральному парку, в цьому році прикрасять ще одну лісову красуню в парку «Дружби народів». Все це обійдеться бюджету міста майже в 1,5 млн грн.

Дніпро

Тут про зустріч Нового року та оздоблення міста почали думати ще в вересні. За підсумками проведеного тендеру переможець зобов'язується виконати наступні умови:

  • прикрасити головну площу скляними кулями;
  • забезпечити музичні системи й охорону декорацій;
  • організувати по 3 години концертної програми щодня в останній тиждень грудня.

З бюджету на ілюмінацію та інші атрибути виділено 246 тис. грн., А на монтаж штучних дерев в головних парках Дніпра — 270 тис. грн.

Кривий Ріг

Тут на новорічні прикраси не поскупилися. Місцева влада спочатку хотіла витратити 900 тис. грн. на святкування, але потім вирішила, що цього мало. Ілюмінація давно не оновлювалася, тому частина елементів вийшла з ладу.

В результаті на створення новорічної атмосфери буде витрачено 1 млн грн. В цей кошторис увійдуть іграшки, гірлянди, конструкції на ялинці, її монтаж і оформлення знаменитого квіткового годинника в парку Героїв.

Рівне

Депутати місцевої міськради почали активний пошук мецената, який прикрасив би місто, ще в листопаді. Однак ніхто не зголосився допомогти в цьому питанні. Тому на останній сесії вирішили, що 492 тис. грн., призначені для капітального ремонту дороги однієї з вулиць, потрібно віддати на новорічну ілюмінацію. У місті її не змінювали вже 5 років.

Харків

Тут святкують Новий рік на широку ногу. Ще в листопаді почали монтувати традиційний каток і огороджувати частину головної площі. Крім того, в цьому році в Харкові стане ще більше світлових «фонтанів».

Місто закупить на 3,3 млн грн. 6 конструкцій «Дерево-фонтан» і 10 «Кришталевих дерев». Ще 1,7 млн грн. піде на 10 декоративних конструкцій «Арка». Збір ялинки і декору біля неї обійдеться в 4,2 млн грн.

Одеса

В цьому році вперше головна ялинка міста буде штучною. Влада вирішила, що недоцільно робити конструкцію з 300 дерев, а потім демонстративно їх перемелювати в спеціальній дробарці. На покупку й установку нового дерева з бюджету виділено 200 тис. грн. Ще 290 тис. грн. передбачені на ілюмінацію та світлові фігури.

У кожному місті України свої традиції та фінансові можливості для організації свята. Головне, щоб у самих жителів був новорічний настрій, а не легкий смуток через матеріальні проблеми.

На жаль, не всі українці зможуть дозволити собі шикарне застілля і дорогі подарунки. Багато людей вирішили оформити кредит на невелику суму і створити собі всі умови для веселого торжества. А хтось вважає, що можна обійтися мінімумом.

Сподіваємося, що дана інформація буде для вас цікавою та корисною! Бажаємо вам веселих свят, яскравих емоцій і виконання всіх бажань в новому році!

Автор: Компанія “Miloan”
11.12.2019
views
1899  переглядів
shares
0