Як швидко увійти в робочий ритм після свят?

Як швидко увійти в робочий ритм після свят?
Loader

Більшість людей завжди з нетерпінням чекають новорічних свят, щоб нарешті відпочити, добре поїсти і перезавантажитись.

Після ледачих вечорів у родинному колі або веселих вечірок з друзями налаштуватися на робочий лад досить важко, причому як завзятим трудоголікам, так і тим, хто звик працювати абияк.

У цій статті ми поділимося декількома порадами, які допоможуть швидко відновитися і повернутися до звичного ритму.

Як увійти в робочий режим після свят?

За статистикою, найбільше звільнень відбувається після Нового року. Це пов'язано з переосмисленням життєвих цінностей та бажанням людей почати все з чистого аркуша. Також причиною можуть послужити вимоги керівництва, якому потрібні грандіозні результати вже в перших числах січня.

Щоб уникнути радикальних заходів і вчасно відновити працездатність, намагайтеся дотримуватися рекомендацій, які ми підготували.

Залиште день для перепочинку

Якщо є можливість, виділіть собі день на те, щоб морально налаштуватися на новий робочий тиждень. Його можна використати для вирішення домашніх питань, планування завдань або щоб просто виспатися перед виходом.

Організуйте робоче місце

Присвятіть перший робочий ранок року прибиранню:

  • розсортуйте папки і документи;
  • видаліть непотрібні файли на комп'ютері;
  • викиньте або складіть в коробки речі, якими не користуєтесь.

Ніщо зайве не повинно відволікати вас. Тоді вам буде простіше організуватися, розподілити робочий час і впорядкувати свої думки.

Складіть список завдань

Як відомо, 10% часу, витраченого на планування завдань, економить 90% часу на їх виконання. Якщо на початок року накопичилася маса справ, не впадайте у відчай. Складіть список питань, які потрібно вирішити в першу чергу, щоб найближчі зустрічі та наради не застали вас зненацька.

Не кидайтеся в роботу з головою

Не варто з першого дня братися за виконання надзавдань і масштабних проектів. Перехід до робочих буднів повинен бути плавним.

Почніть з того, що можете здужати. Розсортуйте пошту, підготуйте необхідні матеріали для звітів, складіть графік роботи. Паралельно подумайте, як будете справлятися з іншими, більш складними, питаннями.

Робіть те, що вам подобається

Якщо ви не обмежені жорсткими термінами, займіться обов'язками, які приносять вам задоволення. Так ви зможете увійти в звичний режим без стресу, а також отримати дозу приємних емоцій. А це в післясвятковий період дуже важливо.

Ставте нові цілі

Подумайте про те, чого б ви хотіли досягти в новому році, наприклад:

  • отримати підвищення;
  • освоїти нову програму;
  • вивчити іноземну мову;
  • розширити бізнес;
  • записатися на курси підвищення кваліфікації.

Такі бажання є чудовою мотивацією до професійного розвитку і самореалізації. Якщо для цього необхідно додаткове фінансування, то можна оформити кредит. Наразі багато організацій позичають на будь-які цілі та пропонують досить вигідні умови.

Не затримуйтеся на роботі

Робота допізна в перші дні після свят — погана ідея. Навіть якщо справ сила-силенна, слід усвідомити, що виконати все в стислі терміни неможливо. Це часто призводить до знесилення, падіння продуктивності.

Крім того, працюючи в турборежимі, є ризик припуститися помилок, на виправлення яких доведеться витратити ще більше часу. Повертайтеся додому раніше, і намагайтеся більше відпочивати. Так вам буде легше адаптуватися та якісно виконувати свої обов'язки.

Налаштуйте свій організм

Святкові гуляння і вечірки допізна негативно позначаються на стані нашого здоров'я і фігурі. Щоб відновитися і налаштуватися на робочий лад, спробуйте взяти за правило:

  • гуляти на свіжому повітрі під час обідньої перерви або ходити на роботу (з роботи) пішки. Збагачуючи організм киснем, ви отримаєте необхідний заряд бадьорості та енергії;
  • дотримуватися післясвяткової дієти. Обмежте жирні та солодкі страви, утримайтеся від алкоголю. Віддайте перевагу овочам і фруктам, намагайтеся пити багато води;
  • робіть невеликі перерви (5-10 хвилин) кожні 2 години. Присвятіть цей час легкій зарядці. Розімніть руки, ноги і шию, дайте можливість відпочити спині;
  • влаштуйте собі процедури, які приносять задоволення: масаж, йогу, сауну, плавання тощо. Це допоможе впоратися як з психологічним, так і з фізичним навантаженням в перші робочі дні.

Сподіваємося, що ця інформація буде для вас корисною! Використовуйте перераховані вище поради, і нехай новий рік буде для вас легким, успішним і продуктивним!

Автор: Компанія “Miloan”
08.01.2020
views
2044  переглядів
shares
0