Як отримувати мотивацію кожен день?

Як отримувати мотивацію кожен день?
Loader

З кожним роком кількість людей, які страждають депресіями та нервовими розладами, стає більше — стверджують психологи. Примітно, що найвища концентрація такої проблеми у великих містах і мегаполісах.

Через постійну напругу та стрімкий темп життя багато хто з нас перевтомлюється і втрачає бажання рухатися до своїх цілей. Як знаходити в собі сили за будь-яких обставин та отримувати мотивацію кожен день — спробуємо розібратися.

Чому знижується рівень мотивації?

Фахівці виділяють кілька факторів цієї проблеми, які притаманні більшості сучасних людей:

  • відсутність визнання з боку оточуючих;
  • негаразди й велике навантаження на роботі;
  • розбіжності в сім'ї;
  • розчарування в очікуваннях;
  • втрата близької людини або значущого об'єкта в житті;
  • переоцінка цінностей.

Значний вплив на людство справив технологічний прогрес. Поява гаджетів і соцмереж зробила багатьох людей апатичними та дратівливими. Це також дуже заважає розвиватися й рухатися в потрібному напрямку.

Як навчитися мотивувати себе кожен день?

У всіх нас є певні цілі та бажання. Хтось мріє схуднути, хтось — розбагатіти, вивчити іноземну мову, змінити роботу чи позбутися шкідливих звичок. Як показує практика, 7 осіб з 10 здаються ще на початковому етапі реалізації поставленої цілі. Для цього знаходяться відмовки й різні причини, які не дають зрушити з місця.

Якщо ви перебуваєте в подібній ситуації і хочете її змінити, навчіться щодня мотивувати себе на досягнення бажаних результатів. А ми підкажемо, як легко і ефективно впоратися з цим завданням.

Дбайте про здоров'я

Будь-якій людині потрібно періодично відпочивати й обнулятися, щоб відновити життєві сили. Якщо вчасно не зменшувати оберти, з'являється ризик погіршення загального самопочуття.

В результаті численних досліджень з'ясувалося, що стан здоров'я — основний чинник, який впливає на мотивацію людини. Відповідно, щоб підтримувати її на належному рівні, намагайтеся піклуватися про себе.

Почніть з малого, наприклад, з щоденних прогулянок та зарядки. Не відкладайте візит до лікаря, слідкуйте за своїм харчуванням.

Ставте перед собою високі цілі

Відповідно до теорії американського психолога-гуманіста Абрахама Маслоу, існують наступні групи природної мотивації:

  • фізіологія;
  • почуття безпеки;
  • соціалізація в суспільстві;
  • повага з боку оточуючуючих;
  • самовираження.

Цілі кожної людини встановлюються на рівні однієї або декількох з цих груп. Щоб відчувати себе повноцінно реалізованим, потрібно завжди прагнути більшого і не гальмувати процес свого розвитку. Тоді самомотивація стане для вас нормою життя.

Тримайте свої ідеї при собі

Якщо ви вирішили втілити в життя якісь глобальні плани, наприклад, відкрити бізнес або створити цікавий проект, постарайтеся тримати емоції при собі. Не варто розповідати про свої наміри всім навкруги. Позитивні відгуки змушують ваш мозок вважати, що справу вже зроблено, тож і підтримувати мотивацію немає сенсу.

Крім того, потрібно врахувати, що оточуючі не завжди щиро радіють чужим успіхам. Просто почніть працювати над реалізацією задуманого. Захотіли відкрити свою справу — зробіть бізнес-план, займіться пошуком фінансування (інвестори, оформлення кредиту, продаж нерухомості) та організуйте робочий процес.

Свою порцію омріяного захоплення ви отримаєте, коли розповісте про реальні результати. Це куди приємніше, ніж в очах оточуючих будувати повітряні замки.

Пам'ятайте, що життя швидкоплинне

Як би дивно це не звучало, але невідворотна смерть — дуже мотивуючий фактор. Потрібно вміти насолоджуватися життям, не боятися помилок, творити й розвиватися.

Все, чим ми живемо, визначає те, що залишиться після нас. Розуміння, що життя колись закінчиться, може стати чарівним поштовхом для реалізації будь-якої мрії.

Святкуйте свої перемоги

Вміння радіти навіть найменшим перемогам допомагає створювати позитивні звички. Придумайте собі заохочення за кожне досягнення і насолоджуйтеся ним, коли отримаєте потрібний результат. Наприклад, дозвольте собі тістечко або купівлю якогось аксесуара в автомобіль. Так ваша мотивація буде вироблятися інтенсивніше.

Як казав відомий американський автор Наполеон Хілл: «Людина може досягти всього, що здатна осягнути і прийняти розумом». Знаходьте час та можливості для свого розвитку! І нехай рівень вашої мотивації завжди буде на висоті!

Автор: Компанія “Miloan”
20.01.2020
views
2295  переглядів
shares
0